Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

Ո՞վ է հնարել «Մոխիտո» կոկտեյլը

21:07, 22 օգոստոսի

Եթե հավատանք լեգենդերից մեկին, ապա այս ըմպելիքի «նախահայրը» համարվում է կուբայական «Դրակը», որը հնարել են Ֆրենսիս Դրեյքի ծովահենների խմբի անդամները։ Դեռեւս 16-րդ դարում նրանք սկսել են ռոմը խառնել անանուխի տերեւներով եւ լայմի շերտերով, որպեսզի այս ալկոհոլային խմիչքին ավելի նուրբ ու մեղ համ հաղորդեն։ 19-րդ դարի վերջին այս ըմպելիքի մեջ սկսեցին նաեւ սոդայաջուր ավելացնել։

Ահա այսպես այս ըմպելիքը բավականին տարածվեց, եւ հենց այս ըմպելիքը դարձավ Կուբայի ոչ պաշտոնական, բայց ազգային ըմպելիքը։

Ըստ մեկ այլ տարբերակի՝ մոխիտո կոկտեյլը առաջացել է մեկ այլ՝ «Անանուխե Ջուլեպ» կոկտեյլից։ Այս կոկոտեյլը մեծապես տարածված է եղել Հարավային Ամերիկայում։ «Անանուխե Ջուլեպի» մասին անգամ հիշատակված է Ջոն Դեւիսի հուշագրություններում (1803 տարեկան)։ Այս կոկոտեյլը պատրաստում էին կոնյակով, որը 20-րդ դարում փոխարինեցին բուրբոնով։

Խորհրդային երկրներում մոխիտոն հայտնվել է ԽՍՀՄ-ի փլուզումից հետո, եւ արդեն 2000-ականների սկզբին լայն տարածում է ստացել։

 

Աղբյուրը՝ Otvetin


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել