Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Ծիրանով եւ կաթնաշոռով կարկանդակ

19:08, 2 հուլիսի

Շոկոլադե խմորով եւ ծիրանով ու կաթնաշոռով միջուկով կարկանդակը անտարբեր չի թողնի ոչ մեկին։ Ուստի, այսօր առաջարկում ենք հենց այս կարկանդակը պատրաստել որպես աղանդեր։

Խմորի անհրաժեշտ բաղադրիչներ են՝ 300գր. ալյուր, 130գր. շաքարավազ, 125գր. կարագ, 1 ձու, կես տուփ փխրեցուցիչ, 1-1.5 գդալ կակոյի փոշի։ Միջուկի համար հարկավոր է՝ 3 ձու, 150գր. շաքարավազ, 700-800գր. պահածոյացված ծիրան, 0.5կգ. կաթնաշոռ, 250գր. թթվասեր, մեկ տուփ վանիլին։ Խմորի փշուրներ պատրաստելու համար պետք է 140գր. կարագ, 200գր. ալյուր, 2 թեյի գդալ կակոյի փոշի, 100-120գր. շաքարավազ։

 Առաջին հերթին հարկավոր է պատրաստել խմորը, որի համար պետք է խառնել ալյուրը, փպրեցուցիչը, շաքարավազը, կակաոն։ Առանձին տարայի մեջ անհրաժեշտ է հարել ձուն եւ կարագը եւ ստացված երկու զանգվածները խառնել, խմոր հունցել եւ 10 րոպե թողնել սառնարում։

Միջուկի պատրաստման համար անհրաժեշտ է միախառնել պահածոյացված ծիրանը, կաթնաշոռը, թթվասերը, վանիլինը, շաքարավազը, ձուն եւ ստանալ լցոնը։

Խմորի փշուրները պատրաստելու համար պետք է կարագի վրա աստիճանաբար ալյուր լցնել եւ փշուր ստանալ։ Այնուհետեւ հարկավոր է նաեւ ավելացնել կակաոն ու շաքարավազը եւ կրկին խառնել։

Սառեցված խմորի շերտը անհրաժեշտ է դնել կարագով եւ ալյուրով պատված տարայի մեջ, ավելացնել լցոնը, իսկ վերջում շաղ տալ փշուրները։ Տապակն արդեն կարելի է տեղափոխել 2000 ջերմաստիճանով տաքացրած ջեռոց՝ թողնելով մեկ ժամ։

 

Աղբյուրը՝ Otvetin


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել