Գիտե՞ք, որ սովորական բրինձը կարող է դելիկատես դառնալ, եթե այն ճիշտ եփեք։ Բրինձ եփելն իսկական արվեստ է եւ այստեղ կարեւոր է ցանկացած մանրուք՝ եւ բրնձի տեսակը, եւ եփելու տեւողությունը, ջերմաստիճանը եւ այլն։ Նույնիսկ բրինձը լվանալն ունի որոշակի յուրահատկություններ։
Առաջարկում են բրինձ եփելու հետեւյալ բաղադրամասը.
«Բասմաթի» բրինձ՝ 1 բաժակ
Ջուր՝ 2 բաժակ
Կարագ՝ – ½ թեյի գդալ
Աղ – ½. թեյի գդալ
Սեւ պղպեղ – մի պտղունց
Քրքրում – ¼ թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը
1) Լվանալ բրինձը
Բրինձը պետք է ոչ թե պարզապես լվանալ, այլ փոքրիկ թասի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել բրինձը եւ ձեռքով փորձել «իրար շփել» բրնձի հատիկները։ Այս գործողությունը պետք է կրկնել մի քանի անգամ՝ ջուրը մշտապես թարմացնելով։ Ի դեպ, ջուրն անպայման պետք է սառը լինի։
2) Կաթսայի մեջ պետք է հալեցնել կարագը եւ վրան լցնել բրինձը։ Փոքր-ինչ տապակելուց հետո հարկավոր է համեմել աղով, պղպեղով եւ քրքումով։ Բրինձը անհարժեշտ է անընդհատ խառնել, որպեսզի կարագը համաչափ տարածվի բրնձի վրա։ Ի դեպ, սա հենց գաղտնիքներից մեկն է։
3) Հենց որ բրինձը փոխում է գույնը (ավելի կաթնային երանգ է ստանում), պետք է կափարիչով փակել կաթսան եւ ցածրացնել կրակը։ Հարկավոր է թողնել, որ բրինձը 10-15 րոպե առանց խառնելու եփվի՝ կափարիչը փակ պահելով։
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը՝ Rezepti.ru