Օֆին խոսել է երեւանյան այցի, հոր մահվան մասին եւ նկարահանվել News.am Style-ի ֆոտոշարքում

ՇոկTok. «Թատերականի ժողովուրդն ինձ ընդհանրապես չի սիրում». Դիանա Մխիթարյան

ՇոկTok. «Ես ու եղբայրս այնպես ենք արել, որ ոչ մայրս միայնակ լինի, ոչ` տատիկս». Գևորգ Մկրտչյան

«Ոսկե ծիրան» 19-րդ միջազգային կինոփառատոնի պաշտոնական բացումն ու կարմիր գորգը

Դեն Բիլզերյանը Երեւանում է․ Պոկերի արքան հանդիպել է երկրպագուներին ու ներկայացրել իր գիրքը

ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

Թեյախմության տասն արգելված կանոն

21:09, 27 օգոստոսի

Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում տասը կանոն, որոնք թույլ չեն տալիս թեյը դարձնել վնասակար եւ անհամ ըմպելիք։

1. Չի կարելի թեյ խմել քաղցած ժամանակ։ Չինացիներն այդ ամենը համեմատում են գայլին տուն թողնելու հետ։ Քաղցած ժամանակ թեյ խմելը հանգեցնում է ստամոքսի եւ փայծաղի էներգետիկ դիսբալանսի։

2. Շատ տաք թեյը կարող է վնասել բերանի խոռոչի, կերակրափողի եւ ստամոքսի լորձաթաղանթը։ Մշտապես շատ տաք թեյ խմող մարդկանց մոտ կարող են վերոհիշյալ օրգանների հիվանդություններ առաջանալ։ Սովորաբար թեյի ջերմաստիճանը պետք է 56 աստիճան լինի։

3. Շատ սառը թեյը նույնպես վնասակար է։ Այն նպաստում է օրգանիզմում լորձի եւ խորխի կուտակման գործընթացին։

4. Շատ թունդ թեյ․ Տանինով հարուստ տաք թեյը կարող է գլխացավ եւ միգրենի «զգացում» առաջացնել։

5. Չպետք է երկար թմրեցնել թեյը․ Որքան երկար եք նույն թուրմն օգտագործում, այնքան ավելի է մեծանում մանրէների զարգացման եւ տարածման հավանականությունը։

6․Պետք է օգտագործել միայն նոր թրմեցված թեյ։ Եթե թեյի տերեւները մի քանի անգամ եք թմրեցում, դրանք կորցնում են իրենց օգտակար հատկանիշները։ Փորձը ցույց է տվել, որ առաջին թմրեցման ժամանակ թեյը պարունակում է տերեւների օգտակարության 50%-ը, երկրորդի դեպքում՝ 30%-ը, երրորդի դեպքում՝ 10%-ը, իսկ հաջորդ թմրեցումների ժամանակ պահպանվում է միայն 1-3%-ը։

7. Չի կարելի թեյ խմել սնվելուց առաջ, քանի որ դրանից հետո սնունդը անհամ ու տհաճ է թվում։ Ավելին, այս պարագայում դանդաղում է սպիտակուցների յուրացումը օրգանիզմի կողմից։ Ուստի, թեյը պետք է խմել ուտելուց 20-30 րոպե առաջ։

8․ Չի կարելի թեյ խմել սնվելուց հետո։ Սա բացասաբար է ազդում ստամոքսահյութի վրա, ինչն էլ հանգեցնում է մարսողության գործընթացի խանգարման եւ հետագա խմորման։

9․ Չի կարելի թեյով դեղահաբ խմել։ Այն դժվարացնում է դեղահաբի յուրացումն ու նվազեցնում դրա ազդեցությունը։

10. Չի կարելի նախորդ օրվա թեյ խմել․ Թեյը մեկ օր անց ոչ միայն կորցնում է իր օգտակար հատկությունները, այլեւ իդեալական վայր է դառում բակտերիաների համար։ Իսկ եթե թեյը չի փչացել, այն կարելի է օգտագործել որպես բուժիչ միջոց, քանի որ այս դեպքում թեյը հարուստ է թթուներով եւ ֆտորով։ Դրանով կարելի է ողողել բերանի խոռոչը․ այն կօգնի լնդերի արյունահոսության եւ լեզվի վնասվածքների դեպքում։ Ի դեպ, առավոտյան մինչեւ ատամները լվանալը, կարելի է թեյով ողողումներ անել։ Սա ոչ միայն կօգնի պահպանել բերանի խոռոչի թարմությունը, այլեւ ամրացնում է ատամները։

Աղբյուրը՝ Creu


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ