Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

Քաղցրավենիքի համեղ բաղադրատոմսեր Պահքի համար

15:25, 8 մարտի

Պահքի շրջանում արգելվում է կենդանական ծագման սնունդ ընդունել: Դրա մեջ են մտնում նաեւ խմորեղենը, շոկոլադը, տարատեսակ աղանդերը, չէ՞ որ դրանց բաղադրության մեջ կաթ, ձու ու կենդանական ծագման այլ բաղադրանյութեր կան:  Սակայն աշխարհի հմուտ խոհարարները մտածել են նաեւ քաղցրակեր պաս պահողների մասին եւ ստեղծել պասային համեղ աղանդերի բազմաթիվ բաղադրատոմսեր, որոնցից մի քանիսը ներկայացնում ենք ստորեւ:

Ստեպղինով տորթ


Բաղադրամասերը

 

3-4 հատ խոշոր ստեպղին

125 գրամ ընկույզ

100 գրամ խուրմա

40 գրամ կոկոսի փաթիլ

3/4 թեյի գդալ դարչին

1/2 թեյի գդալ մշկընկույզ

Աղ

 

Կրեմի համար

 

100 հնդկական ընկույզ

100 մլ կոկոսի կաթ

1 թեյի գդալ մեղր

 

Պատրաստման եղանակը 

Ստեպղինները քերիչով անցկացնել, խուրման եւ ընկույզը հարել բլենդերով, ավելացնել կոկոսի փաթիլները, աղը, քերած ստեպղինները եւ խառնել գդալով: Տարայի հատակը թղթով պատել, ապա ստացված զանգվածը լցնել դրա մեջ եւ դրնե՜ սառնարանը՝ 30-60 րոպեով:

Կրեմը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է հնդկական ընկույզը, կոկոսի կաթը եւ մեղրը հարել բլենդերով: Ստացված զանգվածը քսել ստեպղինի զանգվածի վրա եւ թողել, որ սառչի եւս մի քանի ժամ, ապա մատուցել:

 

 «Չիզքեյք»


 

 Բաղադրամասերը

70 գրամ նուշ

60 գրամ հունական ընկույզ

4 հատ խուրմա՝ առանց կորիզի

1/2 բաժակ նարնջի մանրացրած կեղեւ

260 գրամ հնդկական ընկույզ

120 գրամ կոկոսի կաթ

2 թեյի գդալ մեղր

1 նարինջ

 

Պատրաստման եղանակը 

Նուշը թրջել ջրի մեջ 5-10 րոպեով, կեղեւազրկել եւ հարել բլենդերիով խուրմայի ու հունական ընկույզի հետ միասին: Զանգվածը լցնել տարայի մեջ ու դնել սառնարանը:

Պատրաստել կրեմը, որի համար պետք է թրջել հնդկական ընկույզը մի քանի ժամով, այնուհետ առանձնացնել ջրից եւ հարել բլենդերով՝ կոկոսի կաթի, մեղրի եւ նարնջի մանրացված կեղեւի  հետ:

Սառնարանից հանել տորթը, վրան քսել կրեմը եւ նորինց դնել սառնարանը՝ 30-60 րոպեով:

Շոկոլադե տրյուֆելներ

 

Բաղադրամասերը

250 գրամ առանց կորիզի խուրմա

125 գրամ հունական ընկույզ

4 ճաշի գդալ կակաոյի փոշի

1 ճաշի գդալ մեղր

1 նարինջ

1 կիտրոն

 

Պատրաստման եղանակը

Հունական ընկույզը եւ խուրման թրջել ջրում 30-60 րոպե, այնուհետ առանձնացնել ջրից եւ հարել բլենդերով՝ մեղրի հետ միասին:

Նարնջի մանրացրած կեղեւը, կակաոյի փոշին եւ աղը ավելացնել ընկույզային զանգվածի վրա, նորից հարել: Ստացված զանգվածը դնել սառնարան՝ 1 ժամով:

Ջեռոցում չորացնել կիտրոնի կեղեւը, մանրացնել եւ ստանալ փոշի: Հանել սառնարանից խմորը, գնդիկներ պատրաստել, ձեռքով տրյուֆել շոկոլադի տեսք հաղորդել դրանց, թաթախել կակոյի փոշու մեջ, վրան կիտրոնի փոշի ցանել եւ մատուցել:

Պատրաստեց՝ Շուշան Շատիկյանը


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել