Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Պատրաստում ենք համեղ եւ յուրահատուկ. Զատիկի պասկա

15:22, 28 մարտի

Հայ ժողովրդի ավանդույթներում Զատկի տոնին պասկա պատրաստելն ընդունված չէ, այն դեպքում, երբ ռուսները տոնական սեղանն առանց դրա չեն պատկերացնում: Վերջին երկու տարիներին Երեւանի սուպերմարկետներում պասկա, այնուամենայնիվ, հայտնվեց: Ճիշտ է, երկու սուպերմարկետի աշխատակիցները խոստովանում են, որ դրանք այնքան էլ արագ չեն վաճառվում, ինչպես ակնկալում էին:

NEWS.am STYLE-ը որոշեց ներկայացնել պասկայի բաղադրատոմս, որով կարող եք զարմացնել ձեր հարազատներին: Միայն թե, եթե հնարավոր է, այն պատրաստեք արդեն այսօր, քանի որ եթե այնքան էլ փորձառու տանտիրուհի չեք, կարող եք խնդիրներ ունենալ թթխմորի հետ:

Ինչ է մեզ հարկավոր.

1 կգ. ալյուր (բարձրորակ);

1.5 բաժակ կաթ;

3 հատ ձու;

200 գր. սերուցքային կարագ;

1 բաժակ շաքարավազ;

թթխմոր (40-50 գր.);

աղ՝ ըստ ճաշակի (2/3 թեյի գդալ);

150-200 գր. չամիչ;

2 գր. վանիլին:

Չամիչը հարկավոր է լվանալ եւ 15 րոպե թրջել սառը ջրում (օգտագործեք բաց գույնի չամիչ, որպեսզի խմորը մուգ գույն չստանա): Գոլ ջրում թթխմորը լուծեք եւ ավելացրեք մի փոքր շաքարավազ: Այլուրի կեսով, լուծված թթխմորով եւ շաքարավազով խմոր պատրաստեք եւ դրեք որեւէ տաք տեղ: Երբ խմորը երկու անգամ ծավալով մեծանա, ավելացրեք աղ, մնացած ալյուրը, ձվի դեղնուցը, հարած սպիտակուցը, վանիլինը, կարագը:

Խմորը չպետք է շատ թանձր լինի, քանի որ այդ դեպքում պասկան ծանր կլինի եւ արագ կչորանա, բայց նաեւ ոչ շատ հեղուկ. այդ դեպքում էլ պասկան կլինի տափակ եւ ոչ շատ բարձր: Խմորը հունցել բավական երկար, որպեսզի այն հեշտությամբ անջատվի ձեռքերից:

Հարկավոր է խմորը ծածկել մաքուր սպիտակ սրբիչով եւ նորից տաք տեղ դնել: Երբ խմորը հասունանա, ավելացրեք չամիչ, կարելի է նաեւ մանրացրած ընկույզ: Հարկավոր է այն կրկին խառնել եւ դնել յուղով պատված ձեւամանների մեջ՝ մինչեւ կեսը: Թողեք խմորը հասնի ձեւամանի 3/4 բարձրությանը: Զգուշությամբ վրան (փետուրով) շաքարավազով կամ շաքարի փոշիով եւ բուսական յուղով հարած ձու քսեք: Թխեք ոչ շատ տաք ջեռոցում 30-50 րոպե՝ կապված պասկայի մեծությունից:

Որպեսզի ջեռուցից հանելուց հետո պասկան չնստի, այն դրեք բարձիկի վրա եւ թեթեւ կտորով ծածկեք:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել