Մսի միջուկով նրբաբլիթներն ամանորյա սեղանի անբաժան մասն են: Բայց գիտե՞ք արդյոք, որ նրբաբլիթներից կարելի է շատ յուրահատուկ ու համեղ նախուտեստներ պատրաստել, որոնք հաճելիորեն կզարմացնեն ձեր հյուրերին ու բավականին հաճելի ակնթարթներ կպարգեւեն տանտիրուհուն: Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում նրբաբլիթների մատուցման մի քանի հետաքրքիր ու անսովոր տարբերակ:
Նրբաբլիթներից ռոլեր. դրա համար ձեզ անհրաժեշտ են նրբաբլիթներ, սերուցքային պանիր, մի քանի հատ կանաչ սոխ ու կարմիր ձկնկիթ: Պարտադիր չէ թանկարժեք կարմիր ձկնկիթ գնել, կարելի է նաեւ տեղական արտադրության ձկնկիթ օգտագործել, որը վաճառում են ձկան խանութներում. 100 գրամ նման ձկնկիթը 1000-1500 դրամ կարժենա: Սերուցքային պանրի մեջ ավելացնում ենք մի քանի հատ կտրատած կանաչ սոխ եւ ձկնկիթը: Համեմում ենք սեւ պղպեղով ու անհրաժեշտության դեպքում նաեւ աղով: Եթե պանիրը չափից խիտ է, այն կարելի է մի քիչ լուծել սերուցքով կամ կաթով: Լցոնը տեղադրում ենք նրբաբլիթի վրա ու գլանաձեւ փաթաթում, դնում ենք սառնարան: Մատուցելուց առաջ ռուլետը զգուշությամբ կտրատում ենք մի քանի մասի՝ ստացվում են գեղեցիկ ռոլեր:
Ի դեպ, ձկնկիթին կարելի է հավելել կամ ցանկության դեպքում այն փոխարինել ոչ աղի սաղմոնով: Այդ դեպքում սոխի փոխարեն ավելի լավ է սամիթ օգտագործեք ու բարակ կտրատած վարունգ:
Կարելի է օգտագործել նաեւ ապխտած սիգ: Այդ դեպքում սերուցքային պանրի մեջ մի քիչ ծովաբողկ ենք հավելում, մի քիչ կտրատած չոր սոխ ու մաղադանոս:
Կա նաեւ կարտոֆիլով ու ծովատառեխով ռոլերի տարբերակ: Դրա համար պետք է շատ նուրբ կարտոֆիլի պյուրե պատրաստել: Նրբաբլիթի վրա քսել բարակ շերտ մայոնեզ, որից հետո պյուրեն, վրայից հավելել մանր կտրատած ծովատառեխը ու կանաչ սոխը: Գլանաձեւ փաթաթել ու դնել սառնարանը: Մատուցելուց առաջ հավասար կտորների բաժանել:
Նրբաբլիթներից կարելի է նաեւ տաք ուտեստ պատրաստել: Ձեզ առաջարկում եմ լցոնման համար երկու միջուկ՝ ըստ ձեր ճաշակի: Առաջին դեպքում ձեզ հարկավոր է պահածոյացված թունա ձուկ, կապար, կանաչ սոխ, մաղադանոս: Բոլոր բաղկացուցիչները կտրատում ենք, խառնում, հավելում սերուցքային պանիր կամ թթվասեր: Փաթաթում ենք նրբաբլիթները, դնում թավայի մեջ, որի վրա նախապես յուղ ենք քսում, վրայից թթվասեր ու քերած պանիր լցնում, դնում ջեռոց մինչեւ կարմիր կեղեւ կազմելը: Երկրորդ տարբերակում լցոնը պատրաստվում է եփած հավի կրծքամսից, տապակած սոխից ու սնկից: Երկու դեպքում էլ շատ համեղ կստացվի: Հյուրերը հաստատ ըստ արժանվույն կգնահատեն ուտեստները։
Յուլիա Վարդանյան
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
14:10, 28 մարտի
Կառլ Լագերֆելդի ֆուտուրիստիկ բնակարանը Փարիզում վաճառվել է 10,8 մլն դոլարով13:30, 28 մարտի
Օդել Բեքհեմ կրտսերը բաժանվել է Քիմ Քարդաշյանից՝ նրա հետ ընտանիք կազմելու ցանկության պատճառով12:55, 28 մարտի
Ջուլիա Ռոբերթսը կնկարահանվի ռեժիսոր Լուկա Գուադանինոյի թրիլերում12:13, 28 մարտի
Մայքլ Ջեքսոնի երեք երեխաները հայտնվել են կարմիր գորգի վրա՝ ի պատիվ իրենց հանգուցյալ հոր11:17, 28 մարտի
Քիմ Քարդաշյանին դատի են տվել կահույքի համար10:29, 28 մարտի
Բրիթնի Սփիրսը նիհարում և շարունակում է հրապարակել իր մերկ լուսանկարները10:03, 28 մարտի
«Ինկած բերդի իշխանուհին»՝ Լավագույն ներկայացում, Տիգրան Գաբոյանն ու Արաքսյա Մելիքյանը՝ լավագույն դերասաններ. կայացավ «Արտավազդ» մրցանակաբաշխությունը09:00, 28 մարտի
ՄԱՐՏԻ 28-Ի ՁԵՐ ՌՈՄԱՆՏԻԿ ՀՈՐՈՍԿՈՊԸ23:15, 27 մարտի
Իտալացի մոդելն այնքան գեղեցիկ է, որ շատերը վստահ են, որ նա չափազանց լավն է իրական լինելու համար22:17, 27 մարտի
Շոտլանդական արտադրող արհեստական ինտելեկտի միջոցով ստեղծել է հազվագյուտ վիսկի՝ 50 հազար դոլար արժողությամբ21:02, 27 մարտի
Մոնակոյում կանցկացվի Superyacht Chef-ի 5-րդ մրցույթը21:00, 27 մարտի
Միխայիլ Շուֆուտինսկի. Ինձ համար Հայաստանը միշտ ասոցացվում է ուրախության հետ