Հայազգի Էնդի Սերկիսը նմանակել է Թերեզա Մեյին

«Հայ տղամարդիկ լավ ամուսիններ են»․ Ելենա Յամպոլսկայա

Հայուհի Էրմոնիան ֆրանսիական «Մանկական Ձայն»-ի եզրափակչում կատարեց Շառլ Ազնավուրի La bohème երգը

Ռուսական «Ձայնում» Շահեն Օգանեսյանին փրկեց Բաստան

POPcorn blog. Ի՞նչ հագնել 2019-ի ձմռանը

Թռչող մոտոցիկլետ, սադո-մազո Ալյոնկան` Comedy club-ի նոր եթերում

«Գահերի խաղը» սերիալի 8 եթերաշրջանի նոր թիզերը

Հայուհի Էրմոնիան ֆրանսիական «Մանկական Ձայնի» եզրափակչում է

«Որդան Կարմիր». Ավանդական հայկականը` ժամանակակից հավաքածուում

«Գոլոս»․ Արփի Աբգարյանի եւ Ամիրխան Ումաեւի ելույթը վեճ է առաջացրել ժյուրիի անդամների շրջանում

POPcorn blog. Սխալներ, որ պետք չէ թույլ տալ բաժանվելիս

«Երջանկության 100 ժամ». Մարիամ Մերաբովայի մեծ մենահամերգը Երեւանում

PROFFY. Դիզայնի ու ձեռագործ արվեստի դասեր Արցախում

«Իմ կյանքը սա է». Ջիվան Գասպարյանի 90 տարիների պատմությունը՝ երեւանյան բեմում

Լեւոնի ելույթը «Մանկական Եվրատեսիլ 2018» մրցույթում

Ռուս միլիարդատեր, ֆինն գեղեցկուհի, Թոնի Ռոբինսոնին ծաղրել եւ մղձավանջային դետեկտիվ նոր Comedy club-ում

Նարեկ Գեւորգյանն ու Լեւան Կբիլաշվիլին իրենց ելույթով «պայթեցրել» են ռուսական «Գոլոս»-ի բեմը

Շահեն Օգանեսյանը ռուսական «Ձայնում» հոյակապ երգեց եւ անցավ հաջորդ փուլ

Ճապոնացի կանանց գեղեցկության հինգ գաղտնիք

23:11, 1 մարտի

1. Ճապոնացի կանայք ճիշտ են սնվում

Բրինձ եւ բանջարեղեն. սա Ճապոնիայի բոլոր բնակիչների սննդի հիմքն է: Բացի այդ, ճապոնացիների ճաշացանկի մեջ ներառված է ձուկ, ծովամթերք, բակլայավորներ եւ մրգեր: Ձուկը (կարմիր) եւ ծովամթերքը հարուստ են ճարպային օմեգա-3 թթուներով, որոնք դրականորեն են ազդում մաշկի վիճակի եւ առողջության վրա ընդհանուր առմամբ: Իսկ բջջանյութը, որը բանջարեղենի եւ մրգերի կազմի մեջ է մտնում, մաքրում է աղեստամոքսային տրակտը, այն ազատում է չմարսված սննդի մնացորդներից, վնասակար թունանյութերից եւ աղտոտումներից:

Բջջանյութի նման ազդեցությունը օրգանիզմը մաքրում է ներսից եւ դրսից: Բակլայավորները, իրենց հերթին, առանձնանում են վիտամինների եւ հանքանյութերի հսկայական քանակությամբ` ֆոսֆոր, ֆոլաթթու, յոդ, մեղր, ցինկ եւ այլն: Յոդը, օրինակ, ամրապնդում է մազերի արմատները, իսկ ցինկը բարելավում է մաշկի վիճակը. չորացնում է պզուկները, ազատում է կարմրությունից եւ թեփոտումից:

Ճապոնուհիները չեն սիրում շատ ժամանակ ծախսել սնունդ պատրաստելու վրա, այդ պատճառով մթերքները նվազագույն մշակման են ենթարկվում: Դա թույլ է տալիս պահպանել առավել քանակությամբ օգտակար նյութեր: Հետո էլ, աղի փոխարեն, օգտագործվում են թեթեւ համեմունքներ` սոյայի սոուսի եւ բուսական յուղի հիմքի վրա:

2. Ճապոնացի կանայք մաշկը պաշտպանում են արեւից

Եթե որո ռուսաստանցի կանայք չեն կարող ապրել առանց արեւայրուքի եւ դրա հետեւից մոտակա սոլարիում են վազում նույնիսկ գարնանը եւ ամռանը (սոլարիումի վնասի մասին կարելի է այստեղ կարդալ), ճապոնուհիներն ամեն կերպ ջանում են խուսափել արեւիի ճառագայթներից: Ճապոնիայում ոչ մի կին երբեք սոլարիում չի գնա, ավելին` փողոց դուրս չի գա, առանց պաշտպանվելու ուլըրամանուշակագույն ճառագայթներից: SPF-պաշտպանությամբ քսուքներ կան յուրաքանչյուր պայուսակում. Ճապոնուհիները դա քսում են նույնիսկ երբ ամպամած է եւ անձրեւ է գալիս: Չէ որ հայտնի է, որ արեւի բացասական ազդեցությունը, այն է` А տեսակի ուլտրամանուշակագույն ճառագայթները ոչնչացնում են մաշկի էլաստինը եւ կոլագենը, կարող է մաշկի վրա իր հետքը թողնել նաեւ ամպերի արանքով անցնելով:

3. Ճապոնացի կանայք խնամքով հոգ են տանում մաշկին

Ճապոնուհիների համար մաշկի խնամքը մի ամբողջ ծես է. ճապոնական փիլիսոփայության համաձայն, մարմինը տրված է ժամանակավոր օգտագործման համար, այդ պատճառով անհրաժեշտ է առավելագույնս խնամքով վարվել նրա հետ: Ճապոնացի կանայք մեծ ուշադրություն են հատկացնում մաքրմանը. գելի օգնությամբ հեռացվում են մակերեւութային աղտոտումները եւ դիմահարդարումը, հետո օճառի փրփուր է քսվում, որը խորությամբ, բայց միաժամանակ մեղմորեն մաքրում է մաշկը: Փրփուրից հետո սիճուկ են քսում եւ բազմաստիճան մաքրումն ավարտում է այսպես կոչված ավարտող միջոցը. դա կարող է լինել գել, կաթնանման հեղուկ կամ գելային կազմություն ունեցող քսուք: Նման միջոցը պաշտպանում է մաշկը եւ խոնավությունը պահում է նրա ներսում: Ճապոնուհիները շատ են սիրում չլվացվող դիմակներ, որոնք քսում են գիշերը եւ մաշկը 10—12 ժամվա ընթացքում սնուցում են օգտակար նյութերով:

4. Ճապոնացի կանայք բնական բաղադրիչներով դիմահարդարում են օգտագործում

Հազիվ թե հաջողվի ճապոնուհուն անակնկալի բերել վարունգով կամ ելակով դիմակ դնելիս: Ճապոնացի կինը նման բան չի անի մի պարզ պատճառով. նա չգիտե, թե որքանով բնական են այդ բանջարեղեններն ու հատապտուղները: Այդ պատճառով ճապոնուհիները նախապատվությունը տալիս են միայն բնական բաղադրիչներին:

5. Ճապոնացի կանայք ԲԱՀ են ընդունում

Ճապոնիայի բնակիչների մոտ 90 տոկոսը տարբեր հավելումներ է ընդունում. այդ երկրում դրանք առկա են մեծ քանակությամբ` տարբեր ուղղությունների: Դրանք բոլորն անվտանգության խիստ վերահսկողություն են անցնում. շուկա դուրս գալու համար արտադրող ընկերությունն իր հավելումները փորձարկում է 10 տարվա ընթացքում:

Աղբյուրը` Creu


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության