Ընթրիք «չորս ձեռք» ձևաչափով...
Michelin աստղ ունեցող շեֆ խոհարարը երբևէ հայկական գաստրոնոմիական իրականությունում չէր փայլել: Անցած ուրբաթ «Շերեփ» ռեստորանում իր խոհարարական տաղանդով փայլեց Նիդերլանդներից շեֆ խոհարար Էդվին Սոմանգը: Այցն իրականացվել էր Yerevan Food Fest-ի շրջանակում «Շերեփ» ռեստորանի հատուկ հրավերով:
Գուրմանները նրան կարող են ճանաչել Նիդերլանդների Ռոերմոնդում քաղաքի կուլտային «ONE» ռեստորանով: Այն տեղացիների ամենասիրելի ռեստորաններից է, իսկ հյուրերի համար «must visit» հայտնի ու սիրելի վայրերից մեկը։ Այն բացել է Սոմանգը՝ գործընկերոջ հետ, Ֆրանսիայի լավագույն ռեստորաններում 11-ամյա ստաժավորում անցնելուց հետո:
Երևանում Էդվին Սոմանգը և «Շերեփ»-ի շեֆ խոհարար Գարիկ Խաչատրյանը ռեստորանի բաց խոհանոցում ներկայացրեցին հատուկ սեթ մենյու՝ «չորս ձեռք» ձևաչափով։ Ի դեպ, Էդվին Սոմանգը և «Շերեփ»-ի շեֆ խոհարար Գարիկ Խաչատրյանը այցելել են շուկա և անձամբ են ընտրել բոլոր մթերքները ընթրիքը պատրաստելու համար: Հարկ է նշել, որ «Շերեփ» ռեստորանը պարբերաբար տարբեր երկրների առաջատար շեֆ-խոհարարների է հյուրընկալում, ովքեր ռեստորանի բաց խոհանոցում ներկայացնում են իրենց տաղանդը: Սա «Շերեփ» ռեստորանի առանձնահատկություններից մեկն է:
Եվ քանի որ շերեփը խոհարարի վարպետությունը խորհրդանշող ամենակարևոր գործիքներից է, ըստ ավանդույթի, երեկոյի ավարտին Էդվին Սոմանգը և Գարիկ Խաչատրյանը փոխանակվեցին շերեփներով:
Նշենք նաև, որ «Շերեփի» խոհանոցը «Երեմյան Փրոջեքթս» ընկերության հաջողված ռեստորանային նախագծերից է և մյուսներից տարբերվում է նրանով, որ չունի ազգային որեւէ պատկանելիություն կամ շեշտադրում. այն ուղղակի համեղ է, առաջարկում է տարբեր երկրների խոհանոցների ամենահետաքրքիր ուտեստները:
Միշլենյան երեկոյի ճաշացանկը առավել քան տպավորիչ էր. պրոֆիտրոլի Լոռի պանրով, թառափի ֆիլե՝ սպիտակ գինով և կարագի սոուսով, կանաչ սոխով, հորթի թուշ՝ սնկով և ձավարով ռիզոտո, հացի սուֆլե հումուսով և որպես աղանդեր «Խելահեղ լիմոնի տորթ»՝ նվիրված «Շերեփի» տարեդարձին: Ահա այսպես երևւանցիների համար այս սիրելի ռեստորանը դարձավ մեկ տարեկան:
Խոհարարական արվեստի պրոֆեսիոնալներ Միշլեն աստղ ունեցող շեֆ խոհարար Էդվին Սոմանգի և «Շերեփ»-ի շեֆ խոհարար Գարիկ Խաչատրյանի կողմից «չորս ձեռք ձևաչափով ընթրիքը», այն էլ՝ Yerevan Food Fest 2018-ի շրջանակում, անկասկած այս տարվա ամենավառ գաստրոնոմիական իրադարձությունն է:
Հրավիրված ռեստորատորները, ֆուդ-բլոգերները և հյուրերն ըստ արժանվույն գնահատեցին դուետի պատրաստած յուրաքանչյուր ուտեստը՝ զուգահեռ հետեւելով թիմի աշխատանքին բաց խոհանոցում: Եվ ամենեւին պետք չէ մասնագետ լինել՝ հասկանալու համար, որ ահռելի աշխատանք է կատարվել թե՛ խոհարարների, թե՛ նախագծի հեղինակների՝ Yerevan Food Fest 2018-ի և «Երեմյան Փրոջեքթս»-ի կողմից:
Այս դեպքում նման միջոցառումներն ընդհանրապես նոր հեռանկարներ են ստեղծում մեր երկրում գաստրոմշակույթի, զբոսաշրջության զարգացման, ամենատարբեր հեղինակավոր հարթակներում մեր երկրի իմիջի բարձացման համար:
Աննա Սաթյան
Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում
16:36, 25 ապրիլի
Գուստավ Կլիմտի՝ 100 տարի կորած համարվող նկարն աճուրդում վաճառվել է 30 միլիոն եվրոյով15:22, 25 ապրիլի
Ջենիֆեր Լոպեսը ցուցադրել է Hermes-ի հազվագյուտ Birkin պայուսակը, որն արժե ավելի քան 400,000 դոլար15:05, 25 ապրիլի
Ջազի միջազգային օրը՝ Երեւանում14:55, 25 ապրիլի
Էդի Մերֆիի առաջիկա ֆիլմերից մեկը հետաքննության կենտրոնում է հայտնվել նկարահանման հրապարակում տեղի ունեցած խնդիրների պատճառով14:36, 25 ապրիլի
Իրինա Շեյքը նոր տղամարդ է փնտրում13:15, 25 ապրիլի
Լիլիթ Հովհաննիսյանը հայտնել է, որ իր վերջին տեսահոլովակի զգեստն ինքն է հեղինակել (ֆոտո)12:41, 25 ապրիլի
Քիմ Քարդաշյանը խոստովանել է, որ իր մասին որոշ լուրեր իրականում համապատասխանում են իրականությանը12:10, 25 ապրիլի
Քանյե Ուեսթը մտածում է մեծահասակների համար Yeezy Porn հարթակ ստեղծելու մասին11:30, 25 ապրիլի
Ջո Մանգանիելոն խոսել է Հայոց ցեղասպանությունից փրկված իր մեծ տատի մասին11:00, 25 ապրիլի
«Սրտի վալետ». նոր հումորային սիթքոմի մանրամասները. BACKSTAGE10:40, 25 ապրիլի
Քրիստի Թարլինգթոնի մերկ լուսանկարներն օգտագործվել են նրա որդուն ծաղրելու եւ հալածելու համար10:11, 25 ապրիլի
Եվա Բաղդասարյանն ու ամուսինը, 2 տարվա համատեղ կյանքից հետո, օրինականացրել են հարաբերությունները