Տիհանա Vibes. Ո՞րն է ամուսնության լավագույն տարիքը, եւ կարելի՞ է արդյոք դավաճանել

MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

National Geographic-ը ներկայացրել է հայկական 9 ճաշատեսաների «հիթ-շքերթը»

10:12, 1 մայիսի

«National Geographic» ամսագրի ռուսական տարբերակը հոդված է հրապարակել հայկական խոհանոցի մասին՝ պատմելով ավանդական ճաշատեսակների մասին...

«Հայկական խոհանոցը միայն խորովածն ու լավաշը չէ, այեւ քյալլան, գաթան, ինչպես նաեւ բազմաթիվ ճաշատեսակներ, որոնց մասին, հնարավոր է, նույնիսկ երբեք չեք լսել, եթե չեք եղել Հայաստանում։ Մթերքն այստեղ պատրաստվում է ոչ միայն երեւակայությամբ, այլեւ հոգով։ Դրանում կարելի է համոզվել Երեւանի եւ երկրի այլ քաղաքների գրեթե յուրաքանչյուր ռեստորանում»,- ասվում է հրապարակման մեջ։

Հեղինակները ներկայացրել են հայկական 9 ճաշատեսակների հիթ-շքերթը, որոնք բնորոշ են միայն հայկական խոհանոցին՝ օրինակ ավելուկով ապուր, խաշ, բաստուրմայով ձվածեղ, քյալլա, ղափամա, տոլմա, գաթա, հարիսա, ժենգյալով հաց։

«Լցոնված կանաչիով բլիթները համարվում են արցախյան խոհանոցի այցեքարտը։ Ժենգլայով հացը լինում է գարնանային եւ աշնանային. տարվա եղանակից կախված է կանաչիների քանակը, որոնք ներառված են խճողակի բաղարդատոմսում։ Գարնանը դրանց թիվը 10-16 է, աշնանը՝ 24։ Շատ կարեւոր է ճիշտ ընտրել համեմունքները, որպեսզի այն  դառնահամ կամ չափազանց թթու չստացվի»,- նշված է հոդվածում։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել