Օսկար 2020-ի մրցանակակիրներն ու կարմիր գորգի լավագույն եւ վատագույն կերպարները

Շատ հուշեր ու սեր. ինչպե՞ս է անցել Քրիստինե Պեպելյանի մենահամերգն ու ինչպե՞ս է որդին՝ Արեգը, օգնել նրան իր էներգետիկայով

Իրինա Թովմասյանի՝ անակնկալներով լի 38-ամյակն ու 80-ականների dress code-ը

5 փաստ սեւ զգեստների մասին. Գայանե Մանուկյան

Հայկ Մարությանը ներկա է գտնվել Մկրտիչ Արզումանյանի «Save Միլիոն» ներկայացմանը

Ինչո՞ւ Հայկ Պետրոսյանը հանդես չի գա ներկայացումներով, եւ ի՞նչ շարժառիթ է ստեղծել արտիստի առաջին սերը

Գարիկ Մարտիրոսյանը խաղում է կարաոկե «ռուլետկա»

«Խնդրում եմ Աստծուց, որ առողջ լինենք ու երջանիկ լինեն իմ բալիկները». Օլյա Հակոբյանը որդիների հետ՝ NEWS.am STYLE-ի ամանորյա ֆոտոշարքում

Համեղ թխվածք ձեր ամանորյա սեղանին․ առաջարկում է Սիլվի Բարկովան

Ինչպե՞ս խուսափել Ամանորին ավելորդ քաշ հավաքելուց

Ի՞նչ դիմահարդարմամբ դիմավորել 2020թ․-ը․ տարվա թրենդներն ու հակաթրենդները

Սիլվի Բարկովան՝ Ամանորը Հայաստանում անցկացնելու եւ ամուսնուն սպասելու մասին

«Գրեմմի»-ի 10-ակի դափնեկիր Take 6 խմբի անդամները ժամանեցին Հայաստան

Արամեի մենահամերգն ու հայտնի հյուրերը

«Մահանալու ժամանակ չկա». պաշտոնական թրեյլերը

Ինչ է սպասվում կենդանակերպի նշաններին 2020 թվականին. Գուրգեն Հովհաննիսյան

Հրապարակվել է Ջեյմս Բոնդի մասին նոր ֆիլմի թիզերը

Ի՞նչ է կատարվել «Women’s Club»-ի հետնաբեմում եւ ինչեր են մնացել կադրից դուրս

National Geographic-ը ներկայացրել է հայկական 9 ճաշատեսաների «հիթ-շքերթը»

10:12, 1 մայիսի

«National Geographic» ամսագրի ռուսական տարբերակը հոդված է հրապարակել հայկական խոհանոցի մասին՝ պատմելով ավանդական ճաշատեսակների մասին...

«Հայկական խոհանոցը միայն խորովածն ու լավաշը չէ, այեւ քյալլան, գաթան, ինչպես նաեւ բազմաթիվ ճաշատեսակներ, որոնց մասին, հնարավոր է, նույնիսկ երբեք չեք լսել, եթե չեք եղել Հայաստանում։ Մթերքն այստեղ պատրաստվում է ոչ միայն երեւակայությամբ, այլեւ հոգով։ Դրանում կարելի է համոզվել Երեւանի եւ երկրի այլ քաղաքների գրեթե յուրաքանչյուր ռեստորանում»,- ասվում է հրապարակման մեջ։

Հեղինակները ներկայացրել են հայկական 9 ճաշատեսակների հիթ-շքերթը, որոնք բնորոշ են միայն հայկական խոհանոցին՝ օրինակ ավելուկով ապուր, խաշ, բաստուրմայով ձվածեղ, քյալլա, ղափամա, տոլմա, գաթա, հարիսա, ժենգյալով հաց։

«Լցոնված կանաչիով բլիթները համարվում են արցախյան խոհանոցի այցեքարտը։ Ժենգլայով հացը լինում է գարնանային եւ աշնանային. տարվա եղանակից կախված է կանաչիների քանակը, որոնք ներառված են խճողակի բաղարդատոմսում։ Գարնանը դրանց թիվը 10-16 է, աշնանը՝ 24։ Շատ կարեւոր է ճիշտ ընտրել համեմունքները, որպեսզի այն  դառնահամ կամ չափազանց թթու չստացվի»,- նշված է հոդվածում։


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության