Maitre Gims-ը երգել է «Մի գնա» երգը՝ Նիցցայի կենտրոնում

Բլոգ Լի. Գրավիչ Էջմիածինը

Ինչպես են սրճում Հոկտեմբերյանում՝ Անդրանիկ Հարությունյանի հումորային տեսանյութը

Հայ հայտնիները պաղպաղակ եւ քաղցր ձողիկներ վաճառեցին բարեգործական նպատակով

Blog Li. Սարի Թաղ

Shine&Food. Ի՞նչ են ուտում ֆուտբոլասերներն Աշխարհի առաջնության ժամանակ

Հայ միլիոնատեր Դեն Բիլզերյանը հավաքույթ է կազմակերպել 485 աղջիկների հետ

POPcorn blog Բիձայի հետ․ 10 բան, որ պետք չէ անել առաջին ժամադրությանը

VARDA-յի նոր ֆոտոշարքը

Food Fest

Բլոգ Լի. Կոնդ

Shine and Food. Burger Challenge

Նոբել Արուստամյանը, «չարագործ» Ռոնալդուն ու բնակարանի գները ֆուտբոլի ԱԱ ժամանակ՝ Comedy Club-ում

POPcorn blog. պորտուգալական խոհանոց

Գարիկ Մարտիրոսյանը՝ հայկական մաֆիայի, «Comedy club»-ի համասեռամոլների եւ «ճիշտ» խորովածի մասին ՝ Բաստայի «GAZLIVE» շոուի ժամանակ

Հայկ Պետրոսյանի «Ամեն ինչ ԼԱՅՎ ա լինելու կամ հեղափոխության 55 երանգները» ներկայացման պրեմիերան

Ի՞նչ են մտածում առողջ սննդի մասին մեր համաքաղաքացիները. Հարցում

«Նորաձեւության ֆորում Երեւան 2018»

POPcorn blog. պորտուգալական խոհանոց

19:05, 8 հունիսի

Ասում են ցանկացած երկիր ճանաչելու համար անհրաժեշտ է ծանոթ լինել նաեւ այդ երկրի խոհանոցին:

Բնականաբար, առաջին բաներից մեկը, որ փորձեցինք Լիսաբոնում դա ավանդական պորտուգալական խոհանոցն էր: Եթե անկեղծ լինեմ, ապա կասեմ, որ չնայած այն մեծ սիրուն ու հյուրընկալությանը, որ այստեղ հանդիպեցինք, տեղի խոհանոցը հաստատ ինձ համար չէր:

Չնայած նրան որ ես շատ եմ սիրում ձուկ, Պորտուգալիան էլ օվկիանոսի ափին գտնվելով`հարուստ է ծովամթերքով, ձկնատեսակներով, միեւնույնն է, տեղի խոհանոցն ինձ դուր չեկավ: Պատճառը միգուցե պատրաստման ձեւն էր, սակայն ձկով կերակուրներն այստեղ ինձ դուր չեկան: Փոխարենը, որքան էլ տարօրինակ թվա, ես հավանեցի հնդկական կարրին, որ պորտուգալացիները պատրաստում են իրենց ձեւով: Մի քանի ռեստորանում լինելուց հետո, հատսատ կարող եմ նշել, որ ամենահամեղը հենց այդ կարրին էր, որը կարող եք տեսնել տեսանյութում:

Չնայած այստեղ տեղավորել չկարողացա, բայց արդարության համար նշեմ, որ ինձ դուր եկավ նաեւ թունա ձկով սենդիչը, այնպես որ լիսաբոնում լինելու դեպքում անպայման համտեսեք:

Պորտուգալիայում լինելու դեպքում, անպայման համտեսեք նաեւ տեղական քաղցրավենիքը՝ Պաշտել դե նատան: Սա շերտավոր խմորով պատրաստված զամբյուղիկ է՝ լցոնված հատուկ բաղադրատոմսով պատրաստված կրեմով:

Ինձ անձամբ այն այնքան էլ դուր չեկավ, քանի որ ես շերտավոր խմոր չեմ սիրում, սակայն բոլորն այն շատ էին հավանում: Եթե ծանոթ եք Պորտուգալական խոհանոցին, ուրախ կլինեմ կարդալ Ձեր կարիքը մեկնաբանություններում:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Աշխարհի ամենահանրաճանաչ հայը
Քիմ Քարդաշյան
Շառլ Ազնավուր
Սերժ Թանկյան
Դեն Բիլզերյան