Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Թխվածքաճաշ «Ալարկոտ կին»

19:13, 20 նոյեմբերի

«Ալարկոտ կին» թխվածքաճաշի այս հետաքրքիր ու յուրօրինակ անունը պայմանավորված է այն հանգամանքով, որ այս ուտեստն ունի պատրաստման շատ հեշտ ու արագ եղանակ։

Այսպիսով, ահա թե ինչ է հարկավոր «Ալարկոտ կին» թխվածքաճաշը պատրաստելու համար՝ 800գր. սառեցված պելմենի, երկու-երեք սոխ (միջին չափի), չորս հավկիթ, 100գր. պանիր, 250գր. մայոնեզ, 1-2 թեյի գդալ աղ, պղպեղ (ըստ ճաշակի), բուսական յուղ, ինչպես նաեւ կանաչի (ըստ ցանկության)։

Առաջին հերթին պետք է մաքրել ու մանրացնել սոխը եւ տապակել բուսական յուղով լի թավայի մեջ։ Մինչեւ սոխը ոսկեգույն երանգ կստանա, կարելի է քերել պանիրն ու կտրատել կանաչին։

Հաջորդ քայլով անհարժեշտ է հարել ձուն, համեմել աղով եւ պղպեղով, ինչպես նաեւ ավելացնել մայոնեզը. այս ամենը հարկավոր է մի լավ խառնել՝ միատարր զանգված ստանալու համար։

Այս ամենից հետո ջեռոցի հրակայուն ամանի մեջ պետք է առատ յուղ լցնել եւ1-2 րոպե տաքացնել վառարանի մեջ, ինչից հետո լցնել սառեցված պելմենիներն ու համեմել աղով եւ պղպեղով։ Այնուհետեւ պալմենիների մակերեսին անհրաժեշտ է լցնել մանրացված սոխն ու ձվի-մայոնեզի խառնուրդից ստացված զանգվածը։ Իսկ ամենավերջում հարկավոր է ավելացնել քերած պանիրը։ Թխվածքաճաշը պետք է եփել 40-45 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանով տաքացրած վառարանի մեջ։

Մատուցելիս ավելացնել կտրատած կանչին։

 Բարի ախորժակ

 

Աղբյուրը՝ russianfood.com 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել