MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Հայկական շտրուդել

19:09, 30 հոկտեմբերի

Վայ, ահա թե ինչ ենք գտել համացանցում։ Հայկական շտրուդել՝ խնձորով, ընկույզով եւ չորամրգերով, որը չի կարող անտարբեր թողնել ոչ մեկին։ Ուտեստի պատրաստման համար ձեզ անհրաժեշտ է՝

500 գ. շերտավոր խմոր

50 գ. չամիչ

80 գ. ծիրանի չիր

150 գ. հունական ընկույզ

50 գ. սալորաչիր

3 խնձոր

1 թ. գդ. դարչին

2 ճ. գդ. շաքարավազ

Սոուսի համար անհրաժեշտ է՝

1/4 բաժակ սերուցք

1/2 բաժակ շաքարավազ

1/2 շոկոլադե սալիկ

Պատրաստման եղանակը՝

Չորամրգերը պետք է դնել ջրի մեջ եւ թողնել մոտ 20 րոպե։ Այնուհետեւ ջուրն անհրաժեշտ է քամել եւ չորացնել մրգերը. կարելի է ծիրանի մի քանի չիր պահել՝ ուտեստը զարդարելու եւ գեղեցիկ մատուցելու համար։

Ընկույզը եւ խնձորը պետք է մաքրել եւ չորամրգերի հետ միասին մանրացնել։

Այնուհետեւ շերտավոր խմորի վրա անհրաժեշտ է լցնել կտրատված խնձորը, չորամգրերն ու մանրացված ընկույզը, ինչից հետո ավելացնել շաքարավազն ու դարչինը. արդեն կարելի է խմորը փաթաթել (ռուլետի նման) եւ դնել ջեռոցում։  

Հաջորդ քայլով պետք է պատրաստել սոուսը. առաջին հերթին անհրաժեշտ է շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սերուցքն ու շոկոլադը եւ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի։ Ստացված սոուսն արդեն կարելի է լցնել խմորի վրա։

Ուտեստը պատրաստ է. մատուցելիս զարդարել նախօրոք պահված ծիրանի չրով։

 

 

Աղբյուրը՝ Liza.ua


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել