Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

Ինչպե՞ս որակով պաղպաղակ ընտրել

20:05, 17 սեպտեմբերի

Պաղպաղակը բոլորի կողմից շատ սիրված հաճույք է. պլոմբիր, փայտիկով պաղպաղակ, մրգային սառնաշաքար, տարբեր տեսակի տորթեր։ Այս ամենը սիրում են եւ փոքրիկները, եւ մեծահասակները։

Ընդհանուր առմամբ դիտարկելով՝ պաղպաղակն ունի որոշ օգտակար հատկություններ. այն անհրաժեշտ է էներգիա եւ ամինաթթուներ ստանալու համար, իսկ շաքարը մեզ բարձր տրամադրություն եւ ակտիվություն է տալիս։ Իսկ ինչպե՞ս կարելի է որակով պաղպաղակ ընտրել։

Այսօր որակով ու թարմ պաղպաղակ գտնելն այնքան էլ հեշտ գործ չէ. իրական ու որակով պաղպաղակը շատ արագ է հալչում եւ ունի փխրուն կառուցվածք։ Եթե պաղպաղակը դանակով հեշտությամբ կտրվում է, ապա այն հարուստ է վնասակար յուղերով եւ այլ նյութերով...

Իսկ եթե պաղպաղակը «յուղի» նման կառուցվածք ունի, հեշտությամբ է լղոզվում, ապա այն պարունակում է ավելորդ յուղեր, որոնք կրկին վնասակար են առողջությանը։

Հիմնականում «կաթնային» կամ «սերուցքային» պաղպաղակները պարունակում են արմավենու յուղ, որը հարստացված է լինում մի շարք մրգային համ հաղորդող անուշաբույրերով, գունանյութերով, որոնք ոչ մի օգուտ չեն կարող տալ օրգանիզմին։

Բայց պետք չէ հուսահատվել. լավ պաղպաղակ կա ու կարելի է այն գտնել մեր օրերում, միայն պետք է  ճիշտ ընտրություն կատարել։ «Իսկ ինչպե՞ս» կհարցնեք Դուք։

Նայել հավելումներին

Հավելումները պաղպաղակի ամենակարեւոր մասն են կազմում։ Դրանցից մի քանիսն իսկապես օգտակար ու համեղ են, իսկ մյուսներն՝ ընդհակառակը։ Միշտ պետք է ընտրել այն պաղպաղակը, որն ընկույզ կամ մարմելադ է պարունակում, քանի որ դրանք բնական են ու միայն օգտակար կարող են լինել օրգանիզմի համար։

Պետք է նաեւ խուսափել մրգային պաղպաղակներից, քանի որ դժվար թե ինչ-որ արտադրող այնքան առատաձեռն լինի, որ պաղպաղակի մեջ իսկական մրգային կամ հատապտղային հյութ ավելացնի։ Այսպիսով, պետք է բնական հավելումներով պաղպաղակ ուտել։

Մտածեք կազմվածքի մասին

Բայց անգամ բնական հավելումներով պաղպաղակներից կարելի է ընտրել նրանք, որոնք ավելի քիչ անդրադարձ ու ազդեցություն կունենան համադամասեր մարդու մարմնի կազմվածքի վրա։ Իսկ ինչպե՞ս ընտրել այդպիսի պաղպաղակ։ Օրինակ, շոկոլադե կամ կարամելից պատրաստված ջնարակն արդեն իսկ բավականին մեծ կալորիա է պարունակում։ Արդյունքում պաղպաղակի կալորիականությունը կրկնակի մեծանում է։ Իսկ մրգերն ու ընկույզը կալորիականություն չունեն։ Պաղպաղակ գնելիս պետք է ուշադրություն դարձնել նաեւ կաթի յուղայնությանը։ Օրինակ, արտադրողները հիմնականում առանձնացնում են հետեւյալ տեսակները.

  • Անյուղ կաթնային, 2%-ից քիչ յուղ;
  • Դասական կաթնային, 4%;
  • Յուղալի պաղպաղակ, մինչեւ 6%;
  • Սերուցքային, մինչեը 10% жира;
  • Դասական պլոմբիր, 15%;
  • Յուղալի պլոմբիր 20% յուղայնություն.

Ի դեպ, եթե վերջին տեսակը (20% յուղայնությամբ պլոմբիր) համադրված լինի նաեւ շոկոլադե ջնարակի հետ, ապա այն կկազմի 400 կկալ, այսինքն՝ մի հագեցնող ճաշ։ Հետեւաբար, յուղալի պլոմոբիր չարժե ընտրել , եթե իհարկե, մտածում եք Ձեր առողջության ու կազմվածքի մասին։  

 

Աղբյուրը՝ sostavproduktov.ru

 

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել