Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

Դդում՝ աշնան թագուհի

20:09, 1 հոկտեմբերի

Դդումը բացառապես աշնանային մթերք է, որը հարուստ է աշնան գույներով, բույրով, մի փոքր քաղցր ու սուր համով։ Այս մթերքը հիանալիորեն կարելի է օգտագործել ուտեստներ պատրաստելիս եւ վայելել աշնան անձրեւային եղանակին, երբ միայն տաք ու համեղ մի բան ես ցանկանում ուտել։ Հայերը հիմնականում նախընտրում են դդումն օգտագործել աղանդեր պատրաստելիս, սակայն այսօր ես ձեզ կառաջարկեմ դդումով պատրաստվող ճաշատեսակներ, որոնք կարելի է մատուցել եւ որպես առաջին, եւ որպես երկրորդ ուտեստ։

Դդումով եւ չորահացով կրեմ-ապուր

Ուտեստը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 1 սոխ, 50գր. բեկոն, ռոզմարին, աղ, պղպեղ, 100 գր. յուղալի սերուցք (կարելի փոխարինել նաեւ ջրով) եւ իհարկե, դդում։ Սոխն ու բեկոնը պետք է մի փոքր տապակել ձիթապտղի յուղի մեջ։ Դդումն անհարժեշտ է քառակուսու ձեւով կտրատել եւ սերուցքի կամ ջրի մեջ շոգեխաշել։ Երբ դդումը կփափկի, կաթսայի մեջ կարելի է ավելացնել սոխն ու բեկոնը, համեմել աղով ու պղպեղով. ստացված զանգվածը պետք է լցնել բլենդերի մեջ։

Սխտորով չորահացերը նույնպես շատ հեշտ ու արագ պատրաստման եղանակ ունեն. ձեռքի տակ եղած հացը պետք է շերտերով կտրատել, մի փոքր ձիթապտղի յուղ, իսկ հետո առատորեն սխտոր քսել եւ 5-7 րոպե դնել ջեռոցի մեջ։

Ապուրը մատուցելուց առաջ պետք է մի քիչ ռոզմարին եւ քերած պարմեզան պանիր ավելացնել։

Բանջարեղենով ռագու

Այս ճաշատեսակի պատրաստման համար անհրաժեշտ է գազար, սոխ, սալորաչիր, հունական ընկույզ, դարչին, համեմի սերմեր, լոլիկ, 1 թեյի գդալ շաքարավազ, չիլի պղպեղ (ըստ ճաշակի)։ Գազարը, սոխը շերտազատում եք, տապակում ձիթապտղի յուղի մեջ եւ ավելացնում լոլիկը։ Այս ամենը շոգեխաշում եք մոտ 10 րոպե, մինչեւ գազարը կփափկի։ Այնուհետեւ ավելացնում եք դդումը, սալորաչիրը, շաքարավազը, համեմի սերմերը, մանրացված ընկույզը եւ չիլի պղպեղը։ Անհրաժեշտության դեպքում կարող եք նաեւ մի քիչ ջուր լցնել։ Այս ամենը պետք է շոգեխաշել մարմանդ կրակի վրա։

Ուտեստը պատրաստ է. այն կարելի է մատուցել եւ տաք, եւ սառը վիճակում։

Դդումով խավարտ մսագնդերին հետ մատուցելու համար

Խավարտը շատ հեշտ ու արագ պատրաստման եղանակ ունի։ Դրա համար անհրաժեշտ է դդումը քռակուսու ձեւով կտրատել, մանրացնել սամիթի պալարասոխուկը (հարցրեք մայրաքաղաքի սուպերմարկետներում) եւ 5 պճեղ սխտորը։ Այնուհետեւ այս ամենը պետք է լցնել կաթսայի մեջ եւ մի քիչ ջուր ավելացնել. ստացված զանգվածը համեմել աղով եւ սպիտակ պղպեղով։ Ի դեպ, ես նաեւ ավելացնում եմ խմելի-սունելի։ Ստացված զանգվածը եփում եք մոտ 10 րոպե. ուշադրություն, դդումը չպետք է շատ մանրացնել կամ երկար եփել, այլապես շիլայանման զանգված կստացվի։ Վերջում ավելացնում եք նաեւ համեմի սերմերը։

Իսկ մսագնդեր պատրաստելու համար անհրաժեշտ է թարմ աղացած միս, սոխ, սխտոր, ռոզմարին եւ մեկ ձու։ Այս բոլոր բաղադրիչները պետք է խառնել, գնդիկների տեսք տալ եւ տապակել բուսական յուղի մեջ։

Այս համեղ եւ անչափ ախորժաբեր ու հագեցնող ուտեստը պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։

 

Յուլիա Վարդանյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել