MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Սմբուկ՝ կորեական ձեւով

19:07, 27 մարտի

Կորեական նախուտեստները մեծ սեր եւ լայն տարածում են գտել համադամասերների շրջանում։ Այսօր առաջարկում ենք սմբուկ պատրաստելու մի յուրահատուկ բաղադրատոմս, որը ոչ միայն բավականին համեղ է, այլեւ գրավիչ տեսք ունի։

Կորեական ձեւով սմբուկ պատրաստելու համար ձեզ անհրաժեշտ են հետեւյալ սննդատեսակները։

Հիմքը՝

սմբուկ– 2 կգ.
Ջուր – 3 լ.
Աղ – 6 ճ. գդ

Լցոնը՝

Սոխ – 3 հատ (մեծ)
ՍԽտոր – 5-6 պճեղ
Մաղադանոս – 1 կապ
նեխուր – 1 կապոց (մաղադանոսի փոխարեն)
Բուլղարական կարմիր պղպեղ– 3 հատ
Բուսական յուղ – 150 գր.
Քացախ 9% - 150 գր.
Շաքար– 2 ճ.գդ.
Աղ – 1 ճ. գդ..
Եռացրած ջուր – 3 ճ.գդ..

Պատրաստման եղանակը

 1) Հիմքը

Սմբուկը պետք է լվանալ եւ 4 երկայնական մասի կտրատել ու դնել կաթսայի մեջ։ Դրանից հետո սմբուկի վրա հարկավոր է լցնել ջուրը եւ աղով համեմելուց հետո, եփել 5-10րոպե։ Այնուհետեւ սմբուկը անհրաժեշտ է հանել, թողնել, որ սառչի եւ բոլոր կտորները լայնակի կտրատել։

 

2) Լցոն

Լցոնի համար հարկավոր է սոխը, մաղադանոսը, նեխուրը մանրացնել, սխտորը ճզմել, իսկ պղպեղը երկայնակի կտրատել։ Մանրացված բոլոր բաղադրիչները պետք է խառնել՝ ավելացնելով բուսական յուղը, քացախը, շաքարն ու աղը։ Այնուհետեւ ստացված զանգվածը հարկավոր է լցնել սմբուկի կտորների վրա։ Սմբուկի կտորները պետք է լավ ներծծվեն, ուստի 2-3 ժամ ուտեստը պետք է դնել սառնարանում եւ ձեռք չտալ։ Վերջ, նախուտեստը պատրաստ է։

Բարի ախորժակ

 

Աղբյուրը՝ Otvetin


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել