Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

«Վիշապի լեգենդը» շքեղ շոուով «Երեւան պարկում» բացվեց ընդարձակ սահադաշտը

Ինչպես աղի բլիթ պատրաստել տնային պայմաններում (ֆոտո)

12:22, 30 հունվարի

Հունվարի 31-ին հայ երիտասարդների մոտ սիրո տոն է: Հայ Առաքելական Եկեղեցին նշում է սիրո եւ երիտասարդների բարեխոս Սուրբ Սարգսի տոնը: Տոնին նախորդող գիշերը չամուսնացած շատ երիտասարդներ աղի բլիթ են ուտում, որի հետ կապում են իրենց սիրելիի երազահայտնությունը: Այս տարի աղի բլիթը պետք է ուտել հունվարի 30-ին:

NEWS.am STYLE-ը ներկայացնում է աղի բլիթի բաղադրատոմսն ու պատրաստման եղանակը՝ քայլ առ քայլ:

Եվ այսպես, աղի բլիթ պատրաստելու համար ձեզ անհրաժեշտ է՝ ալյուր, աղ եւ ջուր:

Պատրաստման եղանակը

Տարայի մեջ լցնել այլուրն ու աղը, խառնել, ապա ավելացնել ջուրը:

Ջուրը պետք է լցնել այնքան, որ պինդ խմոր ստացվի:

Ջուրը լցնելուց հետո ցանկալի է խմորը ձեռքերով հունցել:

Խմորը հունցելուց հետո այն պետք է գրտնակել՝ ստանալով բարակ շերտ:

Այնուհետ բաժակի օգնությամբ խմորից կլորակներ ենք կտրատում:

Բլիթները դնում ենք նախապես այլուրով պատված թավայի մեջ եւ թխում 15-20 րոպե՝ մինչեւ բլիթների մակերեսը դառնա վարդագույն:

Ահա եւ պատրաստ են աղի բլիթները: Մեզ մնում է միայն բարի երազներ մաղթել ձեզ Smile

Հեղինակ՝ Շուշան Շատիկյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել