«Երրորդը Չապլինից հետո». Եվգենի Պետրոսյանը «Вечерний Ургант» հաղորդման հյուրն է

Գահերի խաղ»-ի 8-րդ եթերաշրջանի 2-րդ սերիայի անոնսը

«Մանկական ձայնը»․ Ռոբերտ Բագրատյանն անցավ հաջորդ փուլ

Պահարան․ ի՞նչ է պատմում հագուստը մեր մասին

The cello duet -ի համերգը Երևանում

7 եթերաշրջանը՝ 16 րոպեի ընթացքում. «Գահերի խաղ»-ի կարեւոր պահերի վերապատմումը

Իրինա Շեյքը՝ Gaultier-ի օծանելիքի գովազդում՝ Արամ Խաչատրյանի երաժշտության ներքո

Britain's Got Talent-ի ժյուրին եւ հանդիսատեսը վախից քարացել էին Վարդանյան եղբայրների համարի ընթացքում

Կանայք կանանց մասին. հայտնիների մտքերը

«Մանկական ձայնը»․ Միշա Գրիգորյանն անցավ հաջորդ փուլ

Հրապարակվել է «Գահերի խաղ»-ի նոր թիզերը

Ինչպես անվանել երեխային. Քիմ Քարդաշյանը հայկական անուններ է որոնել

PROFFY․ Սովորում ենք նկարել

«Մանկական ձայնը»․ Սաշան հեռացավ, իսկ Պելագեան չզսպեց արցունքները

Մատուցողուհի Սյուզաննա Մանուկյանը ստիպել է ժյուրիի անդամներին իր հետ երգել

«Ես նրան շատ էի սիրում»․ Քեթի Թոփուրիա

Արսեն Սաֆարյան. «Քեզ հավատով գտա»

Պահարան. Ինչպես հագուստ ընտրել երեխաների համար

«MICHELIN» աստղ ունեցող շեֆ Էդվին Սոմանգը «Շերեփ» ռեստորանում

00:15, 5 նոյեմբերի

Ընթրիք «չորս ձեռք» ձևաչափով...

Michelin աստղ ունեցող շեֆ խոհարարը երբևէ հայկական գաստրոնոմիական իրականությունում չէր փայլել: Անցած ուրբաթ «Շերեփ» ռեստորանում իր խոհարարական տաղանդով փայլեց Նիդերլանդներից շեֆ խոհարար Էդվին Սոմանգը: Այցն իրականացվել էր Yerevan Food Fest-ի շրջանակում «Շերեփ» ռեստորանի հատուկ հրավերով:

Գուրմանները նրան կարող են ճանաչել Նիդերլանդների Ռոերմոնդում քաղաքի կուլտային «ONE» ռեստորանով: Այն տեղացիների ամենասիրելի ռեստորաններից է, իսկ հյուրերի համար «must visit» հայտնի ու սիրելի վայրերից մեկը։  Այն բացել է Սոմանգը՝ գործընկերոջ հետ, Ֆրանսիայի լավագույն ռեստորաններում 11-ամյա ստաժավորում անցնելուց հետո:

Երևանում Էդվին Սոմանգը և «Շերեփ»-ի շեֆ խոհարար Գարիկ Խաչատրյանը ռեստորանի բաց խոհանոցում ներկայացրեցին հատուկ սեթ մենյու՝ «չորս ձեռք» ձևաչափով։ Ի դեպ, Էդվին Սոմանգը և «Շերեփ»-ի շեֆ խոհարար Գարիկ Խաչատրյանը այցելել են շուկա և անձամբ են ընտրել բոլոր մթերքները ընթրիքը պատրաստելու համար: Հարկ է նշել, որ «Շերեփ» ռեստորանը  պարբերաբար տարբեր երկրների առաջատար շեֆ-խոհարարների  է հյուրընկալում, ովքեր ռեստորանի բաց խոհանոցում ներկայացնում են իրենց տաղանդը: Սա «Շերեփ» ռեստորանի առանձնահատկություններից մեկն է:

Եվ քանի որ շերեփը խոհարարի վարպետությունը խորհրդանշող ամենակարևոր գործիքներից է, ըստ ավանդույթի, երեկոյի ավարտին Էդվին Սոմանգը և Գարիկ Խաչատրյանը փոխանակվեցին շերեփներով:

Նշենք նաև, որ «Շերեփի» խոհանոցը «Երեմյան Փրոջեքթս» ընկերության հաջողված ռեստորանային նախագծերից է և մյուսներից տարբերվում է նրանով, որ  չունի ազգային որեւէ պատկանելիություն կամ շեշտադրում. այն ուղղակի համեղ է, առաջարկում է տարբեր երկրների խոհանոցների ամենահետաքրքիր ուտեստները:

Միշլենյան երեկոյի ճաշացանկը առավել քան տպավորիչ էր. պրոֆիտրոլի Լոռի պանրով, թառափի ֆիլե՝ սպիտակ գինով և կարագի սոուսով, կանաչ սոխով, հորթի թուշ՝ սնկով և ձավարով ռիզոտո, հացի սուֆլե հումուսով և որպես աղանդեր «Խելահեղ լիմոնի տորթ»՝ նվիրված «Շերեփի» տարեդարձին: Ահա այսպես երևւանցիների համար այս սիրելի ռեստորանը դարձավ մեկ տարեկան:

 

Խոհարարական արվեստի պրոֆեսիոնալներ Միշլեն աստղ ունեցող շեֆ խոհարար Էդվին Սոմանգի և «Շերեփ»-ի շեֆ խոհարար Գարիկ Խաչատրյանի կողմից «չորս ձեռք ձևաչափով ընթրիքը», այն էլ՝ Yerevan Food Fest 2018-ի շրջանակում, անկասկած այս տարվա ամենավառ գաստրոնոմիական իրադարձությունն է:

Հրավիրված ռեստորատորները, ֆուդ-բլոգերները և հյուրերն ըստ արժանվույն գնահատեցին դուետի պատրաստած յուրաքանչյուր ուտեստը՝ զուգահեռ հետեւելով թիմի աշխատանքին բաց խոհանոցում: Եվ ամենեւին պետք չէ մասնագետ լինել՝ հասկանալու համար, որ ահռելի աշխատանք է կատարվել թե՛ խոհարարների, թե՛ նախագծի հեղինակների՝ Yerevan Food Fest 2018-ի և  «Երեմյան Փրոջեքթս»-ի կողմից:

Այս դեպքում նման միջոցառումներն ընդհանրապես նոր հեռանկարներ են ստեղծում մեր երկրում գաստրոմշակույթի, զբոսաշրջության զարգացման, ամենատարբեր հեղինակավոր հարթակներում մեր երկրի իմիջի բարձացման համար:

Աննա Սաթյան

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
«Եվրատեսիլ 2019». ձեզ դո՞ւր է գալիս Սրբուկի մրցութային «Walking out» երգը
Այո
Ոչ