MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Ինչպես սոխով ապուր պատրաստել

19:10, 2 ապրիլի

Սոխով ապուրը ֆրանսիական խոհանոցին բնորոշ ուտեստներից մեկն է, սակայն ոչ բոլորը գիտեն, թե ինչպես է պետք այն պատրաստել։

Այսպիսով, երկու լիտր արգանակի (մսի կամ հավի) համար պահանջվում է 6 մեծ սոխ, աղ, սեւ աղացած պղպեղ, կանաչի (ըստ ճաշակի), բոքոն հաց եւ կարագ։

 Առաջին հերթին պետք է սոխը կտրատել մանր քառակուսու տեսքով, թավայի մեջ հալեցնել կարագը եւ մարմանդ կրակի վրա շոգեխաշել մանրացված սոխը. չպետք է մոռանալ նաեւ աղով եւ պղպեղով համեմելու մասին։ Երբ սոխը ոսկեգույն երանգ ստանա, թավայի մեջ պետք է մի քիչ արգանակ լցնել (այն պետք է տաք վիճակում լինի) եւ եփել եւս 5 րոպե։ Այնուհետեւ կաթսայի մեջ լցված արգանակի մեջ պետք է ավելացնել շոգեխաշած սոխը՝ համեմելով աղով եւ պղպեղով։ 10 րոպե անց հարկավոր է ստացված զանգվածի մեջ լցնել կտրատած կանաչին եւ անջատել կրակը։

Սովորաբար սոխով ապուրը մատուցում են բոված բոքոն հացի կտորներով (гренки)։ Հացի ամեն կտորի վրա նախընտրելի է քերած կամ մի կտոր պանիր դնել։

 

Աղբյուրը՝ Rezepti.ru


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել