MOCT 5. Անդերգրաունդ կյանքը Հայաստանում

«Armflix»-ի «Տանդեմ» սերիալի առաջին 3 սերիաների ցուցադրությունը, կարմիր գորգն ու հայտնի հյուրերը (VIDEO)

Անդրեյ Մակարեւիչ. «Ինտերնետը շատ շուտ է հասել մարդկությանը»

Գուշակիր գույնը, ստացիր ծաղկեփունջ. մեկ օր՝ Մայիս Վարդանյանի հետ

Տիհանա Vibes Դավիթ Մանոյանի հետ. Իվետա Մուկուչյանի հետ տեսահոլովակի, Կասպերի եւ այլ թեմաների մասին

Տիհանա Vibes. ZatikArtFest-ի գույներն ու մարդիկ

Տիհանա vibes. Թվում է՝ պարզ հարցեր են, պարզվում է՝ ոչ այնքան

Միխայիլ Շուֆուտինսկին ժամանեց Հայաստան

Տիհանա Vibes. Ընկերները, սեքսը, շաուրման. իսկ ձեզ ի՞նչն է երջանկացնում

Ի՞նչ ակնկալիքներ ունեն երեւանցիները «Եվրատեսիլում» Լադանիվայի մասնակցությունից

«Օսկար 2024». Լավագույնները, «ամենամերկը», հմայիչ Քենն ու մյուս հիշարժան պահերը

Տիհանա Vibes. Իսկ դուք պատրա՞ստ եք ձեր կնոջ համար այսպիսի «քննություն» հանձնել

«Մենչի վերջը» ստենդափի պրեմիերան, հայտնի հյուրերն ու գլխավոր «մեսիջը»

Տիհանա Vibes. մի քանի շոթ ու դեսից–դենից զրույց Վաչե Երիցյանի հետ

POP NEWS. Շաբաթվա իրադարձությունները` մեկ տողով

«Բարի օր»՝ տաքսիստ Հենդոյի հետ. Մհեր Մխիթարյանի հայտնի կերպարի մասին ֆիլմի պրեմիերան ու կարմիր գորգը

Տիհանա Vibes. Ո՞վ է Նեմրայում ամենաcute-ն ու ամենաsexy-ն

Տիհանա Vibes Արսեն Գրիգորյանի հետ. Ընկերուհի չունեմ, ժամանակ չունեմ

«Որպեսզի աշխարհին բացատրենք, թե ինչ է հայկական խոհանոցը, նախ` ինքներս պետք է դա հասկանանք». մեկնարկել է Yerevan Food Fest 2019 միջոցառումը

13:33, 19 սեպտեմբերի

Մայրաքաղաքում երեկ` սեպտեմբերի 18-ին, պաշտոնապես մեկնարկեց Yerevan Food Fest 2019 միջոցառումը, որը տեւելու է մինչեւ սեպտեմբերի 22-ը: Այն Երեւանում անցկացվում է արդեն երրորդ տարին. միջոցառման նպատակն է աշխարհին ճանաչելի դարձնել հայկական խոհանոցն ու դրանով նպաստել նաեւ երկրի հայտնիությանը.

«Մեր միջոցառման առաջնային նպատակն է Երեւանը նույն շարքում դնել մեծ եւ զարգացած գաստրոնոմիկ երկրների կողքին, դարձնել այն կենտրոնը, որտեղ գալիս են լավագույն խոհարարները, առհասարակ, ոլորտի լավագույն մասնագետները: Երբ դու զարգացնում ես քո երկրի խոհանոցը, այն իր ետեւից նպաստում է նաեւ էկոնոմիկայի մի շարք ճյուղերի առաջընթացին, որոնցից մեկը գյուղատնտեսությունն է. առանց լավ մթերքի, չկա որեւէ լավ ռեստորան: Մեր խոհանոցը աշխարհին կարող է հայտնի դառնալ շնորհիվ հայկական ուտեստների եւ դրանց` նոր թրենդների հետ համատեղելիությանը: Երբ որեւէ երկրի ռեստորան աշխարհին հայտնի է դառնում, դա նպաստում է նաեւ տվյալ երկրում տուրիզմի զարգացմանը»,-այսօր` սեպտեմբերի 19-ին կայացած մամուլի ասուլիսի ժամանակ նշեց Yerevan Food Fest-ի հիմնադիր եւ տնօրեն Աննա Մազմանյանը:

«Շատ կարեւոր է նաեւ շեֆ-խոհարարի գործոնը, թե ով է ստեղծագործում տվյալ խոհանոցում: Գաստրոնոմիկ զարգացումը բարձրացնում է երկրի ընդհանուր ճանաչվածությունը»,- համոզված է նա:

Այս տարի փառատոնի շրջանակում չի լինի բացօթյա միջոցառում: Շեշտը դրվել է ֆորումների վրա, որոնց շրջանակում դասախոսություննրով հանդես կգան ոլորտի հայտնի մասնագետներ.

«Այս տարի մենք շատ հետաքրքիր հյուրեր ունենք` Լիբանանից, Դանիայից, Իսպանիայից, Իտալիայից, Ռուսաստանից: Նրանք տարբեր ոլորտների մասնագետներ են` խոհարարներ, PR մենեջերներ, լրագրողներ, որոնք այստեղ հանդես կգան դասախոսություններով: Նրանցից յուրաքանչյուրը բավականին ճանաչված է իր երկրում, նրանց այստեղ գալն արդեն մեծ իրադարձություն է: Նրանք հազարավոր հետեւորդներ ունեն, որոնք կտեսնեն այն, ինչ կատարվելու է Yerevan Food Fest-ի շրջանակում»:

Աննա Մազմանյանի խոսքով` այսօր աշխարհը հստակ պատկերացում չունի հայկական խոհանոցի մասին.

«Հայկական խոհանոցի մասին պատկերացումները շատ խառն են` հաճախ ասում են` այս կամ այն ուտեստը պատկանում է վրացական կամ թուրքական խոհանոցին: Որպեսզի աշխարհին բացատրենք, թե ինչ է հայկական խոհանոցը, նախ` ինքներս պետք է դա հասկանանք: Պետք է նստել ու մի գիրք հավաքել այն մասին, թե ինչ է այն իրենից ներկայացնում»:

Սյունե Առաքելյան


Հետևեք NEWS.am STYLE-ին Facebook-ում, Twitter-ում և Instagram-ում





  • Այս թեմայով



@NEWSam_STYLE

  • Արխիվ
Որոնել