MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

POPcorn blog. պորտուգալական խոհանոց

19:05, 8 հունիսի

Ասում են ցանկացած երկիր ճանաչելու համար անհրաժեշտ է ծանոթ լինել նաեւ այդ երկրի խոհանոցին:

Բնականաբար, առաջին բաներից մեկը, որ փորձեցինք Լիսաբոնում դա ավանդական պորտուգալական խոհանոցն էր: Եթե անկեղծ լինեմ, ապա կասեմ, որ չնայած այն մեծ սիրուն ու հյուրընկալությանը, որ այստեղ հանդիպեցինք, տեղի խոհանոցը հաստատ ինձ համար չէր:

Չնայած նրան որ ես շատ եմ սիրում ձուկ, Պորտուգալիան էլ օվկիանոսի ափին գտնվելով`հարուստ է ծովամթերքով, ձկնատեսակներով, միեւնույնն է, տեղի խոհանոցն ինձ դուր չեկավ: Պատճառը միգուցե պատրաստման ձեւն էր, սակայն ձկով կերակուրներն այստեղ ինձ դուր չեկան: Փոխարենը, որքան էլ տարօրինակ թվա, ես հավանեցի հնդկական կարրին, որ պորտուգալացիները պատրաստում են իրենց ձեւով: Մի քանի ռեստորանում լինելուց հետո, հատսատ կարող եմ նշել, որ ամենահամեղը հենց այդ կարրին էր, որը կարող եք տեսնել տեսանյութում:

Չնայած այստեղ տեղավորել չկարողացա, բայց արդարության համար նշեմ, որ ինձ դուր եկավ նաեւ թունա ձկով սենդիչը, այնպես որ լիսաբոնում լինելու դեպքում անպայման համտեսեք:

Պորտուգալիայում լինելու դեպքում, անպայման համտեսեք նաեւ տեղական քաղցրավենիքը՝ Պաշտել դե նատան: Սա շերտավոր խմորով պատրաստված զամբյուղիկ է՝ լցոնված հատուկ բաղադրատոմսով պատրաստված կրեմով:

Ինձ անձամբ այն այնքան էլ դուր չեկավ, քանի որ ես շերտավոր խմոր չեմ սիրում, սակայն բոլորն այն շատ էին հավանում: Եթե ծանոթ եք Պորտուգալական խոհանոցին, ուրախ կլինեմ կարդալ Ձեր կարիքը մեկնաբանություններում:


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել