Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Բրինձ՝ հնդկական ձեւով

19:02, 30 մայիսի

Գիտե՞ք, որ սովորական բրինձը կարող է դելիկատես դառնալ, եթե այն ճիշտ եփեք։  Բրինձ եփելն իսկական արվեստ է եւ այստեղ կարեւոր է ցանկացած  մանրուք՝ եւ բրնձի տեսակը, եւ եփելու տեւողությունը, ջերմաստիճանը եւ այլն։ Նույնիսկ բրինձը լվանալն ունի որոշակի յուրահատկություններ։

Առաջարկում են բրինձ եփելու հետեւյալ բաղադրամասը.

«Բասմաթի» բրինձ՝ 1 բաժակ

Ջուր՝ 2 բաժակ
Կարագ՝ – ½ թեյի գդալ
Աղ – ½. թեյի գդալ
Սեւ պղպեղ – մի պտղունց
Քրքրում – ¼ թեյի գդալ

Պատրաստման եղանակը
1) Լվանալ բրինձը 

Բրինձը պետք է ոչ թե պարզապես լվանալ, այլ փոքրիկ թասի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել բրինձը եւ ձեռքով փորձել «իրար շփել» բրնձի հատիկները։ Այս գործողությունը պետք է կրկնել մի քանի անգամ՝ ջուրը մշտապես թարմացնելով։ Ի դեպ, ջուրն անպայման պետք է սառը լինի։
2) Կաթսայի մեջ պետք է հալեցնել կարագը եւ վրան լցնել բրինձը։ Փոքր-ինչ տապակելուց հետո հարկավոր է համեմել աղով,  պղպեղով եւ քրքումով։ Բրինձը անհարժեշտ է անընդհատ խառնել, որպեսզի կարագը համաչափ տարածվի բրնձի վրա։ Ի դեպ, սա հենց գաղտնիքներից մեկն է։
3) Հենց որ բրինձը փոխում է գույնը (ավելի կաթնային երանգ է ստանում), պետք է կափարիչով փակել կաթսան եւ ցածրացնել կրակը։ Հարկավոր է  թողնել, որ բրինձը 10-15 րոպե առանց խառնելու եփվի՝ կափարիչը փակ պահելով։  

 Բարի ախորժակ

 

Աղբյուրը՝ Rezepti.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել