Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք կկարողանայի՞ք պատասխանել այս հարցերին

Pop NEWS. Շաբաթվա ամենաքննարկված իրադարձությունները

Սիրո տոնը՝ Սիրուշոյի հետ. բացառիկ կադրեր՝ երգչուհու համերգից, որի տոմսերն անմիջապես սպառվել էին

Տիհանա Vibes. փեսացուն հյուսիսից եւ Տրնդեզի խարույկի բոցերը

Kinodaran-ի՝ մեծ աղմուկ հանած «Սուրբը» սերիալը նոր իրականություն է սահմանում Հայաստանում

«2024-ին, վերջապես, կամուսնանանք». Գևորգ Մկրտչյան

«Վիշապի լեգենդը» շքեղ շոուով «Երեւան պարկում» բացվեց ընդարձակ սահադաշտը

Ամանորյա նախուտեստներ՝ նրբաբլիթներից

20:16, 15 դեկտեմբերի

Մսի միջուկով նրբաբլիթներն ամանորյա սեղանի անբաժան մասն են: Բայց գիտե՞ք արդյոք, որ նրբաբլիթներից կարելի է շատ յուրահատուկ ու համեղ նախուտեստներ պատրաստել, որոնք հաճելիորեն կզարմացնեն ձեր հյուրերին ու բավականին հաճելի ակնթարթներ կպարգեւեն տանտիրուհուն: Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում նրբաբլիթների մատուցման մի քանի հետաքրքիր ու անսովոր տարբերակ:

Նրբաբլիթներից ռոլեր. դրա համար ձեզ անհրաժեշտ են նրբաբլիթներ, սերուցքային պանիր, մի քանի հատ կանաչ սոխ ու կարմիր ձկնկիթ: Պարտադիր չէ թանկարժեք կարմիր ձկնկիթ գնել, կարելի է նաեւ տեղական արտադրության ձկնկիթ օգտագործել, որը վաճառում են ձկան խանութներում. 100 գրամ նման ձկնկիթը 1000-1500 դրամ կարժենա: Սերուցքային պանրի մեջ ավելացնում ենք մի քանի հատ կտրատած կանաչ սոխ եւ ձկնկիթը: Համեմում ենք սեւ պղպեղով ու անհրաժեշտության դեպքում նաեւ աղով: Եթե պանիրը չափից խիտ է, այն կարելի է մի քիչ լուծել սերուցքով կամ կաթով: Լցոնը տեղադրում ենք նրբաբլիթի վրա ու գլանաձեւ փաթաթում, դնում ենք սառնարան: Մատուցելուց առաջ ռուլետը զգուշությամբ կտրատում ենք մի քանի մասի՝ ստացվում են գեղեցիկ ռոլեր:

Ի դեպ, ձկնկիթին կարելի է հավելել կամ ցանկության դեպքում այն փոխարինել ոչ աղի սաղմոնով: Այդ դեպքում սոխի փոխարեն ավելի լավ է սամիթ օգտագործեք ու բարակ կտրատած վարունգ:

Կարելի է օգտագործել նաեւ ապխտած սիգ: Այդ դեպքում սերուցքային պանրի մեջ մի քիչ ծովաբողկ ենք հավելում, մի քիչ կտրատած չոր սոխ ու մաղադանոս:

Կա նաեւ կարտոֆիլով ու ծովատառեխով ռոլերի տարբերակ: Դրա համար պետք է շատ նուրբ կարտոֆիլի պյուրե պատրաստել: Նրբաբլիթի վրա քսել բարակ շերտ մայոնեզ, որից հետո պյուրեն, վրայից հավելել մանր կտրատած ծովատառեխը ու կանաչ սոխը: Գլանաձեւ փաթաթել ու դնել սառնարանը: Մատուցելուց առաջ հավասար կտորների բաժանել:

Նրբաբլիթներից կարելի է նաեւ տաք ուտեստ պատրաստել: Ձեզ առաջարկում եմ լցոնման համար երկու միջուկ՝ ըստ ձեր ճաշակի: Առաջին դեպքում ձեզ հարկավոր է պահածոյացված թունա ձուկ, կապար, կանաչ սոխ, մաղադանոս: Բոլոր բաղկացուցիչները կտրատում ենք, խառնում, հավելում սերուցքային պանիր կամ թթվասեր: Փաթաթում ենք նրբաբլիթները, դնում թավայի մեջ, որի վրա նախապես յուղ ենք քսում, վրայից թթվասեր ու քերած պանիր լցնում, դնում ջեռոց մինչեւ կարմիր կեղեւ կազմելը: Երկրորդ տարբերակում լցոնը պատրաստվում է եփած հավի կրծքամսից, տապակած սոխից ու սնկից: Երկու դեպքում էլ շատ համեղ կստացվի: Հյուրերը հաստատ ըստ արժանվույն կգնահատեն ուտեստները։  

Յուլիա Վարդանյան

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել