Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Ինչպես պատրաստել «Ամանորյա եղեւնիներ» թխվածքաբլիթ

20:13, 9 դեկտեմբերի

Ամանորյա թխվածքաբլիթներ պատրաստելը իսկական հաճույք է, դա ընտանեկան արարչագործություն է, եւ յուրաքանչյուրը գտնում է դրանում իր սիրելի զբաղմունքը։

Բաղադրությունը. 500-600գ ալյուր, մեկ նարինջ, 150 գ շաքարավազ, 2 ձու, 150 գ սերուցքային կարագ կամ մարգարին, մեկ տուփ վանիլին, 2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ (կամ սոդա)։ Զարդարելու  համար անհրաժեշտ է ջնարակ եւ շաքարի փոշի։

Զգուշորեն նարինջը կեղեւազրկել հատուկ դանակի կամ մանրատամ քերիչի միջոցով։ Անհրաժեշտ է քերել միայն գունավոր հատվածը։ Քամել հյութը. մեզ անհրաժեշտ է 50 մլ։ Կարագը կամ մարգարինը տրորել շաքարավազի հետ, ավելացնել վանիլինը։ Ավելացնել ձվերը, նարնջի կեղեւը, լցնել հյութը եւ խառնել։ Մաղով անցկացնել ալյուրը, խառնել փխրեցուցիչի հետ, լցնել խառնուրդի վրա եւ խմոր հունցել։ Խմորը գրտնակել բարակ շերտով եւ կաղապարով կտրել թխվածքաբլիթները։ Եթե ուզում եք, որ թխվածքաբլիթն ավելի փափուկ ստացվի, շերտն ավելի հաստ գրտնակեք։

Կաղապարը կարելի է փոխարինել թղթե կամ ստվարաթղթե զարդակաղապարով։ Ստվարաթղթի վրա տարբեր չափի եւ ձեւի եղեւնիներ նկարեք, զգուշորեն կտրեք մկրատով, դրեք կաղապարը խմորի վրա եւ սուր դանակով կտրեք ծայրերը։ Թխվածքաբլիթը տեղափոխեք թիթեղի վրա՝ նախապես քսելով կարագ։ Այնուհետեւ տեղադրեք 180° С տաքացրած ջեռոցը եւ թխեք 10-15 րոպե։

Ջնարակ. 500 գրամ շաքարի փոշին խառնել 7-8 ճաշի գդալ մրգի օշարակի հետ (ամենից հարմարը կիտրոնի օշարակն է)։ Եփել շատ թույլ կրակի վրա մոտավորապես 5-7 րոպե։ Ջնարակը պետք է լինի ձգվող, եթե պատրաստ է։ Ավելացնել սննդային ներկանյութեր եւ անմիջապես լցնել թխվածքաբլիթների վրա, կամ դրանք թաթախել ջնարակի մեջ։ Ջնարակը շատ արագ սառչում է։ Պատրաստի թխվածքաբլիթները շարել ցանցի վրա, շաղ տալ շաքարի փոշի եւ թողել չորանա։

Բարի ախորժակ։

Աղբյուրը՝ WDAY

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել