Ուրբաթն ու շաբաթը հարմար ժամանակ են աշխատանքային ծանր շաբաթից հետո թուլանալու համար: Երեւանի խմելու հաստատություններն ընտրության լայն հնարավորություն են ընձեռում՝ ցանկացած ճաշակի եւ հնարավորության համար: Նորաձեւ միտումների շարքում գինու խանութ-սրճարաններ կան, որտեղ կարելի է լավ գինի փորձել, նախուտեստներ եւ այդ աստվածային խմիչքի ծագման մասին բավական հետաքրքիր պատմություններ լսել: Գինի խմելու մշակույթը ենթադրում է ճամփորդություն դեպի Բաքոսի աշխարհ, որը ոչ միայն համային, այլեւ ինտելեկտուալ վայելք է:
Նախօրեին NEWS.STYLE-ի թղթակիցն ընկերների հետ այցելել է նմանատիպ հաստատություն՝ Երեւանի կենտրոնում գտնվող «Սոմելիե»: Այն ոչ շատ մեծ հաստատություն է, որի առաջին հարկում խանութ է, իսկ ձեղնահարկի հատվածում՝ փոքրիկ տարածք, որը սահմանափակ այցելուների համար է նախատեսված: Պատերին շշեր ու գրքեր են, թույլ լուսավորություն, հիանալի դիզայն: Կարմիր չոր գինու բաժակի շուրջ այստեղ ամեն բան տրամադրում է երկար փիլիսոփայական զրույցի, ինչպես նաեւ քննարկումների, թե Ֆրանսիայի ո՞ր ափից է այս կամ այն խաղողի տեսակը:
Այստեղ գինու հետ պանրի կամ մսի տեսականի են մատուցում: Մենք փորձեցինք նաեւ սաղմոնով եւ մարսկապոնե պանրով բրուսկետե, որը հիանալի համադրվում էր հայկական «ArmAs» վարդագույն գինու հետ: Ի դեպ, վերջինն անսպասելի ու հաճելի բացահայտում դարձավ ինձ համար: Այն զարմանալիորեն թեթեւ գինի է, որի մեջ ելակի համ է զգացվում եւ պատրաստված է տեղական «կարմրահյութ» տեսակի խաղողից: Նշեմ, որ մեկ շշով չեք բավարարվի: Ընտրությունն այնքան մեծ է, որ դժվար է կողմնորոշվել, դրա հետ մեկտեղ, գներն ընտրված են յուրաքանչյուր այցելուի գրպանին հարմար՝ մեկ շշի համար 2000 դրամից մինչեւ 25-30.000: Հաստատության եւս մեկ դրական կողմն այն է, որ այստեղ չեն ծխում: Բացի այդ, հաճելիորեն զարմացրեց մատուցողի գիտելիքները խաղողի տեսակների վերաբերյալ, այնպես որ՝ եթե գինիներին լավ ծանոթ եք, այստեղ արժանի զրուցակից կգտնեք:
Հետո որոշեցինք ուրբաթօրյա խմելը շարունակել «Royal Martini» գլամուր հաստատությունում: Մթնոլորտն այստեղ «Սոմելիե»-ի ճիշտ հակառակն էր: Այս հաստատության դրական երեւույթներից մեկը հանճարեղ բարմենն էր: Կոկտեյլներն այստեղ շատ լավ են պատրաստում, ոչ մի խաբեություն: Կոկտեյլների ցանկն այնքան մեծ էր, որ դժվար էր ընտրելը, այդ պատճառով լավ կլինի անմիջապես բարմենի հետ խորհրդակցել, ով հարցերին ստեղծագործական հմտությամբ է մոտենում: Նա այնպիսի համադրությամբ է ապշեցնում ձեր համային ռեցեպտորները եւ միշտ հաստատության հաշվին ինչ-որ յուրօրինակ բան է հյուրասիրում: Այստեղ թեեւ գլամուր զանգված է հավաքվում, բայց ոչ պահանջկոտ: Պետք չէ ուշադրությունից դուրս թողնել խոհանոցը, հատկապես հաշվի առնելով այն, որ խոհարարը հատուկ Իտալիայից է հրավիրված: Այնպես որ՝ սպագետիների որակը չի կարելի կասկածի տակ առնել, ինչպես նաեւ աղանդերինը, որոնք նույնպես լայն տեսականիով են ներկայացված:
Յուլիա Վարդանյան
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
13:23, 29 մարտի
Թոմ Քրուզը բաժանվել է ռուս ընկերուհուց իր նախկին օլիգարխ ամուսնու պատճառով12:21, 29 մարտի
Դեմի Մուրը ևս մեկ անգամ ապացուցեց, որ տարիքը պարզապես թիվ է11:17, 29 մարտի
Բեյոնսեն ձեռքերով սպագետի է ուտում անձնական ինքնաթիռի վրա և ծաղրում իր կովբոյական look-ի մասին մեմերը10:16, 29 մարտի
Selling Sunset սերիալի աստղը գոլֆ խաղալիս ընտրել է տարօրինակ և բաց աութֆիտ09:00, 29 մարտի
ՄԱՐՏԻ 29-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:16, 28 մարտի
Ռիհաննան անհավանական տեսք ունի չինական Vogue-ի շապիկին22:15, 28 մարտի
Ռեբել Ուիլսոնը ուզում է «դրական հաղորդագրություն» տարածել՝ բացահայտելով, որ կորցրել է կուսությունը 35 տարեկանում21:35, 28 մարտի
TikTok-ը նվաճել է նիհարելու նոր թրենդը. «Կախարդական» Oatzempic ըմպելիքը20:30, 28 մարտի
Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան20:25, 28 մարտի
Հոլիվուդյան աստղեր, ովքեր նկարահանվել են պոռնոֆիլմերում20:12, 28 մարտի
Միխայիլ Շուֆուտինսկի. Ես սիրում եմ Երևանն ու Հայաստանը19:47, 28 մարտի
Wine Story. Ինչպես ընտրել ճիշտ գինի Սուրբ Զատիկին