MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Նախաճաշը եւ հավասարաչափ սնունդը սթրեսի դեմ պայքարում

19:16, 29 սեպտեմբերի

Նախաճաշը պետք է իր մեջ ներառի բարձրորակ սպիտակուցի որեւէ աղբյուր, օրինակ` կաթ, կաթնաշոռ, յոգուրտ, գետնանշի յուղ կամ սառը միս: Նախաճաշը, որը բավարար է ամբողջ առավոտվա ընթացքում մարդուն էներգիայով ապահովելու համար, կարող է կազմված լինել մրգերից կամ մրգահյութից ` հացի կամ շիլայի հետ: Դեպրեսիայի մեջ գտնվող մարդու ամենավատ սովորություններից մեկը միայն մեկ բաժակ սուրճով նախաճաշելն է: Քանի որ այդ ըմպելիքը ոչ միայն նպաստում է սթրեսը հանելուն եւ դեպրեսիային, կարող է ավելի վատացնել սկսված նյարդաբանական խանգարումները:

Բոլորովին անձեռնմխելի չէ «երեք անգամյա սննդի» սկզբունքը: Շատ մարդիկ հայտնաբերում են, որ իրենց ավելի լավ են զգում, եթե ավելի հաճախ են ուտում եւ ավելի փոքր չափաբաժիններով` ամբողջ օրվա ընթացքում հավասարաչափ: Bray-ի հետազոտությունները 1972 թվականին ցույց են տվել, որ ավելի հաճախակի եւ չափավոր սնունդն իրոք սննդի օգտագործման ավելի ցանկալի միջոց է: Ամենից կարեւորն այն է, որ սննդային բաղադրիչները պետք է օրվա ընթացքում այնպես բաշխված լինեն, որ առավելագույնս բավարարեն անհատի ֆիզիկական եւ հոգեկան պահանջմունքները:
Սննդի օպտիմալ բաշխումը կարող է նույնիսկ տատանվել մարդու մոտ` նրա օրական սննդից կախված:

Ընդհանուր առմամբ խորհուրդ չի տրվում սնունդ ընդունել ավելի հազվադեպ, քան օրական երեք անգամ. այդ դեպքում սննդի ընդունման երկարատեւ ընդմիջումների պարագայում անհատի մոտ հաճախ ուժերի անկում է դիտարկվում: Բացի այդ, երեք անգամից պակաս հաճախակի սնվելու դեպքում, դժվար է բոլոր անհրաժեշտ սննդային բաղադրիչները ստանալ այլ կերպ, քան չափազանց շատ սնունդ օգտագործելով:

Ինչպիսին էլ լինի սննդի ընդունումների ամենօրյա թիվը, դրանք պետք է ներառեն այս կամ այն մթերքները բոլոր չորս խմբերից (միս, ձավարեղեն, կաթ եւ մրգեր): Անհրաժեշտ է սահմանափակել դատարկ կալորիաներ պարունակող սննդի ընդունումը (այսինքն` այն մթերքների, որոնցում կալորիաներից բացի, գրեթե ոչինչ չկա), դա հատկապես վերաբերում է ավելորդ քաշով մարդկանց:




Աղբյուրը` Otvetnavse.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել