Սպասում ենք մեծ պրեմիերայի. Թամարա Գվերդծիթելին Երեւանի «Սանսեթ Բուլվար» մյուզիքլի փորձին

ՇոկTok. «Մեզ գրել էին` թող ձեր օդանավի հետ մի բան լինի` դուք տեղ չհասնեք». Անի Արզումանյան

ՇոկTok. Անժելա Փարսադանյանը` ընկերոջից բաժանվելու, առողջական խնդրի ու կյանքի դժվարությունների մասին

2023-ի makeup թրենդներն ու հատուկ դիմահարդարում՝ Մարտի 8-ի համար՝ Սեդա Գրիգորյանից

Ի՞նչ նվեր են ակնկալում եւ ի՞նչ են պատրաստվում նվիրել մարտի 8-ին երիտասարդները

Հենզել Բրուտենցը վերադարձավ մեծ էկրաններ․ «Գործակալ 044. Օպերացիա Գառնի» ֆիլմի պրեմիերան, դերասանների հույզերն ու միջոցառման հյուրերը

Nemra-ի ռոքային 11-ամյակը․ խմբի ու երկրպագուների «երկխոսությունը»՝ բեմում ու բեմից դուրս

ՇոկTok. «Տիկտոկում ամենաքիչը 10000 դրամ եմ աշխատել». տիկտոկեր Նինա Տիտանյան

Միշլենի երկու աստղ ունեցող շեֆ-խոհարար Ֆլորենս Դալիանի գաստրո շոուն «Հայրիկ» Seven Visions Hotels, The Dvin ռեստորանում

Տիկտոկեր Նինա Տիտանյանի նոր կերպարը` «Բլբուլյանները 4» սիթքոմում

ՇոկTok. «Կյանքումս երբեք էլ մատուցող չեմ աշխատի». տիկտոկեր Ալեքս

«Սյուրպրիզ» սիթքոմի երկրորդ եթերաշրջանում կան նոր դերասաններ

«Chef’s Forest» նախագծի հեղինակ Հարութ Խաչատրյանը բադ է պատրաստել հողի տակ՝ ձնառատ լեռների ֆոնին

«Հանդիսատեսը բարձր տրամադրությամբ է հեռանալու դահլիճից». Աղաս Մանուկյանը` «Կյանքս» STAND UP-ի մասին

Քրիստինե Պեպելյանը՝ ԱՄՆ-ում իր առօրյայի, վոկալ ստուդիա հիմնելու եւ որդու՝ Արեգի հետ ժամանակ անցկացնելու մասին

50000-ից մինչեւ 400000 դրամ. ինչպես են նախընտրում հագնվել երիտասարդները եւ որքան արժեն նրանց look-երը

Տիկտոկերներ Մայիս Վարդանյանի ու Մոնիկա Պետրոսյանի սիրո պատմությունը

«Հիմա չենք նախատեսում երեխա ունենալ». Անդրանիկի եւ Օվսաննայի սիրո պատմությունն ու առաջիկա ծրագրերը

Աստվածների պարգևը կամ ջեռոցում պատրաստված դդմիկ NEWS.am STYLE-ի բաղադրատոմսը

19:12, 10 սեպտեմբերի

Դդմիկը բոլորի կողմից սիրված և գնային առումով մատչելի բանջարեղեն է։ Առանց դրա անհնար է պատկերացնել ամառային ուտեստները։

Գիտականորեն ապացուցված է, որ դդմիկ սկսել են օգտագործել Կենտրոնական Ամերիկայի բնիկները դեռեւս 5000 տարի առաջ։

Այս բանջարեղենի «լույս աշխարհ» գալու լեգենդը պարզապես հեքիաթային է՝ դդմիկը կանանց պարգևել են Աստվածները։ Ձկնորսների կանայք ապրում էին օվկիանոսի ափին, իսկ իրենց ամուսինները ամեն օր ձկնորսության էին գնում, քանի որ ձուկը նրանց հիմանական սնունդն էր։ Կանայք երեխաների հետ սպասում էին տղամարդկանց։

Երբեմն ամուսինները չէին վերադառնում. նրանց իր գիրկն էր տանում օվկիանոսը։ Եվ կանայք Աստվածներից սնունդ խնդրեցին, որը ցամաքում կաճեր, բայց նաեւ ձկան մսի նման նուրբ կլիներ, ծովախեցգետնի և կակղամորթի համով, լուսնի լույսով լցված ծովի երանգ կունենար, իսկ կեղեւը՝ պինդ, ինչպես կրիայի խեցին։ Աստվածները կանաց դդմիկ պարգևեցին։

Ջեռոցում լոլիկով և սոխով դդմիկ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝


պանիր - 100 գր․

լոլիկ - 2 հատ

սոխ - 1 գլուխ

սև պղպեղ

սամիթ

աղ

Կեղևազրկել դդմիկը, օղակաձև կտրատել լոլիկի հետ։ Սոխը կտրատել բարակ օղակներով։

Տապակել դդմիկը բուսայուղով։

Տապակի մեջ մի քիչ բուսայուղ շաղ տալ, մեկ շերտով դասավորել տապակած դդմիկը, մի քիչ աղ ավելացնել, ծածկել սոխի և լոլիկի օղակներով՝ ևս մեկ անգամ համեմելով աղով ու սև պղպեղով։ Այնուհետև թարմ կամ չորացրած սամիթ լցնել, իսկ վերջում քերած պանիր տարածել։

20 րոպեից կարելի է մատուցել՝ որպես առանձին ուտեստ կամ մսի խավարտ։

Բարի ախորժակ

Ձեր՝ Մաշա


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության