Վերջին շոգ օրերը հիանալի հնարավորություն են ստեղծում վայելել ձմերուկով սառը պաղպաղակ։
Այս հիանալի աղանդերը (7-8 բաժին) պատրաստելու համար անհրաժեշտ է. 150 գր. քաղցր ձմերուկի միջուկ (առանց սերմերի),130-150 գր. յուղալի սերուցք, ինչպես նաեւ 2-3 ճաշի գդալ շաքարի փոշի։
Սերուցքը պետք է լավ հարել եւ խառնել շաքարի փոշու հետ (շաքարի փոշու քանակը կախված է մյուս բաղադրիչների համամասնությունից)։ Ձմերուկի միջուկը պետք է հարել բլենդերի մեջ, ինչից հետո ստացված միատարր զանգվածին խառնել սերուցքն ու շարունակել միասին հարել։
Այնուհետեւ, ստացված զանգվածը պետք է լցնել պաղպաղակի համար նախատեսված տարաների մեջ, դնել սառնախցիկի մեջ եւ սպասել մինչ այն լավ կսառչի։
Աղբյուրը՝ рецепты.in.ua