MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

«Իսկ դու մի բան կեր». Եթե խոհարարը կարողանում է բենեդիկտ պատրաստել, ապա նրան կարող ես հետդ հետախուզության տանել

12:11, 31 օգոստոսի

«Տրամադրություն չունե՞ս: Իսկ դու մի բան կեր»,- մայրս է այսպես ասում, երբ տեսնում է, որ անտրամադիր եմ: Ընդ որում՝ նա պատմում է, որ սա նախատատիս խոսքն է: Գուցե եւ այդպես է: Ես պրոֆեսիոնալ ֆուդ-բլորգեր չեմ, ոչ էլ փորձագետ, բայց ասում են, որ ուտելիքից, այնուամենայնիվ, հասկանում եմ: Իհարկեոչ բոլորն են այսպեսկարծումՈմանք համացանցում նույնիսկ ինչ-որ բան են գրել իմ խոհարարական դիտարկումների մասին. իբր, «прожарка» բառն իմացող ամեն մեկն ուտելիքի մասին դատելու իրավունք չունի: Աստված նրանց հետ: Թող գրեն: Ես դեմ չեմ...

Այցելեցի Doc Bar Restaurant + Bar: Վաղուց էի ցանկանում. հետաքրքիր էր, քանի որ բացվել էր La Boheme-ի տեղում, որն իր գոյության վերջում պատկառելիորեն նահանջել էր: Վերջին «վառ» տպավորությունը կրեպն էր, որը մոտ մեկ ժամ եփվում էր: Ավելի ճիշտ, ես չդիմացա: Ստիպած էի դժգոհությունս հայտնել եւ հեռանալ: Ինչ-որ բան գրեցի FB-ում, բայց այդ ժամանակ ռեստորանային ղեկավարությանը հասնելը չափազանց դժվար էր: Ես կասեի՝ անհնար էր: Հիմա իրավիճակը, կարծես թե, ավելի բարվոք է: Բայց՝ նայած որտեղ: Իմ հոդվածը Vienna Café and Kitchen-ի անդեմ նախաճաշի մասին ոչինչ չփոխեց նախաճաշերի հանդեպ այդ հաստատության մոտեցման մեջ: Ես այնտեղ այլեւս չեմ հաճախում, մինչդեռ կարող էի նրանց մասին նաեւ որեւէ լավ բան գրել: Հավանաբար: Երբեւէ...

Doc-ում օպերատիվորեն էին սպասարկում: Ժպիտով: Հաստատության դիզայնը հաճելի էր, չնայած ես ամեն դեպքում գույներ կավելացնեի: Մի տեսակ շատ ասկետական էր եւ… ստանդարտ: «Օբյեկտում» պետք է չամիչ լինի, իսկ ես այն չգտա: Փողոցում նստելն ավելի հաճելի էր. ծաղիներ կային, օդ, արեւ...

Doc այցելել եմ  երկու անգամ՝ առաջին անգամ ճաշելու, երկրորդ անգամ՝ նախաճաշելու: Տպավորություններս իսկապես հակասական էին: Իշխանի լանչին՝ գոլորշու վրա եփած բրինձով եւ նույնպես շոգեխաշած բանջարեղենով կասեմ՝ այո՛ եւ էլի այո՛: Նուրբ, հյութեղ միս՝ վրան ցանած կանաչ պիստակով, հաճելի թարխունե սոուս, փխրուն բրինձ, բանջարեղենը «թորշոմած» չէր՝ խրթխրթան էր: Մի խոսքով, խոհարարը ստուգարքը ստացել է:

Ես էլի ինչ-որ բան կպատվիրեի, բայց որոշեցի վերադառնալ առավոտյան՝ նախաճաշի: Առավել եւս, որ վաղ մարզումից հետո սովորաբար պատրաստ եմ ամեն ինչ ուտել, նույնիսկ այն, ինչը չեմ սիրում: Որպեսզի պատկերացնեք, ես այդպիսի պահերին անգամ թժվժիկը կհաղթահարեմ, որի հետ անչափ բարդ հարաբերություններ ունեմ:

Doc-ում պատվիրեցի «Ձու-բենեդիկտ սաղմոնով»: Նախ՝ ես այս ճաշատեսակի մեծ երկրպագու եմ: Երկրորդ՝ դրանով կարելի է որոշել, թե ռեստորանում որքանով է կերակուրի հանդեպ մոտեցումը պրոֆեսիոնալ: Այսինքն՝ եթե խոհարարը կարողանում է բենեդիկտ պատրաստել, ապա կարող ես նրան հետդ հետախուզության տանել:

Եվ այսպես՝ Doc-ում «Ձու-բենեդիկտ սաղմոնով» մի՛ պատվիրեք: Մի՛ վերցրեք, եթե չեք ուզում, որ հետո ամբողջ օրը տհաճության զգացում ունենաք: Դեռեւս մի կողմ թողնենք այն փաստը, որ այն այնքան էլ լավ տեսք չունի: Առաջին մինուսը. բուն օլանդեզ (Hollandaise) սոուսը չպետք է այդպես «ձիգ» եւ հատիկավոր լինի, չպետք է կտրված, աղի կրեմի նման լինի:

Մինուս թիվ երկու եւ ամենագլխավոր խոցելիությունը՝ փափուկ այծի պանիրը սաղմոնի, ձվի, սոուսի եւ քաղցրավուն հացի համակցությամբ զզվելի արդյունք էր ունեցել: Ընդ որում՝ պանիրը շատ էր, որից ոչ մի տեղ ոչ կփախչեիր-ոչ կթաքնվեիր: Այն բերանում պայթեցնում էր տհաճ համային ռումբեր՝ թողնելով ինչ-որ կծվահամի, փչացած մթերքի զգացողություն...

Doc-ի ղեկավարների համար գաղտնիք բացահայտեմ: Ձուկը եւ պանիրը (առավել եւս այնպիսի յուրահատուկ պանիրը, ինչպիսին այծինն է) անհրաժեշտ է զուգակցել չափազանց զգույշ: Իսկ ավելի լավ է ընդհանրապես չզուգակցել, որովհետեւ նման զուգակցումները վտանգավոր են եւ դրանց ի զորու են միայն էքստրա դասի խոհարարները: Որ այդպես է, մեջը ոչխարի պանիր էլ դնեիք...

Արդյունքում՝ ստիպված էի ամբողջ օրը այդ համը ճնշել մաստակներով, կիտրոնով, սուրճ խմելով, «մեզիմներով» եւ «մաալոկսներով»: Երեկոյան թեթեւացա եւ ահա թե ինչ մտածեցի՝ այո՛, երկրում ռեստորանների մակարդակը նկատելիորեն բարձրացել է, շատ բան են սովորել, բայց նրանց խանգարում է հավակնոտությունը: Անպայման պետք է գլխներին զոռ տան: Օրինակ՝ աղցանի վրա լցնեն տրյուֆելի ձեթ, երբ այն միանգամայն անտեղի է: Կամ՝ սթեյքի մեջ պանիր «խցկեն»: Իսկապես չեմ հասկանում՝ ո՞րն է հաճույքը, երբ մսից պանիր է հոսում: Չնայած գուցե իմ համեստ գաստրոիմացությամբ միայն ինձ է դա վտանգավոր թվում: Դեռ կպարզենք: Բայց այլեւս ոչ ոքի չեմ խնայելու: Եթե վատ է, կգրեմ, որ վատ է: Կներեք։ Եվ պակաս պաթոսով, պարոնայք ռեստորատորներ՝ մթերքները դա չեն սիրում:

Ի դեպ, ժամանակին Միշլեն աստղ է ստացել Հոնկոնգում սովորական արագ սննդի կետը՝ Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice Noodle-ը: Ասում են՝ այնտեղ լավ կերակուր են պատրաստում եւ իրենց չեն երեւակայում...

Աննա Սաթյան

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել