Մեղրի սոուսով պատրաստված հավի միսը առանձնանում է իր յուրահատկությամբ եւ պատրաստման հեշտ եղանակով։ Այս կերակրատեսակը պատրաստելու համար խոհարարական ոչ մի հմտություն չի պահանջվում, պարզապես հարկավոր է գնել հետեւյալ բաղադրիչները՝
Հավի միս՝ 2-2.5 կգ.
Մարինադի համար հարկավոր է՝
Մեղր՝ 2-3 ճաշի գդալ
Բուսական յուղ
Սխտոր՝ 2 պճեղ
Աղ, համեմունքներ
Պատրաստման եղանակը՝
Իհարկե առաջին հերթին պետք է մաքրել հավը, լվանալ եւ կտրատել մեծ կտորներով։
Մարինադի պատրաստման համար պետք է բուսական յուղի մեջ 2-3 գդալ մեղր լցնել։ Առանձին տարայի մեջ հարկավոր է խառնել ծեծված սխտորը, աղն ու համեմունքները։ Այնուհետեւ անհրաժեշտ է սխտորի զանգվածը լցնել բուսական յուղով լի տարայի մեջ եւ լավ խառնել։ Մարինադը պատրաստ է։
Այնուհետեւ հարկավոր է հավի կտորները ընկղմել մարինադի մեջ եւ տեղավորելով հարմարավետ ամանի մեջ՝ թողնել ամբողջ գիշերվա ընթացքում։ Գիշերվա ընթացքում հավի կտորները կներծծեն համեմունքների համն ու հոտը։
Հաջորդիվ հավի կտորները պետք է փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ եւ տեղափոխել ջեռոց՝ եփելով 15-30 րոպե։ Իսկ վերջում պետք է հանել փայլաթիթեղը եւ մարինադի մնացած մասը լցնել հավի կտորների վրա ու շարունակել եփել։
Աղբյուրը՝ Otvetin