ՇոկTok. «Տղաների կողմից բացասական էր ընդունվում, որ ասում էի «привет пупсики»». Էվելինա Խանոյան

ՇոկTok. «Հայկական տիկտոկում վատ կոնտենտն ավելի շատ է, քան` լավը». Անդրանիկ

ՇոկTok. «Բոլորը մտածում էին, թե հղի եմ». Օվսաննա Խաչատրյան

«Ժառանգ80» նախագծի նկարահանման մեկնարկը տրված է

ՇոկTok. «Բուքմեյքերների գովազդ չեմ անի». Ռաֆո Համբարձումյանը` բլոգային կյանքի, տիկտոկերներին բլոկելու մասին

Ամերիաբանկի «Դարձիր փոփոխությունը» մրցույթի հաղթող թիմը ստացավ 3 մլն ՀՀ դրամ մրցանակ

ՇոկTok. Մագա Հարությունյանը` միլիոններ աշխատելու, սիրելիից բաժանվելու եւ Քինգ Ռուզիի հետ կոնֆլիկտի մասին

ՇոկTok. Անյա Սահակյանը` տղամարդու վրա ձեռք բարձրացնելու, ոստիկանություն ընկնելու, բաց տեսարաններում նկարահանվելու մասին

«Նոյը եւ՛ ինձ է նման, եւ՛ ամուսնուս». Լյուսի

ՇոկTok. «Իմ բոլոր ուզողները հիմնականում «ճիշտ աբրած տղերք են»». Ջուլիաննա Հարությունյան (julianna_loo_)

«Սիրո հասակ». մարտի 18-ից կմեկնարկի նոր հումորային նախագիծը

ՇոկTok. «Երբ ինձ հարցնում են, կուզեիր բոյով լինել, ասում եմ ոչ». Աստվածուհի (Ելենա Վարդերեսյան)

Նոր արկածներով եւ փորձություններով հումորային սիթքոմ. «Հյուրերն անցյալից»

«Սա մի սիրո պատմություն է». Արամեի «Շատ սիրունա» տեսահոլովակի backstage-ը

Ու՞մ բաժին կհասնի տունը. Սամսոնի՞ն, թե՞ Շավոյին. «Բլբուլյանները 2»-ի նկարահանումները կադրից դուրս

#ՇոկTOK․ Աշայվին՝ Սիրուշոյի հետ հանդիպելու ցանկության, տիկին Գրետայի հետ կոնֆլիկտի մասին եւ ոչ միայն

Ինչպես են ընթանում «Պոլլի» գեղարվեստական ֆիլմի նկարահանումները

H2Օ Emotional Exposition. Kivera Naynomis բրենդի ցուցադրությունը

Բելգիացի գիտնականները ստեղծել են սարք, որով մեզից կարելի է գարեջուր ստանալ

17:41, 27 հուլիսի

Գարեջրի սիրահարները լավ գիտեն, որ իրենց նախընտրած խմիչքը վայելելուց հետո, անպայման զուգարան գնալու եւ «դատարկվելու» անհրաժեշտություն է առաջանում։ Բայց այդ նույն գարեջրասերները թող իմանան, որ շատ շուտով հանրավոր է հակառակ պրոցեսը կատարվի։

Բելգիական Գենտի համալսարանի գիտնականները ստեղծել են հատուկ սարք, որով մեզից կարելի է գարեջուր ստանալ։ Ավելին, սարքն աշխատում է արեւի էներգիայով։

«Սարքի պարզ գործընթացի եւ արեւի էներգիայի միջոցով մեզից վերականգնվում է ջուրը»,- բացատրում է դոկտոր Սեբաստիան Դերեսը։

Նրա խոսքով՝ մեզով լի բաքի մեջ արեւի էներգիայի միջոցով մեզը տաքացվում է։ Դրանից հետո հեղուկն անցնում է հատուկ մեմբրանի միջով, ինչն էլ առանձնացնում է ինչպես ջուրը, այնպես էլ օգտակար նյութերը (կալիում, ազոտ եւ ֆոսֆոր)։

Գիտնականները, որոնց կարգախոսն է #peeforscience (մեզը՝ հանուն գիտության), արդեն փորձարկել են իրենց նոր սարքը վերջերս Գենտում կայացած երաժշտական փառատոնի ժամանակ։ 10-օրյա միջոցառումից հետո 1000լ. ջուր է ստացվել, որը բելգիացիները մտադիր են օգտագործել երկրի տնտեսական ամենակարեւոր ճյուղերից մեկում՝ գարեջրի արտադրության մեջ։

Ի դեպ, գիտնականները կարծում են, որ սարքը օգտակար կլինի նաեւ գյուղաքաղաքային համայնքների համար, որտեղ խմելու ջրի խնդիր կա։

 

Աղբյուրը՝ Daily Mail


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ