Գեւորգ Մկրտչյանի եւ Քրիստինա Հովհաննիսյանի առաջին տանգոն

Գեևորգ Մկրտչյանը և Քրիստինա Հովհաննիսյանը պսակադրվեցին

Աներեւակայելի էմոցիաներ. Համասյանի համերգը Խուստուփ լեռան լանջին

Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

Աներևակայելի թեթև աղցան` վարունգով և անանուխով. NEWS.am STYLE-ի բաղադրատոմսը

19:09, 17 սեպտեմբերի

Չնայած այս աղցանի հիմնական բաղադրիչները վարունգն ու համեմունքներն են, պետք է «հարգանքի տուրք մատուցել» անանուխին, որի համն ու բույրը յուրահատուկ է դարձնում այս պարզ աղցանը։ 

Ըստ հունական տխուր մի առասպելի, անդրշիրիմյան աշխարհի աստված Աիդի սիրելին էր հավերժահարս Մենթան։ Խանդոտ Պերսեփոնեն, իմանալով ամուսնու սիրո մասին, պատառ-պատառ է անում իր մրցակցուհուն։ Իսկ արյան կաթիլներից աճում է հոտավետ մի բույս՝ անանուխ։ Նաեւ ասում են, որ Մենթային Աիդն է անանուխ դարձրել։

Անանուխի հայրենիքը համարվում է Միջերկրական ծովը։ Այսօր այն կարելի է հանդիպել կլիմայական տաք պայմաններով ցանկացած տարածաշրջանում։ Աշխարհում այս բույսի մոտ 25 տեսակ և 100 ենթատեսակ կա։

Եվ այսպես, աղցան պատրաստելու համար մեզ հարկավոր է՝

4 վարունգ

2 պճեղ սխտոր

1 թեյի գդալ չոր անանուխ

1 թեյի գդալ քացախ

2 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ

աղ

Վարունգը հարկավոր է կտրատել։

Մանրացրնել սխտորը, ապա ավելացնել չոր անանուխը, քացախը, ձիթայուղը և աղը։

Խառնում ենք և թողնում 10 րոպե։

Նշենք, որ աղցանը նախընտրելի չէ պատրաստել թարմ անանուխով, քանի որ այն բոլորովին այլ համ ունի։

Ձեր՝ Մաշա


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել