POPcorn blog. 10 ամենաշատ հետեւողն ունեցող հայերն Ինսթագրամում

Ռոբերտ Դե Նիրոն դարձավ 75 տարեկան

Շոն Պենը նշում է 58-ամյակը

Forbes-ը ներկայացրել է 2018 թվականի ամենաբարձր վարձատրվող դերասանուհիների վարկանիշը

Մադոննան դարձավ 60 տարեկան

Կրքոտ VARDA-յի նոր տեսանյութը

PROFFY. Մի քանի ժամով` կոշկակար

Ամուսնության առաջարկություն՝ Ջուսին, շոկային կերպար Բրիթնիից, մերկ լուսանկար Լիլի Մորտոյից. շաբաթվա ամփոփումը՝ NEWS.am STYLE-ում

Shine&Food: Պարզիր՝ սունկ ուտելուց հետո չթունավորվելու ի՞նչ շանս ունես

Բլոգ Լի. Գառնու տաճարը, Գեղարդի վանքը, Քարերի սիմֆոնիան ու Կոտայքի այլ գողտրիկ անկյունները

POPcorn blog. 10 հայ բլոգեր, որոնց արժե հետեւել համացանցում

Դասթին Հոֆմանը նշում է 81-ամյակը

PROFFY. Կենդանաբանական այգու աշխատակից

Բլոգ Լի. Երեւանյան տրանսպորտը՝ զբոսաշրջիկների աչքերով

«Տարազ ֆեստ»

Shine&Food. Յոգան նիհարեցնում է. առասպել, թե՞ իրականություն

POPcorn blog. Հին իրերից`նոր հագուստ

Եվա Ռիվասը զվարճանում է Մի գնա երգի հնչյունների ներքո

Պիտերի համերը․ Լավագույն ռեստորաններն ու սրճարանները

20:29, 23 դեկտեմբերի

Սանկտ Պետերբուրգ կատարած այցելության շրջանակում NEWS.am STYLE ը Ձեզ համար ընտրել է Ռուսաստանի հյուսիսային մայրաքաղաքի լավագույն ռեստորանները, որոնք նվաճել են աշխարհի բոլործայրերից եկող զբոսաշրջիկների սրտերը։ Եվ այսպես՝ ռեստորաններ ու սրճարաններ, որոնք այցելելը կարող է իսկական տոն դառնալ համեղ ուտեստների գիտակների համար։

«Կոկոկո»

Մատիլդա Շնուրովայի ռուսական խոհանոցի «Կոկոկո» ռեստորանը Պետերբուրգի գաստրոնոմիական տեսարժան վայրերի առաջատար է դարձել։ Շեֆ խոհարար Իգոր Գրիշեչկինի կազմած ճաշացանկըապշեցնում է արտասովոր համերի ու կերակրատեսակների արտասովոր մատուցմամբ։ Օրինակ կոտրված կավե ամանի տեսք ունեցող աղանդերը, կացնից շիլան, նախաճաշը ՝ պահածոյի տուփի մեջ․․․Ռեստորանը որոշել է ներկայացնել ռուսական խոհանոցի իր տեսլականը, համեմված սրամտությամբ ու հումորով։ Եթե ճաշի ժամին այստեղ ազատ տեղ գտնել հնարավոր է, ապա երեկոյան ցանկալի էնախապես ամրագրել սեղան՝ «Լենինգրադ» խմբի մենակատար Սերգեյ Շնուրովի ռետրո մեքենային նայող տեսարանով։

Միջին կտրոնը՝ 2000 ռուբլի  (16,000 դրամ)

«Տեռասա»

Ռեստորանը գտնվում է Պետերբուրգի կենտրոնում՝ տներից մեկում։ Այստեղից տեսարան է բացվում դեպի Կազանի եկեղեցի, Նեւայի պողոտա ու Փրկչի արյան եկեղեցու գունավոր գմբեթներ։Առավելություններից մեկն է ընդարձակ պատշգամբը։ 

Սա պետերբուրգցիների ամենասիրելի վայրերից մեկն է, հարմարավետ ինտերիերով ու իտալական խոհանոցով։ Ի դեպ, խոհարարներիհրաշագործություններին այցելուները կարող են հետեւել սրահից, քանի որ խոհանոցը բաց է։

Միջին կտրոնը՝ 1500 -2000 ռուբլի (13000-16 000 դրամ )

«Ելիսեյան վաճառականների խանութ»

Ռուսաստանի հանրահայտ հնագույն գաստրոնոմը գտնվում է Նեւայի պողոտայի անկյունում, հիացնելով անցորդներին իր շքեղ ճարտարապետությամբ ու հեքիաթային ցուցափեղկերով։ Այստեղ կարելի էգտնել ձկնեղեն ու մսեղեն, արտասովոր յուղեր ու սոուսներ, ձեռքով պատրաստած շոկոլադ, նրբահամ խմորեղեն ու շատ այլ բաներ։

Շենքի երկրորդ հարկում է գտնվում «Մեզոնին» ռեստորանը, որտեղ ներկայացված է բարձրաճաշակ ռուսական խոհանոցը, այդ թվում մոլեկուլյար ճաշացանկ։ Ռեստորանը կարելի է անվանել «փոքրիկԷրմիտաժ», ամբողջ ինտերիերը հիշեցնում է անցած դարասկզբի բուրժուազյան ճոխությունը: 

Գաստրոնոմի մթնոլորտը թույլ է տալիս ընկղմվել ցարական Ռուսաստանի դարաշրջանի մեջ ու զգալ ռուսականկերակրատեսակների նուրբ համը։

Միջին կտրոնը՝ 2000 ռուբլի (16000 դրամ)

«Փքաբլիթների փուռ Բոլշայա Կոնյուշեննայայի վրա»

Պետերբուրգն արտասովոր քաղաք է։ Թանկարժեք բուտիկների ու  շքեղ հաստատությունների կողքին դեռ մնացել են անկյուններ, որոնք սովետական Լենինգրադն են հիշեցնում։ Նման վայրում հայտնվելով՝ակամա հայտնվում ես ժամանակի մեքենայում, որը քեզ տեղափոխում է ԽՍՀՄ։

Ներսում սեղաններ են, առանց նստատեղերի, երկու սրահ՝ յուրաքանչյուրում մեկական դրամարկղ, նույնքան լակոնիկճաշացանկ՝ փքաբլիթներ, կաթով սուրճ, թեյ ու կոմպոտ, ինչպես եւ 50 տարի առաջ։ Այստեղ գալիս են ոչ միայն ուսանողներ ու կենսաթոշակառուներ, այլեւ արտասահմանցիներն ու քաղաքի հյուրերը, որոնքուզում են ոչ միայն մի քանի փքաբլիթ ուտել, այլեւ զգալ լենինգրադյան իսկական մթնոլորտը։ Հանգստյան օրերին ստիպված ես լինում հերթ կանգնել։

Միջին կտրոնը ՝ 200 դրամ (1600 դրամ )

«Պալկին»

Դասական ռուսական խոհանոց առաջարկող այս ռեստորանը դարձել է քաղաքի կուլտային վայրերից մեկը իր բազմամյա պատմության շնորհիվ։ Հաստատությունը ստիպված է եղել վերապրել խորհրդայինլճացման ու վերածնման ժամանակաշրջանները՝ 90-ականներին։

Ռեստորանի պատմական դահլիճներում 19-րդ դարի սկզբի Ռուսաստանի հանդիսավոր ինտերիեր է՝ բյուրեղյա ջահերով, շքեղ անտիկվարկահույքով, նկարներով։ Չնայած խոհանոցը ներկայացվում է որպես ռուսական, սակայն զգացվում է ֆրանսիական ազդեցությունը, որը նկատվում է կերակրատեսակների նրբահամության ու դրանցմատուցման ձեւում։ Պարտադիր պետք է համտեսել հին ռուսական շչի ՝ թթու կաղամբով կամ պելմենի՝ վայրի խոզի ու եղնիկի մսից։

Միջին կտրոնը՝ 2500 -3000 ռուբլի (20 000- 24 000 դրամ)

Մարգարիտա Ավագյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության