«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Ամանորյա զարդարանք՝ նարնջից պատրաստված

20:18, 19 դեկտեմբերի

Ձմեռային նրբաճաշակ կոմպոզիցիաներ (որոնք կոչվում են պոպուրի) պատրաստելիս շատ հաճախ են ցիտրուսային մրգերով եւ համեմունքներով լի պոմանդերներ օգտագործում։ «Pomander» բառը առաջացել է ֆրանսերեն «pomme d'ambre» բառից։ Այդպես էին անվանում այն անուշահոտ գնդիկները, որոնք պատրաստվում էին մոխրագույն սաթից։ Դրանք շատ տարածված էին Վենետիկում Վերածննդի դարաշրջանում։ Ավելի ուշ այս հասկացությունը սկսեցին նաեւ օգտագործել ոսկուց արծաթից կամ փղոսկրից պատրաստված կլոր տուփերի համար, որոնց մեջ պահում էին հենց այդ նույն մոխրագույն սաթը կամ այլ իրեր։

Այսպիսով, նարնջից անուշաբույր զարդարանքպատրաստելու համար ձեզ անհարժեշտ է ամբողջական նարինջ, մեխակ եւ տարբեր ուլունքներ ու փայլեր։

Պատրաստման եղանակը. նարինջը պետք է լվանալ եւ ավ չորացնել։ Այնուհետեւ չոր մեխակը անհարժեշտ է սուր ծայրով մտցնել կեղեւի մեջ։ Մեկ նարնջի վրա կարելի է դնել մոտ 10-20 մեխակ։ Կարելի է նարինջն ամբողջությամբ մեխակով պատել. ինչքան շատ մեխակ լինի, այնքան ավելի գեղեցիկ կստացվի ու ավելի անուշ բույր կտարածվի։

Մեխակնեով զարդարված նարինջը պետք է դնել գեղեցիկ ափսեի մեջ, զարդարել ուլունքներով եւ ամանորյա փայլերով։ Հավատացեք, նարնջի եւ մեխակի բույրերի համադրությունը չի կարող չբարձրացնել ձեր տոնական տրամադրությունը։

Արդյունքում, ստացվում է ամանորյա զարդարանք, որը անուշ բույր է տալիս սենյակին. ի դեպ, առանց քիմիկատների։

Այս նարինջը կարելի է դնել եւ տոնածառի տակ, եւ տոնական սեղանին։ 

 

 

Աղբյուրը՝ countrysideliving.net


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել