Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Կաթնաշոռով կարկանդակ

19:21, 2 սեպտեմբերի

Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում կաթնաշոռով կարկանդակի հետաքրքիր մի բաղադրատոմս։ Արդյունքում ստացվում է համեղ, փխրուն, հյութալի կարկանդակ, որն ուղղակի հալչում է բերանում։

Կաթնաշոռով կարկանդակի խմորի պատրաստման համար հարկավոր է՝

Կարագ - 200գր.

Շաքարավազ - 1 բաժակ

Ձու- 2 հատ

Ալյուր - 350-400գր.

Կերակրի սոդա – 0.5 թեյի գդալ,

Աղ եւ վանիլին - ըստ ճաշակի

Միջուկի համար անհրաժեշտ է՝

Կաթնաշոռ – 700գր.

Ձու – 1 հատ

Շաքարավազ – 2-3 ճաշի գդալ

 

Պատրաստման եղանակը՝

Խմոր հունցելու համար հարկավոր է ձուն խառնել շաքարավազով ու աղով եւ հարել ստացված զանգվածը։ Կարագը պետք է տրորել եւ ավելացնել ալյուրն ու սոդան, որը պետք է հանգցնել քացախի մեջ (այսինքն՝ սոդան պետք է լցնել նույն քանակությամբ քացախի մեջ)։ Ստացված երկու զանգվածները խառնելուց հետո պետք է խմոր հունցել։ Խմորի մեկ երրորդը մասը անհրաժեշտ է փաթաթել պոլիէթիլենային թիթեղով եւ 20 րոպե դնել սառնարանում։

Միջուկի պատրաստման համար պետք է կաթնաշոռը մանրացնել, խառնել ձվով ու շաքարավազով եւ միատարր զանգված ստանալ։  

Խմորի մեծ մասը անհրաժեշտ է դնել տապակի մեջ, լցնել կաթնաշոռով միջուկը եւ ծածկել  սառնարանում տեղադրված, մեծ քերիչով անցկացված խմորով։

Կարկանդակը պետք է թխել 160-180 ջերմաստիճանի պայմաններում։ 40-50 րոպե անց ջեռոցը հարկավոր է անջատել եւ սպասել մինչեւ կարկանդակը կսառչի։ Միայն դրանից հետո կարկանդակը կարելի է հանել տապակից եւ վայելել այն։

 

Աղբյուրը՝ Otvetin


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել