Անի Երանյանը՝ «Լինում է, չի լինում»-ի մանրամասների մասին

Նաիրա Մովսիսյանը՝ կրկին մայրանալու ցանկության, հայրիկի բացի եւ իր կողակցի մասին

«Լաց լինելու ու բարդույթավորվելու փոխարեն սովորեցի իմ անձը պաշտպանել». Իրինա Այվազյանը՝ NEWS.am STYLE-ի «արեւային» ֆոտոշարքում

Էմմա Մկրտչյանը` մանկության վառ հուշերի, Երեւանում բնակվելու եւ իր սիրտը կոտրելու մասին

Գոհար Հարությունյանը` մանկության, հայրիկի բացի եւ 16 տարեկանում նշանադրությունը չեղարկելու մասին

«Խորոտիկ-մորոտիկ»․ Սոֆի Մխեյանը՝ իր նոր տեսահոլովակի մասին

«Չէի կարողանում պատկերացնել, որ մայրս չկա». Աղաս Մանուկյանը` իր մեծ կորստի եւ անցած ճանապարհի մասին

BACKSTAGE. Ինչպես են անցել «Սիրուն Սոնայի» վերջին նկարահանումները

«Հորս վերաբերմունքը փոխվեց իմ հանդեպ»․ Վիկտորիա Սահակյանը՝ դիպլոմ չստանալու եւ չստացված սիրո մասին

Ինչպես են ընթացել Արամեի նոր տեսահոլովակի նկարահանումները քաղաքից դուրս

Ամենամեծ կորուստը, կյանքի նպատակը եւ ծնողների խորհուրդը․ Բլից հարցեր Ժաննա Բուտուլյանի հետ

Լիա Զախարյանը՝ հայկական շոուբիզնեսի ամենահմայիչ մարդու, ամենամեծ կորստի և առօրյայի մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Քրիստինե Պեպելյանը՝ իր նոր նախագծի եւ որդու՝ Արեգի մասին

Քիմ Քարդաշյանի 60 մլն դոլորանոց առանձնատունը

Մանուկ Ալեքսանյանը՝ սեզոնի թրենդների, հակաթրենդների եւ Pillow Challenge-ի մասին

Մարիամ Ալեքսանյանը՝ մոլերից մեկում խայտառակ լինելու եւ ամուսնության հարցից խուսափելու մասին․ ԲԼԻՑ ՀԱՐՑԵՐ

Մանկության ամենավառ հուշից մինչեւ զավեշտալի սիրո խոստովանությունը․ բլից հարցեր՝ Դիանա Տոռեսի հետ

Մատնահարդարման 5 տարածված միֆեր

«Իսկ դու մի բան կեր». Եթե խոհարարը կարողանում է բենեդիկտ պատրաստել, ապա նրան կարող ես հետդ հետախուզության տանել

12:11, 31 օգոստոսի

«Տրամադրություն չունե՞ս: Իսկ դու մի բան կեր»,- մայրս է այսպես ասում, երբ տեսնում է, որ անտրամադիր եմ: Ընդ որում՝ նա պատմում է, որ սա նախատատիս խոսքն է: Գուցե եւ այդպես է: Ես պրոֆեսիոնալ ֆուդ-բլորգեր չեմ, ոչ էլ փորձագետ, բայց ասում են, որ ուտելիքից, այնուամենայնիվ, հասկանում եմ: Իհարկեոչ բոլորն են այսպեսկարծումՈմանք համացանցում նույնիսկ ինչ-որ բան են գրել իմ խոհարարական դիտարկումների մասին. իբր, «прожарка» բառն իմացող ամեն մեկն ուտելիքի մասին դատելու իրավունք չունի: Աստված նրանց հետ: Թող գրեն: Ես դեմ չեմ...

Այցելեցի Doc Bar Restaurant + Bar: Վաղուց էի ցանկանում. հետաքրքիր էր, քանի որ բացվել էր La Boheme-ի տեղում, որն իր գոյության վերջում պատկառելիորեն նահանջել էր: Վերջին «վառ» տպավորությունը կրեպն էր, որը մոտ մեկ ժամ եփվում էր: Ավելի ճիշտ, ես չդիմացա: Ստիպած էի դժգոհությունս հայտնել եւ հեռանալ: Ինչ-որ բան գրեցի FB-ում, բայց այդ ժամանակ ռեստորանային ղեկավարությանը հասնելը չափազանց դժվար էր: Ես կասեի՝ անհնար էր: Հիմա իրավիճակը, կարծես թե, ավելի բարվոք է: Բայց՝ նայած որտեղ: Իմ հոդվածը Vienna Café and Kitchen-ի անդեմ նախաճաշի մասին ոչինչ չփոխեց նախաճաշերի հանդեպ այդ հաստատության մոտեցման մեջ: Ես այնտեղ այլեւս չեմ հաճախում, մինչդեռ կարող էի նրանց մասին նաեւ որեւէ լավ բան գրել: Հավանաբար: Երբեւէ...

Doc-ում օպերատիվորեն էին սպասարկում: Ժպիտով: Հաստատության դիզայնը հաճելի էր, չնայած ես ամեն դեպքում գույներ կավելացնեի: Մի տեսակ շատ ասկետական էր եւ… ստանդարտ: «Օբյեկտում» պետք է չամիչ լինի, իսկ ես այն չգտա: Փողոցում նստելն ավելի հաճելի էր. ծաղիներ կային, օդ, արեւ...

Doc այցելել եմ  երկու անգամ՝ առաջին անգամ ճաշելու, երկրորդ անգամ՝ նախաճաշելու: Տպավորություններս իսկապես հակասական էին: Իշխանի լանչին՝ գոլորշու վրա եփած բրինձով եւ նույնպես շոգեխաշած բանջարեղենով կասեմ՝ այո՛ եւ էլի այո՛: Նուրբ, հյութեղ միս՝ վրան ցանած կանաչ պիստակով, հաճելի թարխունե սոուս, փխրուն բրինձ, բանջարեղենը «թորշոմած» չէր՝ խրթխրթան էր: Մի խոսքով, խոհարարը ստուգարքը ստացել է:

Ես էլի ինչ-որ բան կպատվիրեի, բայց որոշեցի վերադառնալ առավոտյան՝ նախաճաշի: Առավել եւս, որ վաղ մարզումից հետո սովորաբար պատրաստ եմ ամեն ինչ ուտել, նույնիսկ այն, ինչը չեմ սիրում: Որպեսզի պատկերացնեք, ես այդպիսի պահերին անգամ թժվժիկը կհաղթահարեմ, որի հետ անչափ բարդ հարաբերություններ ունեմ:

Doc-ում պատվիրեցի «Ձու-բենեդիկտ սաղմոնով»: Նախ՝ ես այս ճաշատեսակի մեծ երկրպագու եմ: Երկրորդ՝ դրանով կարելի է որոշել, թե ռեստորանում որքանով է կերակուրի հանդեպ մոտեցումը պրոֆեսիոնալ: Այսինքն՝ եթե խոհարարը կարողանում է բենեդիկտ պատրաստել, ապա կարող ես նրան հետդ հետախուզության տանել:

Եվ այսպես՝ Doc-ում «Ձու-բենեդիկտ սաղմոնով» մի՛ պատվիրեք: Մի՛ վերցրեք, եթե չեք ուզում, որ հետո ամբողջ օրը տհաճության զգացում ունենաք: Դեռեւս մի կողմ թողնենք այն փաստը, որ այն այնքան էլ լավ տեսք չունի: Առաջին մինուսը. բուն օլանդեզ (Hollandaise) սոուսը չպետք է այդպես «ձիգ» եւ հատիկավոր լինի, չպետք է կտրված, աղի կրեմի նման լինի:

Մինուս թիվ երկու եւ ամենագլխավոր խոցելիությունը՝ փափուկ այծի պանիրը սաղմոնի, ձվի, սոուսի եւ քաղցրավուն հացի համակցությամբ զզվելի արդյունք էր ունեցել: Ընդ որում՝ պանիրը շատ էր, որից ոչ մի տեղ ոչ կփախչեիր-ոչ կթաքնվեիր: Այն բերանում պայթեցնում էր տհաճ համային ռումբեր՝ թողնելով ինչ-որ կծվահամի, փչացած մթերքի զգացողություն...

Doc-ի ղեկավարների համար գաղտնիք բացահայտեմ: Ձուկը եւ պանիրը (առավել եւս այնպիսի յուրահատուկ պանիրը, ինչպիսին այծինն է) անհրաժեշտ է զուգակցել չափազանց զգույշ: Իսկ ավելի լավ է ընդհանրապես չզուգակցել, որովհետեւ նման զուգակցումները վտանգավոր են եւ դրանց ի զորու են միայն էքստրա դասի խոհարարները: Որ այդպես է, մեջը ոչխարի պանիր էլ դնեիք...

Արդյունքում՝ ստիպված էի ամբողջ օրը այդ համը ճնշել մաստակներով, կիտրոնով, սուրճ խմելով, «մեզիմներով» եւ «մաալոկսներով»: Երեկոյան թեթեւացա եւ ահա թե ինչ մտածեցի՝ այո՛, երկրում ռեստորանների մակարդակը նկատելիորեն բարձրացել է, շատ բան են սովորել, բայց նրանց խանգարում է հավակնոտությունը: Անպայման պետք է գլխներին զոռ տան: Օրինակ՝ աղցանի վրա լցնեն տրյուֆելի ձեթ, երբ այն միանգամայն անտեղի է: Կամ՝ սթեյքի մեջ պանիր «խցկեն»: Իսկապես չեմ հասկանում՝ ո՞րն է հաճույքը, երբ մսից պանիր է հոսում: Չնայած գուցե իմ համեստ գաստրոիմացությամբ միայն ինձ է դա վտանգավոր թվում: Դեռ կպարզենք: Բայց այլեւս ոչ ոքի չեմ խնայելու: Եթե վատ է, կգրեմ, որ վատ է: Կներեք։ Եվ պակաս պաթոսով, պարոնայք ռեստորատորներ՝ մթերքները դա չեն սիրում:

Ի դեպ, ժամանակին Միշլեն աստղ է ստացել Հոնկոնգում սովորական արագ սննդի կետը՝ Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice Noodle-ը: Ասում են՝ այնտեղ լավ կերակուր են պատրաստում եւ իրենց չեն երեւակայում...

Աննա Սաթյան

 


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում






  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել
  • Հարցում
Հայաստանի ամենահայտնի տղամարդը
Նիկոլ Փաշինյան
Սերժ Թանկյան
Մկրտիչ Արզումանյան
Հայկ Մարության