Պաղպաղակը բոլորի կողմից շատ սիրված հաճույք է. պլոմբիր, փայտիկով պաղպաղակ, մրգային սառնաշաքար, տարբեր տեսակի տորթեր։ Այս ամենը սիրում են եւ փոքրիկները, եւ մեծահասակները։
Ընդհանուր առմամբ դիտարկելով՝ պաղպաղակն ունի որոշ օգտակար հատկություններ. այն անհրաժեշտ է էներգիա եւ ամինաթթուներ ստանալու համար, իսկ շաքարը մեզ բարձր տրամադրություն եւ ակտիվություն է տալիս։ Իսկ ինչպե՞ս կարելի է որակով պաղպաղակ ընտրել։
Այսօր որակով ու թարմ պաղպաղակ գտնելն այնքան էլ հեշտ գործ չէ. իրական ու որակով պաղպաղակը շատ արագ է հալչում եւ ունի փխրուն կառուցվածք։ Եթե պաղպաղակը դանակով հեշտությամբ կտրվում է, ապա այն հարուստ է վնասակար յուղերով եւ այլ նյութերով...
Իսկ եթե պաղպաղակը «յուղի» նման կառուցվածք ունի, հեշտությամբ է լղոզվում, ապա այն պարունակում է ավելորդ յուղեր, որոնք կրկին վնասակար են առողջությանը։
Հիմնականում «կաթնային» կամ «սերուցքային» պաղպաղակները պարունակում են արմավենու յուղ, որը հարստացված է լինում մի շարք մրգային համ հաղորդող անուշաբույրերով, գունանյութերով, որոնք ոչ մի օգուտ չեն կարող տալ օրգանիզմին։
Բայց պետք չէ հուսահատվել. լավ պաղպաղակ կա ու կարելի է այն գտնել մեր օրերում, միայն պետք է ճիշտ ընտրություն կատարել։ «Իսկ ինչպե՞ս» կհարցնեք Դուք։
Նայել հավելումներին
Հավելումները պաղպաղակի ամենակարեւոր մասն են կազմում։ Դրանցից մի քանիսն իսկապես օգտակար ու համեղ են, իսկ մյուսներն՝ ընդհակառակը։ Միշտ պետք է ընտրել այն պաղպաղակը, որն ընկույզ կամ մարմելադ է պարունակում, քանի որ դրանք բնական են ու միայն օգտակար կարող են լինել օրգանիզմի համար։
Պետք է նաեւ խուսափել մրգային պաղպաղակներից, քանի որ դժվար թե ինչ-որ արտադրող այնքան առատաձեռն լինի, որ պաղպաղակի մեջ իսկական մրգային կամ հատապտղային հյութ ավելացնի։ Այսպիսով, պետք է բնական հավելումներով պաղպաղակ ուտել։
Մտածեք կազմվածքի մասին
Բայց անգամ բնական հավելումներով պաղպաղակներից կարելի է ընտրել նրանք, որոնք ավելի քիչ անդրադարձ ու ազդեցություն կունենան համադամասեր մարդու մարմնի կազմվածքի վրա։ Իսկ ինչպե՞ս ընտրել այդպիսի պաղպաղակ։ Օրինակ, շոկոլադե կամ կարամելից պատրաստված ջնարակն արդեն իսկ բավականին մեծ կալորիա է պարունակում։ Արդյունքում պաղպաղակի կալորիականությունը կրկնակի մեծանում է։ Իսկ մրգերն ու ընկույզը կալորիականություն չունեն։ Պաղպաղակ գնելիս պետք է ուշադրություն դարձնել նաեւ կաթի յուղայնությանը։ Օրինակ, արտադրողները հիմնականում առանձնացնում են հետեւյալ տեսակները.
Ի դեպ, եթե վերջին տեսակը (20% յուղայնությամբ պլոմբիր) համադրված լինի նաեւ շոկոլադե ջնարակի հետ, ապա այն կկազմի 400 կկալ, այսինքն՝ մի հագեցնող ճաշ։ Հետեւաբար, յուղալի պլոմոբիր չարժե ընտրել , եթե իհարկե, մտածում եք Ձեր առողջության ու կազմվածքի մասին։
Աղբյուրը՝ sostavproduktov.ru
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
19:08, 29 մարտի
Ֆլորենցիան պայքարում է Միքելանջելոյի Դավիթի արժանապատվությունը պաշտպանելու համար16:37, 29 մարտի
TLC ռեալիթի շոուի սիամական երկվորյակներ Էբբին և Բրիտանի Հենսելները ամուսնացել են15:18, 29 մարտի
Իրինա Շեյքը Swarovski campaign֊ում հայտնվել է շշմեցուցիչ կերպարով14:02, 29 մարտի
Ռոբերտ Դաունի կրտսերը խաղում է չորս տարբեր կերպարներ HBO-ի նոր սերիալում13:23, 29 մարտի
Թոմ Քրուզը բաժանվել է ռուս ընկերուհուց իր նախկին օլիգարխ ամուսնու պատճառով12:21, 29 մարտի
Դեմի Մուրը ևս մեկ անգամ ապացուցեց, որ տարիքը պարզապես թիվ է11:17, 29 մարտի
Բեյոնսեն ձեռքերով սպագետի է ուտում անձնական ինքնաթիռի վրա և ծաղրում իր կովբոյական look-ի մասին մեմերը10:16, 29 մարտի
Selling Sunset սերիալի աստղը գոլֆ խաղալիս ընտրել է տարօրինակ և բաց աութֆիտ09:00, 29 մարտի
ՄԱՐՏԻ 29-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:16, 28 մարտի
Ռիհաննան անհավանական տեսք ունի չինական Vogue-ի շապիկին22:15, 28 մարտի
Ռեբել Ուիլսոնը ուզում է «դրական հաղորդագրություն» տարածել՝ բացահայտելով, որ կորցրել է կուսությունը 35 տարեկանում21:35, 28 մարտի
TikTok-ը նվաճել է նիհարելու նոր թրենդը. «Կախարդական» Oatzempic ըմպելիքը