MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

Ինչպես ճիշտ սնվել աշնանը. դիետոլոգի խորհուրդները

14:05, 16 նոյեմբերի

Իմունիտետի ամրապնդմանն ու առողջության պահպանմանը կօգնի աշնանային հավասարակշռված սնունդը: NEWS.am Style-ը մայրաքաղաքի կլինիկաներից մեկի դիետոլոգի հետ զրուցել է այն հարցի շուրջ, թե ինչ է պետք պարտադիր ընդգրկել սննդակարգում եւ երբ պատրաստվել քնելու:

Տարվա ցուրտ եղանակին մեր օրգանիզմն ավելի շատ կալորիայի կարիք ունի տաքանալու համար: Այդ պատճառով աշնանը հակվում ենք տաք ճաշատեսակներին, ըմպելիքներին, որոնք մեզ տաքացնում են եւ լրացնում ծախսած էներգիան: Հետեւաբար՝ սննդակարգի մեջ պետք է ներառել մսամթերք, ձուկ, բանջարեղենի ապուրներ, տարբեր ձավարեղեն, խաշած բանջարեղեն, սխտոր, սոխ, թեյ, կակաո: Թվարկված բոլոր մթերքները պետք է օգտագործել տաք կամ գոլ վիճակում: Ճաշատեսակների մեջ անպայման ընդգրկեք սեզոնային մթերքներ՝ դդում, սերկեւիլ, խուրմա, նուռ, խնձոր, ցիտրուսայիններ, գազար, բազուկ, կաղամբ: Դրանց ուշադրություն դարձրեք հենց հիմա, քանի որ ձմռանը նույն քանակությամբ վիտամիններ չեն պարունակի:

Աշնանը կարելի է համարձակորեն պատրաստվող կերակուրին տարբեր համեմունքներ ավելացնել, որոնք ճաշատեսակին նուրբ համ կհաղորդեն եւ կամրացնեն ձեր իմունիտետը: Սննդակարգին կոճապղպեղ, քրքում, դափնու տերեւ, դարչին, սեւ եւ կարմիր պղպեղ հավելեք: Դրանք հակաբորբոքային էֆեկտով են օժտված եւ կօգնեն խուսափել սեզոնային վիրուսներից:

Տարվա այս եղանակին հայկական ճաշատեսակներից շատ արդիական եւ օգտակար են ղափաման, թանապուրը, սերկեւիլով դոլման, խաշած ավելուկը եւ եղինջի ապուրը:

Անչափ կարեւոր է նաեւ օրվա ռեժիմի կարգավորումը: Քանի որ օրը կարճացել է, իսկ գիշերը երկարել, ցանկալի է արթնանալ առավոտյան ժամը 6-ին, իսկ քնել երեկոյան ժամը 10-ին: Ճիշտ քունը կօգնի կարգավորել հորմոնալ ֆոնը, օրգանիզմին թույլ կտա լրացնել էներգիայի կորուստը եւ բարելավել մաշկի վիճակը:

 

Մարգարիտա Ավագյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել