Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Խնձորով, տանձով եւ կակաչասերմով մուրաբա

19:05, 17 սեպտեմբերի

Այս համեղ ուտեստի բաղադրատոմսը չի կարելի բաց թողնել. չէ՞ որ մուրաբաները միշտ էլ համեղ ու ախորժելի են ստացվում։

Պատրաստման համար պետք է հավասար քանակությամբ խնձոր, տանձ եւ կակաչ...

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են՝ կես կիլոգրամ քաղցր խնձոր, նույնքան տանձ, երկու ճաշի գդալ կակաչասերմ, մեկ կիլոգրամ շաքարավազ, (իսկ եթե քաղցրի սիրահար չեք, ապա կարող եք ութ հարյուր գրամ վերցնել)։

Պատրաստման եղանակը. խնձորն ու տանձը պետք է լվանալ, մաքրել, հեռացնել սերմերն ու հավասարապես կտրատել։

Կտրատված խնձորն ու տանձը պետք է լցնել կաթսայի մեջ, շաքար ավելացնել եւ մի լավ խառնել։ Մոտ մեկ ժամ մոռանում եք մուրաբա պատրաստելու մասին, քանի որ այս ընթացքում մրգերը պետք է մնան շաքարավազի մեջ։ Այնուհետեւ, մուրաբան եփում եք երեք փուլով (բայց մեկ օրվա ընթացքում). եռալուց հետո հանում եք կաթսան, մոտ մեկ ժամ սպասում եւ կրկին դնում կրակին։ Հինգ րոպե եռալուց հետո հանում գազօջախի վրայից։

Տանձի զանգվածի կեսը խյուս է դառնում

Վերջին անգամ կաթսան եռացնում եք տասը րոպեով եւ արդեն կարելի է ավելացնել ավելի վաղ մեկ այլ թավայի մեջ բոված կակաչասերմերը։

Կակաչասերմը պետք է բովել անյուղ թավայի մեջ

Յուրահատուկ համ հաղորդելու համար կարելի է նաեւ մեկ կիտրոնի հյութ ավելացնել։



 

Նյութը եւ լուսանկարները՝ vpuzo.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել