Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Ինչպես մարմելադ պատրաստել

20:18, 2 մայիսի

Մարմելադ անունը ծագել է «marmelada» բառից։ Պորտուգալիայում այս բառն օգտագործում են սերկեւիլի մուրաբան անվանելու համար։ Ժամանակի ընթացքում սերկեւիլով եւ նարնջով պատրաստված մարմելադը լայն տարածում է գտնում Մեծ Բրիտանիայում, այնուհետեւ Գերմանիայում եւ Ֆրանսիայում։

Այսօր առաջարկում ենք համեղ եւ օգտակար մարմելադ պատրաստել տնային պայմաններում։

Մարմելադը պատրաստվում է պեկտինով, որը մաքրում է օրգանիզմը, կարգավորում նյութափոխանակությունը եւ  բարելավում աղիքների գալարակծկանքը։ Պեկտին կարելի է գնել հրուշակեղենի խանութներից, եւ ավելի նախընտրելի է ընտրել հեղուկ պեկտինը։ Եթե պեկտին չկա ձեռքի տակ, ուրեմն կարելի է նաեւ մրգեր օգտագործել՝ օրինակ, խնձոր։ Իսկ մարմելադն ավելի անուշաբույր դարձնելու համար հարկավոր է ցանկացած հատապտղի հյութ օգտագործել։

Այսպիսով, 1 կգ խնձորով մարմելադ պատրաստելու համար հարկավոր է խնձորը լվանալ, մաքրել, հեռացնել կորիզը, կտրատել ու եփել ջրի մեջ մինչեւ փափկի։ Այնուհետեւ ստացված զանգվածը պետք է քամել, իսկ խնձորներով՝ խյուս պատրաստել։ Հետո խյուսի մեջ հարկավոր է 600գր. շաքարավազ ավելացրել ու զանգվածը կրկին եփել մինչեւ շաքարավազը կլուծվի, իսկ զանգվածը կթանձրանա։ Իսկ ամենավերջում խնձորի մարմելադը պետք է լցնել հատուկ տարաների մեջ եւ սառեցնել։ Մարմելադը պատրաստ է, կարող եք վայելել։

 

 

Աղբյուրը՝ dietamaggi.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել