Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Կիտրոնով ջեմ

20:13, 28 օգոստոսի

Կիտրոնով ջեմ կարելի է պատրաստել տարվա ցանկացած եղանակին, քանի որ այն շատ հեշտ եւ շատ ժամանակ ու ջանք չպահանջող մի գործընթաց է։ Չնայած այս ուտեստը բնորոշ է պորտուգալական խոհանոցին, բայց այն նաեւ պատրաստվում է մեզ մոտ։

Ներկայացնում ենք կիտրոնի ջեմի պատրաստման փորձված բաղադրատոմսեր եւ հավաստիացնում, որ արդյունքում շատ համեղ եւ սննդարար ջեմ եք ստանալու։

Կիտրոնի ջեմը մի յուրահատուկ հաճույք կարող է պարգեւել Ձեզ։ Այն կարելի է մատուցել եւ թեյի հետ, եւ որպես առանձին աղանդեր, անգամ օգտագործել կարկանդակներ պատրաստելիս։

Կիտրոնի ջեմի պատրաստման դասական բաղադրատոմս N1

Այս առաջին բաղադրատոսմի համար Ձեզ անհրաժեշտ է 10 կիտրոն (միջին չափսի), 1.8կգ. շաքար, 30գր. վանիլի շաքար, 1.5 լ. ջուր՝ եռացնելու եւ զովացնելու համար։
Սկզբում լվանում եք կիտրոնը, դնում եռացող ջրի մեջ։ 5 րոպե անց ջուրը քամում եք եւ սկսում շերտատել կիտրոնը։

Այնուհետեւ կիտրոնի շերտերը լցնում եք կաթսայի մեջ եւ ավելացնում 1.5 լ. ջուրն ու դնում կրակին։ 45-50 րոպե անց կարելի է ավելացնել շաքարը (եւ սովորական, եւ վանիլի)։ Կրակը ցածրացնում եք եւ թողնում եւս մեկ ժամ։

Հաջորդ քայլի համար Ձեզ քափքաշ է հարկավոր, որի օգնությամբ պետք է հեռացնել կիտրոնի կեղեւները։ Արդեն կարելի է ջեմը լցնել ապակե տարաների մեջ, պահածոյացնել կամ դնել սառնարան։

Ահա տեսնում եք՝ ամեն ինչ շատ պարզ ու հեշտ է։ ի դեպ, այս նույն սկզբունքով կարող եք նաեւ նարնջով կամ թուրինջով ջեմ պատրաստել. միայն շաքարը պետք է ավելի քիչ վերցնել, քանի որ նարինջն ու թուրինջն այնքան էլ թթու չեն, ինչպես կիտրոնը։

Կիտրոնի ջեմի պատրաստման դասական բաղադրատոմս N 2

Փաստացի այս բաղադրատոմսն այնքան էլ շատ չի տարբերվում առաջինից, բայց այն ունի որոշ յուրահատկություններ։ Առաջին հերթին համամասնություններն են տարբեր. 1կգ կիտրոնի համար պետք է վերցնել 2 լ. ջուր եւ 3կգ. շաքար։ Կիտրոնը պետք է մանր-մանր շերտերով կտրատել, որոնք անհրաժեշտ է լցնել էմալե կաթսայի մեջ, ջուր ավելացնել եւ մեկ օր թողնել ջրի մեջ։

Այնուհետեւ կիտրոնը պետք է եռացնել այնքան, մինչեւ հեշտությամբ կարողանաք մատներով կեղեւը առանձնացնել միջուկից։ Այս գործընթացից հետո կիտրոնը  պետք է եփել եւս 20 րոպե։

Վերջին քայլը. ջեմը լցնում եք ապակե տարաների մեջ եւ դնում տաք ջրի մեջ՝ մինչեւ սառչելը։

Կիտրոնի ջեմի պատրաստման պորտուգալական բաղադրատոմսը

Ջեմի համար անհրաժեշտ է վերցնել 10 դեղին, անուշաբույր, հասած կիտրոն (մոտ 1.5կգ.)։ Կիտրոնը պետք է լվանալ, չորացնել եւ դանակի օգնությամբ հեռացնել կեղեւը (բայց պետք չէ դեն նետել)։ Կիտրոնների կեսից պետք է հյութը քամել։ Կիտրոնի հյութը անհրաժեշտ է խառնել ջրով եւ առանձնացրած կեղեւների հետ միասին լցնել կաթսայի մեջ։

Կիտրոնի հյութն առանձնացնելիս կիտրոնի կեղեւն ու կաշին պետք է որ մնացած լինի, հետեւաբար անհրաժեշտ է դրանք լցնել մարլայից կամ նեյլոնից պատրաստված պարկի մեջ եւ դնել կաթսայի մեջ։ Հարց է առաջանում՝ ինչու՞։

Գաղտնիքը հետեւյալն է. կիտրոնի կեղեւը հարուստ է պեկտինով, որը ջեմին ժելեի տեսք է հաղորդում։

Կաթսան պետք է կրակի վրա թողնել 1-3 ժամ, մինչեւ ստացված զանգվածի կեսը գոլորշիանա։

Երբ կիտրոնն արդեն կեռա, պետք է պարկը զգուշորեն հանել կաթսայի միջից եւ դրել քամիչի մեջ, որպեսզի ամբողջ հյութը կրկին լցվի կաթսա։ Երբ պարկի պարունակությունը մի փոքր կսառչի, պետք է այն քամել եւ գդալի օգնությամբ հավաքել առանձնացված պեկտինը. կիտրոնի կեղեւներն արդեն կարելի է դեն նետել։

Ստացված զանգվածը կրկին դնում եք մարմանդ կրակի վրա եւ եռացնում՝ չմոռանալով խառնելու մասին։ Պատրաստելուց հետո պետք է ստացված ջեմը թողնել, որ մի փոքր սառչի, ինչից հետո արդեն կարելի է լցնել ապակե տարաների մեջ։ Այս բոլոր գործողություններից հետո Դուք կստանաք երեք լիտր ջեմ։
Ջեմն ավելի համեղ դարձնելու համար կարելի է կաթսայի մեջ ավելացնել խորդենուն տերեւներ։


Աղբյուրը՝1000.menu

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել