Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

Խտացրած կաթով չիզքեյք՝ առանց թխելու

14:52, 5 մարտի

Չիզքեյքն ամենից համեղ ու հայտնի աղանդերներից է: Չիզքեյքի հայրենիքը Հին Հունաստանն է: Հիմա այս աղանդերը շատ արդիական է եվրոպական եւ ամերիկյան խոհանոցներում: Գոյություն ունեն չիզքեյք պատրաստելու բազմաթիվ բաղադրատոմսեր: NEWS.am STYLE-ը ձեզ առաջարկում է պարզ եւ յուրահատուկ բաղադրատոմս. չիզքեյք՝ խտացրած կաթով:

Բաղադրությունը.

450 գր թթվասեր (20 եւ ավելի %-անոց յուղայնությամբ), 

300 գր թխվածքաբլիթ (կարելի է վարսակի),

100 գր հալված սերուցքային կարագ,

300 գր որակյալ խտացրած կաթ,

10 գր արագ լուծվող ժելատին,

3/4 բաժակ եռացրած սառը ջուր:

Պատրաստման եղանակը.

1) Ձեւամանը (ավելի լավ է՝ սիլիկոնե) պատել մոմաթղթով:

2) Թխվածքաբլիթը մանր փշրել եւ խառնել հալված կարագին: Զանգվածը յուղոտ չպետք է լինի, բայց եւ՝ ոչ շատ չոր: Զանգվածը լցնել ձեւամանը եւ խնամքով սեղմել: Կես ժամ պահել սառնարանում:  

3) Թթվասերը խառնել խտացրած կաթին (կարելի է ավելացնել շատ կամ քիչ խտացրած կաթ, ըստ ճաշակի):

4) Ժելատինը լցնել 3/4 բաժակ ջրի մեջ եւ 10 րոպե թողնել՝ փքվելու: Այնուհետեւ ջրային վաննայում հալեցնել այնքան, մինչեւ ամբողջությամբ լուծվի:

5) Ժելատինը դանդաղորեն լցնել թթվասերով եւ խտացրած կաթով պատրաստված զանգվածի մեջ՝ միաժամանակ լավ խառնելով: Այնուհետեւ լցրել ձեւամանը: Եվ կրկին դնել սառնարանը՝ մինչեւ ամբողջությամբ սառչի (շուրջ 2-3 ժամ):

Սառչելուց հետո հարկավոր է ավելացնել թարմ հատապտուղներ. այն աղանդերին նրբություն եւ թթվաշություն կտա: Կարելի է նաեւ չիզքեյքը պատել քերիչով անցկացրած շոկոլադով կամ ընկույզով:

Մեր չիզքեյքը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ…


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել