Գաղտնիք չէ, որ բանջարեղենը հարուստ է վիտամիններով, միկրոէլեմենտներով եւ օգտակար այլ նյութերով, որոնք առողջարար ազդեցություն են ունենում մեր օրգանիզմի վրա՝ հատկապես եթե այն օգտագործում ենք թարմ վիճակում։
Սակայն բանջարեղենի որոշ տեսակներ, որոնք եփելիս ոչ միայն չեն կորցնում վիտամինները, այլեւ բազմապատկում են օգտակար հատկությունները։
Բանջարեղենի այդ տեսակներից է կաղամբը, որը եփած կամ շոգեխաշած վիճակում ավելի օգտակար է, քանի որ վիտամինները եռապատկվում են։
Նույնը կարելի է ասել գազարի մասին։ Եփելուց հետո գազարի մեջ առկա հակաօքսիդանտները մեծապես ավելանում են։
Կարմիր բազուկի վիտամիններն ու միկրոէլեմենտները եփելիս նվազում են, սակայն այն ավելի դյուրամարս է դառնում, ինչը նույնպես պակաս կարեւոր չէ։
Եփած կամ շոգեխաշած վիճակում կարելի է նաեւ սխտոր եւ լոլիկ ուտել։ Դրանք նույնպես շատ առողջարար են։
Աղբյուրը՝ Otvetin
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
09:00, 29 մարտի
ՄԱՐՏԻ 29-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:16, 28 մարտի
Ռիհաննան անհավանական տեսք ունի չինական Vogue-ի շապիկին22:15, 28 մարտի
Ռեբել Ուիլսոնը ուզում է «դրական հաղորդագրություն» տարածել՝ բացահայտելով, որ կորցրել է կուսությունը 35 տարեկանում21:35, 28 մարտի
TikTok-ը նվաճել է նիհարելու նոր թրենդը. «Կախարդական» Oatzempic ըմպելիքը20:30, 28 մարտի
Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան20:25, 28 մարտի
Հոլիվուդյան աստղեր, ովքեր նկարահանվել են պոռնոֆիլմերում20:12, 28 մարտի
Միխայիլ Շուֆուտինսկի. Ես սիրում եմ Երևանն ու Հայաստանը19:47, 28 մարտի
Wine Story. Ինչպես ընտրել ճիշտ գինի Սուրբ Զատիկին18:36, 28 մարտի
Միխայիլ Շուֆուտինսկու ճեպազրույցը Երեւանում (ՈՒՂԻՂ)17:02, 28 մարտի
Աբու Դաբին նախատեսում է դրախտ ստեղծել գեյմերների համար. աշխարհում առաջին կիբեռսպորտի կղզին16:33, 28 մարտի
Breitling-ի վերջին Navitimer ժամացույցները նշում են ընկերության պատմական կապը ավիացիայի և տիեզերքի հետ15:11, 28 մարտի
Մարտին Սկորսեզեն Fox Nation-ում կպատմի սուրբերի մասին