Պահարան. այն ամենն ինչ պարտադիր է ճամպրուկում՝հանգստի մեկնելիս

Ամերիկաբնակների արձագանքը հայկական տեսահոլովակներին. մաս 2` Իվետա Մուկուչյան

«IQ-իկ». Փոքրիկները` լրագրության մասին

Makeup tutorial. ստանում ենք վառ ամառային դիմահարդարում

Ինչպես ընտրել ամառային շապիկներն ու ճիշտ համադրել դրանք

«Իռլանդացին» ֆիլմի առաջին թիզերը

Արտասահմանցիները հայկական տեսահոլովակներ են դիտում

Երկու հայ հանդիպեցին Մոսկվայում․ Հրանտ Թոխատյան եւ Սարիկ Անդրեասյան

NEWS.am STYLE-ը ներկայացնում է․ երեք լուք մեկ ժակետով՝ ոճաբանի խորհուրդները

Դավիթ Պարոնիկյանը, Միշ Ամիրյանը & Co-ն ներկայացնում են. «համեղ» երաժշտություն Smart’n’Special-ից

«Ուզում եմ նստել «Համացանց» անունով ձին». Սարիկ Անդրեասյանն իր Youtube-յան շոուն ունի

«Իտալական մաֆիայի կրտսեր կազմ». հայ երիտասարդը «Лучше всех» հաղորդմանը եկել էր 8-ամյա թարգմանչի հետ

Քիմ Քարդաշյանը վերադարձել է Սպիտակ տուն՝ դատապարտյալներին աջակցելու համար

«Հայաստանը բացահայտումների երկիր է». Միխայիլ Շիրվինդտը Սեւանի ափին խեցգետնով քաբաբ է փորձել

Shabeeg․ խոսող շապիկներ

Թիմաթին եւ Նազիման ներկայացրել են Հայաստանում նկարահանված տեսահոլովակը

Տարանտինոյի «Մեկ անգամ Հոլիվուդում» ֆիլմը՝ Կաննի կինոփառատոնում

Սերժ Թանկյանը կատարել է «Գահերի խաղ»-ի վերջին եթերաշրջանի սաունդթրեքը

Բանջարեղեն ուտելու 5 պատճառ

22:13, 6 հուլիսի

1. Բանջարեղենը լցնում է ստամոքսը եւ թույլ չի տալիս չափից շատ ուտել
Հենց այս նպատակով խորհուրդ է տրվում ամեն անգամ սնունդ ընդունելուց առաջ մի մեծ չափաբաժին բանջարեղենի աղցան ուտել, իսկ հետո անցնել այլ սննդի:
2. Բանջարեղենը մաքրում է աղիները
Շատ հաճախ ավելորդ կիլոգրամներ հավաքելու պատճառը փորկապությունն է, իսկ հում բանջարեղենի օգտագործումը վերացնում է այդ խնդիրը: Չէ որ բջջանյութը, որը պարունակվում է բանջարեղենում, ավելի պես ավլում է աղիների պատերը մնացորդներից, տոքսիններից, արտաթորանքային քարերից եւ ավելորդ լորձից:

3. Բանջարեղենը մարսելու համար շատ էներգիա է ծախսվում
Բանջարեղենն ինքնին ցածր կալորիական է, այսինքն էներգիայի աննշան քանակություն է պարունակում, որը չի հերիքում նույնիսկ մարսելու համար: Այդ պատճառով օրգանիզմը ստիպված է ծախսել սննդի այլ տեսակներից ստացված էներգիան (կալորիաները):

4. Բանջարեղենը երկար ժամանակով հագեցնում է
Մի մեծ ափսե բանջարեղենի աղցանից հետո հագեցածության զգացումը մնում է երկար ժամանակ եւ ուտելու ցանկություն չի լինում, ինչը հատկապես արժեքավոր է երեկոյան:

5. Բանջարեղենից հետո քաղցրեղենի ցանկություն չի լինում
Բանջարեղենը, ի տարբերություն պարզ ածխաջրերի, արյան մեջ շաքարի մակարդակի կտրուկ բարձրացում չի առաջացնում` ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքը պահելով նորմալ ռեժիմում: Այսինքն ինսուլինի կտրուկ արտանետում արյան մեջ, որի ազդեցությամբ գլյուկոզան արագ դուրս է գալիս արյունից եւ դուք դարձյալ քաղցր ուտելու ցանկություն եք ունենում, տեղի չի ունենում:
Այնպես որ, բոլոր նիհարողներ, ամեն օր բանջարեղեն ընդունեք սննդից առաջ, որպես դեղահաբ. ամեն ճաշը եւ ընթրիքը սկսեք հում բանջարեղենից մի բաժին աղցանով: Միաժամանակ բացառեք պարզ ածխաջրերը եւ քնից 3-4 ժամ առաջ մի կերեք, երաշխավորված է, որ 2 շաբաթում 3-5 կգ ավելորդ քաշ կկորցնեք:




Աղբյուրը` otvetnavse.com


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության