«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Դդմիկով եւ գազարով աղցան

19:03, 24 հուլիսի

Ամառ՝ առողջ սնվելու ժամանակ, երբ մենք կարող ենք վայելել բանջարեղենի եւ մրգերի համն ու օգտակար հատկությունները։ Սեզոնային մթերքներով բազմաթիվ ուտեստներ կարելի է պատրաստել, բայց քանի որ կարծիք կա, որ բանջարեղենն ավելի սննդարար է ջերմային մշակման չենթարկված վիճակում, հետեւաբար ամենալավ միջոցը աղցաններ են։ Ամռան ժամանակահատվածում ամենաօգտակար եւ համեղ մթերքներից մեկը դդմիկն է, եւ հենց այս մթերքն էլ հանդիսանում է մեր առաջարկած աղցանի հիմնական բաղադրիչը. ի դեպ, աղցանը կարելի է եւ պահածոյացնել ձմռան համար, եւ միանգամից համտեսել՝ առանց ձմռան գալուն սպասելու։

Նման հիանալի աղցան պատրաստելու համար Ձեզ անհրաժեշտ են՝ հինգ կիլոգրամ դդմիկ, մեկ կիլոգրամ գազար, 2,5 ճաշի գդալ աղ, մեկ բաժակ շաքարավազ, 100 միլիլիտր քացախ, մեկ բաժակ բուսական յուղ, 500 միլիլիտր տոմատի հյութ, չորս պճեղ սխտոր, ինչպես նաեւ երկու ճաշի գդալ աղացած սեւ պղպեղ։

Լվացված դդմիկը պետք է միջին չափի խորանարդիկներով կտրատել, իսկ գազարը մաքրել եւ մեծ քերիչով անցկացնել։ Դդմիկն ու գազարը միասին պետք է լցնել մեծ կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազն ու աղը, ինչպես նաեւ բուսական յուղն ու քացախը. պետք է թողնել 30-60 րոպե։

Այնուհետեւ, բանջարեղենով լի կաթսան պետք է դնել միջին ջերմաստիճանի կրակի վրա եւ պատրաստել 10 րոպե, լցնել տոմատի հյութն ու շարունակել եփել եւս 20-25 րոպե. ընդ որում պատրաստվելուց 5 րոպե առաջ պետք է ավելացնել նաեւ սխտորն ու պղպեղը։

Ստացված աղցանը կարելի է առանց ստերիլիզացնելու լցնել տարաների մեջ եւ պահածոյացնել, կամ թողնել, որ մի փոքր սառչի եւ մատուցել։

 

Աղբյուրը՝ ovkuse.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել