MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Իսպանական Սոլերո՝ խոհարարներ Միգելի եւ Խերարդոյի բաղադրատոմսով

19:12, 7 հոկտեմբերի

Սեպտեմբերի 2-11 Իսպանիայում անցկացվում է երիտասարդական ծրագիր, որին մասնակցում են ներկայացուցիչներ վեց երկրից՝ Իսպանիայից, Իտալիայից, Բելառուսից, Խորվաթիայից, Պորտուգալիայից եւ Հայաստանից։ Յուրաքանչյուր երկիր ներկայացնում է հինգ երիտասարդ։ Նրանք այստեղ են, որպեսզի տեղեկանան եվրոպական մյուս երկրների պատմության, մշակութային արժեքների եւ սովորույթների մասին, պատմեն սեփական մշակույթի մասին, ինչպես նաեւ ծանոթանան մեթոդներին, թե ինչպես են Իսպանիայում իրականացնում աղբի, թղթի վերամշակումը եւ ինչպես կարելի է այդ մեթոդները կիրառել մասնակից երկրներում։

Հայաստանն այս անգամ ներկայացնում են YCCD հասարակական կազմակերպության կամավորները, որոնցից մեկն էլ ես եմ՝ NEWS.am լրատվական գործակալության աշխատակից Դիանա Հովհաննիսյանը։ Քանի որ NEWS.am-ը միշտ էլ տարբերվել է իր գործունեությամբ (ընկերությունն ամեն տարի բարեգործական ակցիա է կազմակերպում Հայաստանի եւ Արցախի երեխաների համար, աջակցում մի շարք սոցիալական ծրագրերի)։, ուստի այստեղ իմ կամավորությամբ եւ հասարակական գործունեությամբ զբաղվելու միտքը միայն խրախուսվեց։

Ծրագրի շրջանակներում առաջին մի քանի օրերի ընթացքում հարկավոր է ծանոթանալ մասնակիցների հետ, իմանալ թե ովքեև են նրանք, ինչ հետաքրքրություններ եւ ավանդույթներ ունեն, ինչ գործունեություն են ծավալում։ Իսկ այս ամենը պատկերացնելու համար պետք է ուսումնասիրել նրանց մշակույթը։ Այս հարցում առաջինն էր հյուրընկալող երկիր Իսպանիան։ Երեկ մենք հնարավորություն ունեցանք տեսնելու անդալուզիական Պադուլ գյուղաքաղաքի գեղեցիկ տեսարժան վայրերը, տեղեկանալու դրա պատմությանը, զարգացման փուլերին, ինչպես նաեւ խոհանոցին։ Խոհարարներ Միգելն ու Խերարդոն մեզ ներկայացրեցին իսպանական խոհանոցին բնորոշ չորս կերակրատեսակ, որոնցից մեկի պատրաստմանն աձնամբ մասնակցելուց հետո, դուրս գրեցի բաղադրատոմսը, որպեսզի ներկայացնեմ ձեր ուշադրությանը։

Կերակրատեսակը կոչվում է Սալմորեկո (Salmoreco)։ Նշեմ, որ այն ունի պատրաստման շատ հեշտ եղանակ, բայց արդյունքում իսկապես համեղ ու յուրօրինակ ուտեստ է ստացվում։ Այսպիսով, պատրաստման համար անհրաժեշտ են հետեւյալ բաղադրիչները՝ լոլիկ, հացի փափուկ խմոր, սխտոր, ձու, ապխտած միս, ձիթապտղի յուղ եւ աղ։

Լոլիկը, հացը եւ սխտորը պետք է լցնել բլենդերի մեջ եւ ավելացնել ձիթապտղի յուղը համեմել աղով եւ հարել։ Ստացված թանձր զանգվածը հարկավոր է լցնել մեկանգամյա օգտագործման տարաների մեջ։

Այնուհետեւ անհրաժեշտ է մանր կտրատել ձուն եւ ապխտած միսը, որոնք պետք է լցնել փոքրիկ բաժակների մեջ։ Իսկ վերջում անհրաժեշտ է մի քիչ ձիթապտղի յուղ ավելացնել։

Իսպանական Սոլերոն պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։

Չենք մոռանում նաեւ սելֆի անելու մասին։

 

 

 

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել