Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

Հինգ մթերք, որոնք չի կարելի տաքացնել

14:08, 17 հունիսի

ՀԱՎԻ ՄԻՍ

Հավի միսը տաքացնելիս փոխվում է սպիտակուցի կառուցվածքը, հետեւաբար՝ մարսողական տրակտը չի կարողանա մարսել սնունդը։ Եվ տաքացրած հավի միսը միայն ցավ կառաջացնի ստամոքսում։

Ի՞նչ անել. եթե մնացել է հավի մսի չօգտագործված կտոր, այն մանրացրեք ու հավելեք թարմ բանջարեղանային աղցանի մեջ՝ ե՛ւ համեղ է, ե՛ւ օգտակար։

ԿԱՐՏՈՖԻԼ

Տաքացրած կարտոֆիլով կերակրատեսակները կարող են ստամոքսում առաջացնել ծակոցներ, գրգռվածություն ու ծանրություն։ Բացի այդ, եթե կարտոֆիլից պատրաստված կերակրատեսակները պահվում են ոչ պատշաճ ջերմաստիճանում, դրանցում զարգանում է բոտուլիզմ, ինչն իր հերթին թունավորումների է հանգեցնում։

Ի՞նչ անել. տապակած կարտոֆիլը կամ մյուս կերակրատեսակները փոքր մասնաբաժիններով պատրաստեք։

ՍՊԱՆԱԽ

Շատ օգտակար մթերք է, բայց երկրորդ անգամ տաքացնելիս սպանախի մեջ ոչ մի օգտակար բան չի մնում։ Իսկ ձեզ բաժին են հասնում միայն նիտրատները, որոնք արտազատվում են ջերմային մշակման ժամանակ։ Դա հանգեցնում է քաղցկեղային բջիջների զարգացմանը։

Ի՞նչ անել. սպանախից փոքր ծավալով կերակրատեսակ պատրաստեք, որը տաքացնելու կարիք չի ունենա։

ՁՈՒ

Տաքացնելով ձուն՝ դուք ոչ միայն ստամոքսի խնդիրներ կառաջացնեք, այլ կարող եք թունավորվել։

Ի՞նչ անել. եփած ձվից աղցաններ պատրաստեք։ Կարելի է դրանցից կարկանդակ էլ պատրաստել, իսկ ձվածեղը պարզապես աղբը նետեք։

ԲԱԶՈՒԿ

Այս բանջարեղենը եզակի է նրանով, որ պատրաստման ժամանակ չի կորցնում իր օգտակար հատկությունները։ Բայց տաքացնելիս, ավաղ, ամբողջ օգտակարությունը կորչում է, դուք ստանում եք «դատարկ» կերակրատեսակ:

Ի՞նչ անել. բորշչն ու բազուկով մյուս ապուրները մի ամբողջ շաբաթվա համար մի պատրաստեք։ Եվ առհասարակ, ձգտեք ավելի շատ հում բազուկ օգտագործել, օրինակ՝ աղցանների տեսքով։

 

Աղբյուրը՝ Cosmo


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել