MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

«Եթե չսովորես, ոչ ոք քեզ հետ չի ամուսնանա». Մարգարիտա Սիմոնյանը հիշել է տատիկի խրատը

16:03, 13 մարտի

RT-ի գլխավոր խմբագիր Մարգարիտա Սիմոնյանն Instagram-ի իր էջում պատմել է՝ ինչպես է տատիկն իրեն սովորեցրել հայկական սուրճ պատրաստել ջազվեում եւ կիսվել է մանրակրկիտ բաղադրությամբ։

«Մեր ընտանիքում աղջիկներին մինչեւ դպրոց գնալն են սովորեցնում սուրճ պատրաստել ջազվեում։ Տատիկս ամեն օր ասում էր. «Եթե չսովորես հյուրերի համար սերով սուրճ պատրաստել, ոչ ոք չի ամուսնանա քեզ հետ»։ Խնդիրն այն չէ, որ ես շատ էի ցանկանում ամուսնանալ, բայց տատիկիս վշտացնել ավելի քիչ էի ուզում»,- պատմել է լրագրողը։

Նրա խոսքով՝ ջազվեում սուրճը ճիշտ պատրաստելու համար մի սուրճի բաժակին անհրաժեշտ է ավելացրել մի թեյի գդալ լավ աղացած սուրճ, մեկ քառորդ թեյի գդալ շաքար (եթե միայն հյուրը դառը կամ հակառակը՝ քաղցր սուրճ չի խնդրել)։

«Յուրաքանչյուր բաժնի համար խառնում ենք մի բաժակ ջուր, սուրճ եւ շաքար եւ դնում ենք կրակին, ժամանակ առ ժամանակ խառնում, մինչ կողքերի հատվածում սեր հավաքվի։ Դրա շրջանակը կսկսի արագ ստվարանալ։ Կրակն անջատում ենք, երբ ջազվեի մեջտեղի հատվածում սերով չընդգրկված շրջանակ է մնում՝ խորհրդային 5 կոպեկանոց մետաղադրամի չափով»,- նշել է Սիմոնյանը։

Գլխավոր խմբագիրը հավելել է, որ պատրաստման ընթացքում հարկավոր է հետեւել սուրճին, քանի որ եթե սեր չլինի, ոչ ոք կնության չի առնի։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել