VARDA-ի «գիշերային պարը սիրեցյալի համար»

Բլոգ Լի. «Թանգարանային գիշերը» Երեւանում

Երեւանում 14-րդ անգամ անցկացվեց «Թանգարանային գիշերը»

«Եվրատեսիլ 2018». ամփոփիչ հոլովակ NEWS.am STYLE-ից

Արքայազն Հարրիի եւ Մեգան Մարքլի հարսանեկան արարողությունը

Հայ դերասանուհիները՝ գայթակղիչ հոլովակում

Բլոգ Լի. Գինու փառատոն․ Զբոսաշրջիկներն ու մասնակիցները՝ միջոցառման մասին

Երեւանում մեկնարկել են Գինու օրերը

Սրբուհի Սարգսյանի եւ Allusion Band-ի համերգը՝ նվիրված հաղթանակի օրվան

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանն իր պարտության մասին

«Շոկի մեջ ենք, որ Սեւակը չանցավ եզրափակիչ»․ Wiwibloggs-ի Ուիլյամն ու Դեբանը՝ «Եվրատեսիլի» առաջին կիսաեզրափակիչի արդյունքների մասին

«Եվրատեսիլ 2018». Սեւակ Խանաղյանի ելույթը՝ առաջին կիսաեզրափակիչում

«Եվրատեսիլ 2018»․ Սեւակ Խանաղյանի ելույթը ժյուրիի համար

«Եվրատեսիլ 2018»-ի մասնակիցների ողջույնները Հայաստանին

«Ուզում եմ ինձնով հպարտանաք, այնպես, ինչպես ես ձեզնով». Սևակ Խանաղյան

Ֆիլիպ Կիրկորովը` Սևակ Խանաղյանի մասին

Բլոգ Լի. բացահայտում եմ հրաշք Գեղարդը

Քիմ Քարդաշյանը Շերի համերգին ներկայացել է Շերի կերպարով

Հայկական փլավ՝ բրնձով եւ սպանախով. The Washington Post-ի առաջարկած բաղադրատոմսը

18:39, 17 հունվարի

Խոհարարներն ու գուրմանները բրնձով տարատեսակ ուտեստներ են պատրաստել ու համտեսել, բայց The Washington Post-ի թղթակիցներից Ջոն Յոնանը առաջարկում է յուրահատուկ բաղադրատոմս՝ բրնձով փլավ՝ հայկական ձեւով։

Պատրաստման համար ձեզ անհրաժեշտ է բուսական յուղի մեջ 8-10 րոպե տապակել սոխն ու սխտորը։ Այնուհետեւ պետք է ավելացնել բրինձն ու կտրատված սամիթը՝ լցնելով բուսական արգանակ, կիտրոնի հյութ եւ աղ։ Ստացված զանգվածը լավ խառնելուց եւ եռման աստիճանի բերելուց հետո հարկավոր է ավելացնել սպանախը։

Հիմնական գործողություններն անելուց հետո մաքուր սրբիչով պետք է ծածկել թավան եւ փակել այն՝ եփելով եւս 20 րոպե (մինչեւ հեղուկը կներծծվի)։ Հաջորդիվ կարելի է արդեն ավելացնել քերած պանիր (առաջարկվում է այծի եւ ոչխարի կաթով պատրաստված), մանրացված մաղադանոս եւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։

Կրկին անհրաժեշտ է ծածկել թավան (բայց այս անգամ առանց սրբիչի) եւ թույլ տալ, որ բրինձը մի քիչ «հանգստանա», իսկ պանիրը՝ հալվի։ Ուտեստը պատրաստ է։ Կարելի է մատուցել՝ մակերեսին լցնելով բոված ընկույզ եւ նուշ։

 

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Մեկնե՞լ, թե՞ մնալ. ինչպես է իր ապագան տեսնում հայ երիտասարդությունը
Այո, մեկնել
Ոչ, մնալ