Խաշ՝ Դիլիջանում, ժենգլայով հաց՝ Արցախում. CNN-ի հաղորդումը՝ Հայաստանի մասին

Գեղանկարիչ Դավիթ Դանիելյանի էմոցիոնալ կտավներն ու ցուցահանդեսի հայտնի հյուրերը

VARDA-ի «գիշերային պարը սիրեցյալի համար»

Բլոգ Լի. «Թանգարանային գիշերը» Երեւանում

Երեւանում 14-րդ անգամ անցկացվեց «Թանգարանային գիշերը»

«Եվրատեսիլ 2018». ամփոփիչ հոլովակ NEWS.am STYLE-ից

Արքայազն Հարրիի եւ Մեգան Մարքլի հարսանեկան արարողությունը

Հայ դերասանուհիները՝ գայթակղիչ հոլովակում

Բլոգ Լի. Գինու փառատոն․ Զբոսաշրջիկներն ու մասնակիցները՝ միջոցառման մասին

Երեւանում մեկնարկել են Գինու օրերը

Սրբուհի Սարգսյանի եւ Allusion Band-ի համերգը՝ նվիրված հաղթանակի օրվան

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանն իր պարտության մասին

«Շոկի մեջ ենք, որ Սեւակը չանցավ եզրափակիչ»․ Wiwibloggs-ի Ուիլյամն ու Դեբանը՝ «Եվրատեսիլի» առաջին կիսաեզրափակիչի արդյունքների մասին

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանի ելույթը՝ առաջին կիսաեզրափակիչում

«Եվրատեսիլ 2018»․ Սեւակ Խանաղյանի ելույթը ժյուրիի համար

«Եվրատեսիլ 2018»-ի մասնակիցների ողջույնները Հայաստանին

«Ուզում եմ ինձնով հպարտանաք, այնպես, ինչպես ես ձեզնով». Սևակ Խանաղյան

Ֆիլիպ Կիրկորովը` Սևակ Խանաղյանի մասին

Աներևակայելի թեթև աղցան` վարունգով և անանուխով. NEWS.am STYLE-ի բաղադրատոմսը

19:09, 17 սեպտեմբերի

Չնայած այս աղցանի հիմնական բաղադրիչները վարունգն ու համեմունքներն են, պետք է «հարգանքի տուրք մատուցել» անանուխին, որի համն ու բույրը յուրահատուկ է դարձնում այս պարզ աղցանը։ 

Ըստ հունական տխուր մի առասպելի, անդրշիրիմյան աշխարհի աստված Աիդի սիրելին էր հավերժահարս Մենթան։ Խանդոտ Պերսեփոնեն, իմանալով ամուսնու սիրո մասին, պատառ-պատառ է անում իր մրցակցուհուն։ Իսկ արյան կաթիլներից աճում է հոտավետ մի բույս՝ անանուխ։ Նաեւ ասում են, որ Մենթային Աիդն է անանուխ դարձրել։

Անանուխի հայրենիքը համարվում է Միջերկրական ծովը։ Այսօր այն կարելի է հանդիպել կլիմայական տաք պայմաններով ցանկացած տարածաշրջանում։ Աշխարհում այս բույսի մոտ 25 տեսակ և 100 ենթատեսակ կա։

Եվ այսպես, աղցան պատրաստելու համար մեզ հարկավոր է՝

4 վարունգ

2 պճեղ սխտոր

1 թեյի գդալ չոր անանուխ

1 թեյի գդալ քացախ

2 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ

աղ

Վարունգը հարկավոր է կտրատել։

Մանրացրնել սխտորը, ապա ավելացնել չոր անանուխը, քացախը, ձիթայուղը և աղը։

Խառնում ենք և թողնում 10 րոպե։

Նշենք, որ աղցանը նախընտրելի չէ պատրաստել թարմ անանուխով, քանի որ այն բոլորովին այլ համ ունի։

Ձեր՝ Մաշա


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Ամենասեքսուալ հայ աստղը
Սիրուշո
Լիլիթ Հովհաննիսյան
Իվետա Մուկուչյան
Նազենի Հովհաննիսյան