«Ազգային երգիչ 2»-ի մեծ համերգը, Սամվելի նոր երգը, ու մասնակիցներն՝ իրենց նոր բենդի մասին

Stylish Faces. Աստղիկ Սաֆարյան. «Ասել եմ՝ չեմ սիրում, ու հեռացել եմ սիրելով»

Տիհանա Vibes. Dasein-ը սիրո եւ տարբերվող մարդկանց մասին է

«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE

Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

Ինչպես է հայն աշխարհին նվիրել Սուրբ Ծննդյան քաղցր խորհրդանիշը

20:53, 12 դեկտեմբերի

Դեկտեմբերի 12-ին ողջ կաթոլիկ աշխարհը տոնում է անուշահացե (пряник) տնակի օրը։ Գրեթե բոլոր ընտանիքներում թխում են իմբիրով ամենատարբեր քաղցրավենիք։ Ի դեպ, քչերը գիտեն, որ լեգենդի համաձայն կոճապղպեղից պատրաստված այս քաղցրավենիքը 992թ․-ին Եվրոպա է տարել հայ վանական Գրիգորի Մակարը։ Հենց նա է ֆրանսիացի քրիստոնիաներին սովորեցրել պատրաստել այս անուշեղենը։ Ավելի ուշ բաղադրատոմսը վերցրել են գերմանացիները, շվեդներն ու անգլիացիները։

Այս տոնը նշելու իդեալական վայր է համարվում Նորվեգիայի անուշահացե քաղաք Բերգենը։ Դրա շինարարության վրա աշխատում են բոլոր բնակիչները՝ քաղցրավենիք թխում են նաեւ մանկապարտեղներում, տներում, դպրոցներում, կազմակերպություններում։ Բերգենում նմանատիպ առաջին քաղաքը հայտնվել է 1991թ․-ին։ Քաղցրավենիքի հիմնական մասը պատրաստվում է երեխաների ձեռքերով, սակայն կան նաեւ ավելի մեծ շինարարներ։

Նորվեգիան Հայաստանից շատ հեռու է գտնվում, սակայն փորձեք պատրաստել դասական կոճապղպեղից պատրաստված խմոր, իսկ դրանից տնակ սարքելու հարցում Ձեզ կօգնի NEWS.am Style-ի առաջարկած բաղադրատոմսը։

Բաղադրիչներ

ալյուր – 350 գր․

սոդա – 1 թ․գդ.

մանրացված կոճապղպեղ – 2 թ․գդ.

մանրացված դարչին – 1 թ․գդ.

կարագ – 125 գր․

շաքարավաղ – 175 գր․

ձու – 1 հատ

օշարակ – 4 ճ. գդ․


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել