Ռոմանտիկ ընթրիքի ժամանակ սեղանին կարող է լինել համեղ ու թեթեւ ուտելիք, վառվեն բուրավետ մոմերը, հնչի հրաշալի երաժշտություն։ Սակայն եթե ամենապատասխանատու պահին մի շիշ գինին չբացվի եւ բաժակներն իրար խփելով նրբաշշուկ կենաց ասելու հնարավորությունը չլինի, ինչ-որ կարեւր մի բան կպակասի։
Գինին ընտրելիս կօգնի խանութի վաճառողը, եթե, իհարկե, չեք պատրաստվում այն գնել կողքի կրպակից։ Գինի ընտրելու համընդհանուր կանոն, երեւի թե, չկա։ Կարելի է խոսել հանրահայտ բրենդների մասին, որոնց ընտրությունը երաշխավորված է։ Դրանց թվին են պատկանում իտալական կամ չիլիական գինիները։
Իսկ խորտիկի հարցում NEWS.am STYLE -ը խորհուրդ կտա մեծ հաճույքով։ Առավել եւս, որ գինու բույրի հետ ներդաշնակ խորտիկն ընտրելու համար շատ քիչ բան է անհրաժեշտ։
Գինու հետ չի կարելի մատուցել պնդուկներով ու քացախով ուտեստներ։ Դրանք սպանում են գինու բույրը։ Սպիտակ հացը, մրգերն ու պանիրները չեն ազդում գինու համի վրա։ Այնպես որ, եթե խորտիկի ընտրությունը շատ բարդ թվա, մատուցեք դրանք։
Գինիների տեսակներին ավելի մանրամասն անդրադառնանք։
Եթե ընտրել եք սպիտակ գինի, իմացեք, որ դրա հետ կատարյալ են ոստրեն, խեցգետինը, ձկնկիթը եւ ցանկացած ձկնեղենը։ Վարդագույն չոր գինու հետ ընտրիր են սպիտակ միսը, գրիլ-հավը եւ որակյալ երշիկեղենը։ Կիսաչոր ու կիսաքաղցր գինիները լավ են համակցվում պուդինգի, թռչնամսի եւ սնկի հետ։ Իսկ կարմիր գինիները՝ մսեղենի հետ։ Ընդ որում, եթե կարմիր գինու մեջ ալկոհոլի տոկոսն անցնում է 12% -ը, վստահորեն մատուցեք այն խորովածի եւ կծու ուտեստների հետ։ Իսկ կիսաքաղցր ու կիսաչոր շամպայնն իր համային ողջ փունջը կդրսեւորի միայն աղանդերի հետ։
Եվ, ավանդույթի համաձայն, հեշտ խոհարարական մի բաղադրատոմս։ Միայն թե այս անգամ խոսքը գինու հետ հարմար խորտիկի մասին է։
Պատրաստման համար անհրաժեշտ կլինի 200 գ չոր պանիր եւ 200 գ չրեղեն։
Պանիրը հալեցնում ենք միկրոալիքային վառարանում, ջեռոցում կամ գոլորշու վրա։ Ապա սկուտեղի կամ հարթ ամանի վրա այն գդալով, դանակով կամ ձեռքով հարթեցնում ենք, այնպես, որ պանիրն ուղղանկյուն ձեւ ստանա։ Ստացված պանրե շերտը մտովի կիսում ենք երկու մասի, եւ մեկի վրա շարում ենք չրեղենը՝ թեթեակի սեղմելով ձեռքով։ Ապա պանրի շերտի առանց չրեղենի մնացած կեսով ծածկում ենք առաջինը։ Սեղմելով կպցնում ենք ծայրերը։ Ամբողջ գործողությունն անում ենք շատ արագ, քանի դեռ պանիրը չի սառել։ Ապա խորտիկը տեղավորում ենք սառնարանում ու թողնում մեկ գիշեր։ Առավոտյան հանում ու կտրտում ենք։
Բարի ախորժակ։
Տեքստը՝ Գրիգորյան Անահիտի/ NEWS.am STYLE
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
12:08, 19 մայիսի
Սելենա Գոմեսը եւ Զոի Սալդանան Կաննում մասնակցել են «Էմիլիա Պերես» մյուզիքլի դիտմանը10:25, 19 մայիսի
Բենի Բլանկոն պատմել է Սելենա Գոմեսից երեխաներ ունենալու ծրագրերի մասին09:00, 19 մայիսի
ՄԱՅԻՍԻ 19-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ20:23, 18 մայիսի
Իվետա Մուկուչյանը գայթակղիչ կերպարով հանդես է եկել հայտարարությամբ (VIDEO)16:23, 18 մայիսի
«Խաչմերուկներ» միջազգային փառատոնը հատեց եզրագիծը15:56, 18 մայիսի
«Ոստիկանները որոշեցին, որ մենք մերկ ենք եւ հեռացրին այնտեղից». Սարիկ Անդրեասյանն ու նրա կինը Իտալիայում հայտնվել են անհարմար իրավիճակում14:11, 18 մայիսի
«Փարաջանովը եւ նորաձեւությունը». Երեւանում բացվել է անվանի կինոռեժիսորի ստեղծագործություններից ոգեշնչված ցուցահանդես12:33, 18 մայիսի
Կապուչինոյի փորձարկում՝ Երեւանում. փնտրում ենք համեղ սուրճ10:23, 18 մայիսի
Բեն Աֆլեքն ու Ջենիֆեր Լոպեսը վերամիավորվել են ամուսնալուծության մասին լուրերի ֆոնին09:00, 18 մայիսի
ՄԱՅԻՍԻ 18-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ22:21, 17 մայիսի
Նոր սիրավե՞պ․ Անջելինա Ջոլին Բեռլինում ընթրել է «Վարպետը եւ Մարգարիտան» ֆիլմի աստղի հետ21:31, 17 մայիսի
Բիանկա Սենսորիի ընտանիքը վախենում է, որ Քանյե Ուեսթը նրան «կներքաշի» պոռնոգրաֆիայի մեջ