Սեպտեմբերի 2-11 Իսպանիայում անցկացվում է երիտասարդական ծրագիր, որին մասնակցում են ներկայացուցիչներ վեց երկրից՝ Իսպանիայից, Իտալիայից, Բելառուսից, Խորվաթիայից, Պորտուգալիայից եւ Հայաստանից։ Յուրաքանչյուր երկիր ներկայացնում է հինգ երիտասարդ։ Նրանք այստեղ են, որպեսզի տեղեկանան եվրոպական մյուս երկրների պատմության, մշակութային արժեքների եւ սովորույթների մասին, պատմեն սեփական մշակույթի մասին, ինչպես նաեւ ծանոթանան մեթոդներին, թե ինչպես են Իսպանիայում իրականացնում աղբի, թղթի վերամշակումը եւ ինչպես կարելի է այդ մեթոդները կիրառել մասնակից երկրներում։
Հայաստանն այս անգամ ներկայացնում են YCCD հասարակական կազմակերպության կամավորները, որոնցից մեկն էլ ես եմ՝ NEWS.am լրատվական գործակալության աշխատակից Դիանա Հովհաննիսյանը։ Քանի որ NEWS.am-ը միշտ էլ տարբերվել է իր գործունեությամբ (ընկերությունն ամեն տարի բարեգործական ակցիա է կազմակերպում Հայաստանի եւ Արցախի երեխաների համար, աջակցում մի շարք սոցիալական ծրագրերի)։, ուստի այստեղ իմ կամավորությամբ եւ հասարակական գործունեությամբ զբաղվելու միտքը միայն խրախուսվեց։
Ծրագրի շրջանակներում առաջին մի քանի օրերի ընթացքում հարկավոր է ծանոթանալ մասնակիցների հետ, իմանալ թե ովքեև են նրանք, ինչ հետաքրքրություններ եւ ավանդույթներ ունեն, ինչ գործունեություն են ծավալում։ Իսկ այս ամենը պատկերացնելու համար պետք է ուսումնասիրել նրանց մշակույթը։ Այս հարցում առաջինն էր հյուրընկալող երկիր Իսպանիան։ Երեկ մենք հնարավորություն ունեցանք տեսնելու անդալուզիական Պադուլ գյուղաքաղաքի գեղեցիկ տեսարժան վայրերը, տեղեկանալու դրա պատմությանը, զարգացման փուլերին, ինչպես նաեւ խոհանոցին։ Խոհարարներ Միգելն ու Խերարդոն մեզ ներկայացրեցին իսպանական խոհանոցին բնորոշ չորս կերակրատեսակ, որոնցից մեկի պատրաստմանն աձնամբ մասնակցելուց հետո, դուրս գրեցի բաղադրատոմսը, որպեսզի ներկայացնեմ ձեր ուշադրությանը։
Կերակրատեսակը կոչվում է Սալմորեկո (Salmoreco)։ Նշեմ, որ այն ունի պատրաստման շատ հեշտ եղանակ, բայց արդյունքում իսկապես համեղ ու յուրօրինակ ուտեստ է ստացվում։ Այսպիսով, պատրաստման համար անհրաժեշտ են հետեւյալ բաղադրիչները՝ լոլիկ, հացի փափուկ խմոր, սխտոր, ձու, ապխտած միս, ձիթապտղի յուղ եւ աղ։
Լոլիկը, հացը եւ սխտորը պետք է լցնել բլենդերի մեջ եւ ավելացնել ձիթապտղի յուղը համեմել աղով եւ հարել։ Ստացված թանձր զանգվածը հարկավոր է լցնել մեկանգամյա օգտագործման տարաների մեջ։
Այնուհետեւ անհրաժեշտ է մանր կտրատել ձուն եւ ապխտած միսը, որոնք պետք է լցնել փոքրիկ բաժակների մեջ։ Իսկ վերջում անհրաժեշտ է մի քիչ ձիթապտղի յուղ ավելացնել։
Իսպանական Սոլերոն պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։
Չենք մոռանում նաեւ սելֆի անելու մասին։
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
10:30, 18 ապրիլի
«Դիսնեյլենդ» այցելելու համար Բիանկա Սենսորին ընտրել էր համեմատաբար համեստ հանդերձանք, սակայն հրաժարվել էր կոշիկներից10:05, 18 ապրիլի
«Յաշան ու Լեոնիդ Բրեժնեւը»՝ 5, «Ամերիկացին»՝ 4 մրցանակ. «Անահիտ» մրցանակաբաշխության կարմիր գորգն ու բոլոր մրցանակակիրները (ֆոտո)09:00, 18 ապրիլի
ԱՊՐԻԼԻ 18-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:37, 17 ապրիլի
Պոռնոդերասանները պատմել են իրենց «ծանր աշխատանքի» մասին22:34, 17 ապրիլի
Աշխարհում սերմնահեղուկի ամենամեծ բանկը, որտեղ ամսական կարող եք վաստակել 420 ֆունտ, կենտրոն է բացել Մեծ Բրիտանիայում21:13, 17 ապրիլի
Ամերիկացի հայտնի ռեստորատորը Ջեֆ Բեզոսի նշանածին «բացարձակ տհաճ» է համարում20:23, 17 ապրիլի
Wine Story. Մինչեւ 5000 դրամ արժողությամբ գինի՝ Մալբեկի համաշխարհային օրվա համար19:37, 17 ապրիլի
Maserati GranCabrio-ն աշխարհում ամենաարագ էլեկտրոմոբիլն է16:11, 17 ապրիլի
Ավստրալիայում ամենաթանկ ամուսնալուծությունն ավարտվել է կնոջ հաղթանակով. նա դավաճան ամուսնուց կստանա 180 միլիոն դոլար եւ անշարժ գույք15:28, 17 ապրիլի
Ուինսթոն Չերչիլի դիմանկարը, որը դուր չէր գալիս բրիտանացի առաջնորդին, աճուրդի կհանվի14:13, 17 ապրիլի
Ջոնի Դեփը ցանկանում է ձեռք բերել 4 միլիոն դոլար արժողությամբ միջնադարյան ամրոցը13:19, 17 ապրիլի
Բլեյք Լայվլին իր վերջին ֆիլմի նկարահանման հրապարակում՝ 1920-ականների գանգստերի դերում