«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Նռան հատկություններ, որոնց մասին դուք տեղյակ չեք

19:10, 3 մարտի

Նուռն աշխարհի ամենաօգտակար մրգերից մեկն է։ Այն հայտնի է դեռեւս շատ վաղուց եւ դրա մասին հիշատակված է անգամ Աստվածաշնչում։

Նուռը օժտված է բազմաթիվ օգտակար հատկություններով եւ հատուկ մեր ընթերցողների համար մենք ընտրել ենք այնպիսի հատկություններ, որոնց մասին միգուցե դուք տեղյակ չեք։ 

1. Ակտիվացնում է հորմոնները

Նռան հատիկների մեջ առկա յուղերը կարող են վերականգնել օրգանիզմի հորմոնալ բալանսը։ Ուստի, ամսեկանների, գլխացավերի կամ կլիմաքսի ժամանակ կարելի է մեծ քանակությամբ նուռ ուտել։

2. Բնածին ինսուլին

Նուռը այն եզակի մրգերից է, որը ոչ միայն թույլատրվում է, այլեւ շատ օգտակար է շաքարային դիաբետով տառապող մարդկանց։ Օրական 4 անգամ  կես գդալ նռան հյութ օգտագործելով կարելի է նվազեցնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը։

3. Բարձրացնում է հեմոգլոբինը

Նուռը վաղուց ի վեր համարվում է հիանալի միջոց անեմիայի (սակավարյունության) դեմ պայքարի հիանալի միջոց։ Այս հիվանդությամբ տառապողներին խորհուրդ է տրվում օրական երեք անգամ (ուտելուց 30 րոպե առաջ) 0.5 բաժակ նռան հյութ խմել։

4. Մաքրում է բերանն ու կոկորդը

Անգինայի, ֆարինգիտի եւ ստոմատիտի ժամանակ նռան հյութը հիանալի միջոց է կոկորդը եւ բերանի խոռոչը մաքրելու եւ ողողելու համար։ Այն օգնում է հեռացնել ցավը եւ վերացնում է ինֆեկցիան։

5. Իջեցնում է ճնշումը

Նռան հատիկները շատ օգտակար են հիպերտոնիկների համար, քանի որ դրանք նվազեցնում են զարկերակային  ճնշումը՝ չթողնելով կողմնակի բացասական ազդեցություններ։ Ի դեպ, այն կօգնի ձեզ նաեւ դուրս գալ սթրեսից եւ գիշերը հանգիստ քնել։

6. Կոսմետիկ միջոց

Նռան մի փոքր տապակած կեղեւը կարելի է խառնել ձիթապտղի յուղի կամ հալված կարագի մեջ եւ կիրառել յուղոտ դեմքի, խորը ծակոտիներւ կամ այտուցների առկայության դեպքում։

7. Ազատում է բորբոքումներից

Նռան կեղեւի թուրմը շատ օգտակար է բորբոքային հիվանդությունների համար (երիկամներ, լյարդ, հոդեր)։ Թուրմի պատրաստման համար հարկավոր է 2 թեյի գդալի չափով մանրացված նռան կեղեւը պետք է լցնել1 բաժակ տաք ջրի մեջ եւ տաքացնել մոտ 30 րոպե, այնուհետեւ հարկավոր է ստացված լուծույթը քամել, խառնել եռացրած ջրով։ Այս թուրմը (50գր.) հարկավոր է օգտագործել օրական 2-3 անգամ ուտելուց 30 րոպե առաջ։  

8. հանում է ռադիացիան

Անփոխարինելի միջոց այն մարդկանց համար, ովքեր աշխատում են ռադիոակտիվ իզոտոպերով կամ ապրում են ռադիացիոն գոտիներում. նռան հյութ խմեք;

9. Հակաճիճվային միջոց

 Նռան կեղեւը մեծ քանակությամբ ալկալոիդներ, իզոպելտերին եւ մեթիլիզոպելտերին է պարունակում, որոնք հակաճիճվային մեծ ներգործություն ունեն։ Ճիճուներից ազատվելու համար հարկավոր է մաքրել 40-50գր. նռան կեղեւը եւ լցնել 400 գր. սառը ջրի մեջ՝ թողնելով 6 ժամ։ Այնուհետեւ ստացված զանգվածը հարկավոր է տաքացնել մարմանդ կրակի վրա մինչեւ լուծույթի կեսը կգոլորշիանա։ Արդեն կարելի է լուծույթը քամել եւ խմել փոքր կումերով։ Մեկ ժամ անց կարելի է լուծողական խմել, իսկ 4-5 ժամ հետո հոգնա անել։

10. Փորլուծության դեմ միջոց

Նռան կեղեւն ու հատիկները կարելի է օգտագործել նաեւ լուծի դեպքում։ Չափահասների համար հարկավոր է օրական 3 անգամ օգտագործել նռան մի պտղունց չորացրած, մանրացված կեղեւը (ուտելուց հետո), իսկ երեխաներին պետք է թարմ քամած հյութը խառնել ջրով։  

 

Աղբյուրը՝ Cluber.ua

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել